<<  назад

Ах цей Узбекистан! Полів безкрайніх караван,
Найбільш сонячний, красивий, гостинний край, коханий.
Твої квітучі поля і вздовж дороги тополі.
Сади, ліси, гір снігових вежі, яких немає на світі краще.
Все говорить про красу, землі великої доброти.

Узбекистан - там, де сходить сонце

Днів: 8
Ташкент – Самарканд – Нурата - Юртовий табір - озеро Айдаркуль – ущелина Сармиш – Бухара - Ташкент
Узбекистан

8 днів/ 7 ночей

День 1.
Виліт з України, прибуття в Ташкент.
Трансфер в готель. Розміщення. Вільний час.

День 2.
Екскурсія «Це чудове місто» - втілення тієї самої сучасної елегантності, яка притаманна багатьом столицям світу, але при цьому, будучи містом східним, Ташкент має свій неповторний колорит. Площа Хаст Імам - релігійний центр Ташкента, медресе Барак хана - сховище Корану халіфа Османа, мавзолей Кафа-аль-Шаші Мазар, медресе Кукельдаш, найстаріший базар Ташкента - Чорсу, площа Незалежності - місце проведення урочистих заходів у дні свят, сквер Аміра Темура. Трансфер на вокзал.
20:10 Нічний потяг до Бухари.

День 3.
06:10 Прибуття в Бухару. Трансфер в готель. Розміщення.
Екскурсія «Священна Бухара». Давнє повір'я говорить: на всі мусульманські міста з неба сходить благодатне світло, і тільки над Бухарою воно піднімається до неба. Місто не дарма зветься «опорою ісламу». Тут зосереджена небувала кількість мечетей, а також знаходяться усипальниці багатьох ісламських святих. Тут легенди витають над зигзагами вуличних стрічок, тут в вертикалях мінаретів - політ людського генія, і кожен камінь у мереживі кам'яної кладки покритий пилом вічності. Місто поезії та казки - мавзолей Саманідів, усипальниця Чашма Аюб, комплекс Боло хауз, старовинна фортеця Арк, комплекс Співай - Калян, медресе Абдулазіз - Хана, медресе Улугбека. Також відвідаємо ансамбль Лябі - Хауз - найбільша штучна водойма середньовічної Бухари, медресе Кукельдаш, де навчався один з найвідоміших середньоазіатських письменників XX ст., Садраддін Айни, медресе Надіра Діванбегі - місце проживання та медитацій суфіїв. Вільний час.

День 4.
Сніданок. Екскурсія «Передмістя Бухари» - резиденція останнього бухарського світу Палац Сітораі Мохі-Хоса, мусульманська святиня, яка стала найважливішим місцем паломництва комплекс Бахаутдіна Накшбанді, некрополь Чор-Бакр.

День 5.
Сніданок. Сармиш - кам'яна галерея під відкритим небом. Тут на відполірованих вітрами чорних базальтових скелях виявлено близько 4 -х тисяч петрогліфів. На землі небагато таких місць, де на невеликій території сконцентровано стільки малюнків. Переїзд в Нурата. Коли по пустельних грунтових дорогах, між східною околицею Кизилкума і абсолютно голими скельними піками однойменного Нуратінского хребта, в'їдемо в Нурата, відразу почне здаватися, що якимось таємничим чином перенеслися назад у часі, як мінімум, століть на десять. І це тільки за зовнішнім виглядом. Першим відвідаємо фортецю Нур Олександра Македонського , вона була побудована у вигляді сузір'я «Великої Ведмедиці». Одним з важливих релігійних комплексів у місті Нурата вважається комплекс Чашма. У нього входять кілька релігійних пам'ятників: джерело, колодязь, мечеть Джума і мазар Нур-ота. Місцеві жителі вірять, що джерело святої і зцілює від усіх хвороб. Переїзд в юртового табір Айдар. Вечеря біля вогнища під пісні Акин. Ночівля в юртах.

День 6.
Сніданок в юртовому таборі. Катання на верблюдах. Далі нас чекає Озеро в пустелі - це не міраж, а реальне чудо природи, під назвою Айдаркуль. Те що на південно-східній околиці пустелі Кизилкум виникло кристально чисте озеро - саме по собі досить загадково. Пікнік під шатрами. Переїзд в Самарканду. Розміщення в готелі. Відвідаємо мечеть Бібі -ханум - споруда, від якої неможливо відірвати очей. Так вона притягує. Чого тільки варті купол мечеті, порівнюваний в давнину з небесами і арка порталу, яку називали не як інакше як, - Чумацьким Шляхом, архітектурний ансамбль Шахи- Зінда, обсерваторія Улугбека. Вільний час. Повернення у готель.

День 7.
Сніданок. Екскурсія «Сад душі Самарканд». Оцінити всю його красу і багатство в словах, мабуть, неможливо. Можна лише на власні очі насолодитися всім його блиском і пишністю. Мавзолей Гур-Емір - усипальниця Великого Тамерлана, мавзолей Рухабад, площа Регістан - найвідоміша площа Центральної Азії. Переїзд в Ташкент. Розміщення в готелі.

 

День 8.
Сніданок в готелі.
Трансфер в аеропорт.
Виліт з Ташкенту, прибуття в Україну.

 

Вартість туру ВКЛЮЧАЄ
• Трансфер аеропорт - готель - аеропорт;
• Транспортне обслуговування згідно програми;
• Проживання Samir Hotel 3 * Ташкент, Арба Hotel 3 * Самарканд, готель Сиявуш 3 * Бухара, юртовий табір «Айдар»
• Екскурсійне обслуговування згідно програми;
• Обід в національному будинку в Нурата
• Катання на верблюдах (10 хвилин)
• Квиток на поїзд Ташкент-Бухара
• Страхівка на час туру.
Вартість туру НЕ ВКЛЮЧАЕТ:
• авіа переліт до Ташкенту і назад (UZ airways) - від 640 $;
• Додаткові екскурсії;
• Додаткове харчування;
• Особисті витрати.

Документи:
• Дорослі - діючий закордонний паспорт;
• Діти (до 16 років), котрі подорожують з батьками: діючий дитячий проїзний документ або закордонний паспорт батьків (вписаний + вклеєне фото дитини).
• Якщо дитина подорожує з одним із батьків обов'язково необхідно мати нотаріально - завірений дозвіл від батька, який не їде з дитиною!
• Для школярів необхідно нотаріально - завірений дозвіл від обох батьків на ім'я керівника!

Для громадян України віза в Узбекистан НЕ ПОТРІБНА!!!

Важливо:
• Просимо уточнювати вартість туру, програму і наявність місць;
• Турист несе фінансову відповідальність за псування майна готелю і автобуса;
• Автобусне обслуговування у вільний час не передбачено;
• При більш ранньому від'їзді туристів просимо повідомляти при бронюванні туру;
• У разі запізнення туристів на час проведення екскурсій, туристична компанія не несе відповідальності за ненадані послуги.

Компанія залишає за собою право змінювати програму туру без зменшення загального обсягу послуг. 

ТУРИСТИЧНА КОМПАНІЯ НЕ ВІДПОВІДАЄ ЗА РОБОТУ МИТНИХ,
ПРИКОРДОННИХ СЛУЖБ, А ТАКОЖ ЗА КОРКИ НА ДОРОГАХ І ПОГОДНІ УМОВИ.


Версія для
друку

Догори