<<  назад

Кавказьке тріо: Азербайджан + Грузія + Вірменія

Днів: 9
Баку - Тбілісі - Мцхета - Кахетія (Сігнагі, Бодбе) - Севан - Дилижан -Ереван
Азербайджан
Вірменія
Грузія

9 днів/8 ночей
Гарантовані дати заїзду на 2020 рік

День 1.

Баку

 Прибуття в Баку. Трансфер в готель.
Розміщення. Вільний час.

День 2.

Баку

 Сніданок у готелі. Екскурсія «Знайомство з Баку». Азербайджан не такий простий, як може здатися на перший погляд. Це країна з великими перспективами і амбіціями, що знаходиться на стику чотирьох великих культур - європейської, тюркської, російської та перської. Стара частина міста «Ічері-Шехер», яка займає значну територію в 22 га. Вулички шириною в пару метрів, без табличок з назвами і номерів будинків. Весь комплекс оточений кріпосними стінами, тому відчуття безпеки і захищеності «міста в місті» не покидає. Це хитросплетіння вулиць призведе до абсолютно несподіваних сцен і покаже дивовижні картини. Район-музей з Дівочої Вежею, Палацом Ширваншахів, Замок Синик Гала, Караван Сарай, Джума Мечеть і ще багато інших архітектурних історичних пам'яток, погляду від яких відвести буде просто неможливо.
Далі нас очікує романтична прогулянка по приморському парку вздовж Бакинського бульвару. Ми відвідаємо сучасну частину міста, подивимося площу прапорів і помилуємося вечірнім полум'ям вогненних Веж, будівля з настанням сутінків спалахне різнокольоровими вогнями, що нагадують язики полум'я.
Вільний час. Ніч в готелі.

День 2 - Баку День 2 - Баку День 2 - Баку  
День 3.

 Сніданок у готелі. Вільний день. Звільнення номерів до 12:00.
Пропонуємо відвідати факультативні екскурсії (вартість і точний перелік факультативних екскурсій буде вказано в програмі туру по приїзду):
Апшеронський півострів (70 дол / люд. + вхідний квиток 7 дол / люд. заявки приймаємо заздалегідь) - Будучи заселеним з давніх часів, зберіг ряд пам'ятників історії. Ми відвідаємо Храм вічного вогню Атештяг. Територія храму відома на весь світ унікальним природним феноменом - палаючі виходи природного газу. У храмі жили вогнепоклонники, що спалювали усе, що могло перешкодити перемозі Добра. Сьогодні це один з найбільш відвідуваних пам'яток старовини, і сюди прибувають представники різних релігій. Також ми побачимо Янар Даг - гору з природним вічним вогнем і великою кількість унікальних історичних пам'яток, серед яких численні храми, замки, фортеці та сторожові вежі епохи середньовіччя.
Повернення в Баку. Трансфер на залізничний вокзал. О 20:30 відправлення потягу Баку-Тбілісі (вагон-купе *). Ніч в поїзді.

День 2 - Тбилиси День 2 - Тбилиси День 2 - Тбилиси День 2 - Тбилиси

 

День 4.

Тбілісі

 Вранці прибуття в Тбілісі. Зустріч з представником компанії. трансфер на місце збору групи.
Знайомство з Тбілісі. Спочатку нас зустріне найграндіозніший храм Грузії - Кафедральний собор Самеба, який вражає красою і величчю своєї грандіозної архітектури, пишністю стилю і зовнішнього декору. Не менш відомим пам'ятником старовини Тбілісі є храм Метехі, що стоїть біля самого краю кам'янистого берега Кури і слугував у минулому фортецею і резиденцією грузинських царів. Далі піднімемося на підйомнику на стародавню фортецю Нарікала – древній і найвідоміший пам'ятник Тбіліської старовини, місцеві жителі називають її «душею і серцем міста». І, звичайно ж, відвідаємо парк Ріке і сучасний міст, якому президентом країни була дана назва Міст Миру. Міст є другим у світі за складністю архітектури. На Лівому березі моста знаходиться храм «Сіоні» (XII ст). Це місце цікаве не тільки як архітектурна споруда і пам'ятник старовини, але і як святе місце, де зберігається декілька християнських реліквій. Також нас очікуємо авто тур по центральній вулиці Руставелі і Марджанішвілі. Відчуємо смак Старого Міста і відвідаємо район сірчаних лазень Абанатобані.
Виїзд на екскурсію в «Мцхета» - найдавніше місто, столиця стародавньої Грузії. Саме тут зберігається одна з головних християнських святинь - Хітон Господній. Завдяки цій святині Мцхета називають «другим Єрусалимом». І саме тут, зберігся головний християнський собор всієї Грузії - Свєтіцховелі. А щоб повністю відчути красу міста, яке називають Другим Єрусалимом, ми піднімемося в монастир Джварі (V ст), звідки відкривається прекрасна панорама древньої столиці.
Пропонуємо відвідати факультативні екскурсії (вартість і точний перелік факультативних екскурсій буде вказано в програмі туру по приїзду):
• Відвідування винних домашніх погребів і гостинної грузинської селянської родини, де проведемо дегустацію грузинських вин і чачі, уроки грузинської кухні і скуштуємо справжній селянський грузинський смачний обід, який Вам запам'ятається надовго. Дегустація проводиться з глиняних піал і протягом дегустації вони повідають Вам всю історію виноградної культури і виробництва вина в Грузії
Повернення в Тбілісі. Поселення в готель. Трансфер на вечерю в один з кращих ресторанів Тбілісі, де нас чекає смачна національна вечеря і знамените грузинське вино, і все це в музичному і танцювальному супроводі (за бажанням, вечерю можна перенести на інший день, але без групового трансферу).
Ніч в готелі.

День 2 - Тбилиси День 2 - Тбилиси День 2 - Тбилиси День 2 - Тбилиси
День 5.

Кахетія

 Сніданок у готелі. Вільний час. Пропонуємо відвідати факультативні екскурсії (вартість і точний перелік факультативних екскурсій буде вказано в програмі туру по приїзду):
Кахетія (от 35 дол / люд.) - Край лози і батьківщина виноробства, адже саме тут росте 500 сортів винограду, з 2000, які існують в світі. Уявімо собі величезну гору, самотньо стоїть в центрі величезної долини. На горі - місто фортеця, звідки відкривається дивовижний вид на Алазанську долину, одну з найкрасивіших на Кавказі, а вдалині - Головний кавказький хребет із засніженими вершинами. Так, це «Сігнагі» - маленьке і дуже гарне містечко на сході Кахетії. Його називають містом кохання, адже саме тут палац урочистих подій працює цілодобово! Далі отримаємо позитивний заряд енергії, відвідавши «Бодбе» - монастирський і єпископальний комплекс Святого Георгія. Тут розташована Базиліка Святої Ніно, а спустившись до її чудотворних джерел, Ви зможете загадати бажання, яке обов'язково здыйсниться (піша прогулянка 30 хв). Також пропонуємо відвідати Винні погреби (оплачується додатково на місці), де нас очікує дегустація різних сортів вина і чачі (дегустація 10 дол / люд, дегустація з обідом 25 дол / люд).
Повернення в Тбілісі. Ніч в готелі.

День 5 - Кахетія День 5 - Кахетія День 5 - Кахетія День 5 - Кахетія
День 6.

 Сніданок у готелі. Вільний день в Тбілісі.
Факультативно пропонуємо відвідати (вартість і точний перелік факультативних екскурсій буде вказано в програмі туру по приїзду):
• Побачимо красу грузинських гір завдяки екскурсії Ананурі-Гудаурі - Казбегі
• Пізнати зелену красу Грузії, Ви зможете на екскурсії Боржомі- Бакуріані (також Ви зможете попити цілющої води з джерела Боржомі)
• Історія Грузії відкриється перед Вами на екскурсії Горі (музей Й.В. Сталіна) - і Уплісцихе кам'яне місто.
• Насолодіться красою Кахетії: Телаві, Цинандалі і Гурджаані

День 6 - День 6 - День 6 - День 6 -

 

День 7.

 Сніданок в готелі. Трансфер на кордон Грузії і Вірменії без гіда. Зустріч з представником вірменської приймаючої сторони. По дорозі Вас чекає захоплива екскурсія «Райський шматочок землі». Озеро Севан або Гегамське море - одне з найбільших високогірних прісних озер Землі. Озеро оточують Гегамські, Арегунійскі, Севанскі і Варденіські гори з різних сторін. Таке відчуття, ніби Севан - це шматочок неба на землі. Далі ми відвідаємо монастир Севанаванк - шлях буде не легкий, монастир розташований на вершині пагорба, отож підыйматись високо, але, повірте, це того варте! Отож запасіться терпінням, і вперед! Тим більше, що у міру підйому пейзажы будуть один іншого красивіше. Місто Діліжан - вірменський Боржомі, тут ми оздоровимось цілющою водою і наберемось сил на подальшу подорож. А далі нас чекають унікальні монастирські комплекси Ахпат і Санаїн, які занесені у список ЮНЕСКО.
Прибуття в Єреван. Трансфер до готелю. Розміщення. Вільний час.

День 7 - День 7 - День 7 - День 7 -

 

День 8.

 Сніданок у готелі. Оглядова екскурсія «Місто рожевого туфу». Нас очікують найприголомшливіші місця столиці Вірменії - площа Республіки, всі будівлі на якій облицьовані фельзитовим туфом рожевого і білого відтінків, що надає площі дуже ошатного вигляду. Відвідання Плато Ціцернакаберд - меморіальний комплекс, 12 бетонних плит позначають втрачені області Західної Вірменії. Далі в парку Перемоги з монументом Мати Вірменія, ми отримаємо задоволення панорамним видом на весь центр Єревану. Ми побачимо ще цікаві місця столиці, включаючи Кафедральний Собор Святого Григорія Просвітника, Площу Республіки, проспект Маршала Баграмяна.
Вільний день. Ніч в готелі.

День 8 - День 8 - День 8 - День 8 -

 

День 9.

 Сніданок у готелі. Звільнення номерів.
Трансфер в аеропорт Єреван. Завершення обслуговування.

 

Вартість туру ВКЛЮЧАЄ

• Трансфери по програмі в період туру;
• Екскурсійне обслуговування по програмі;
• Послуги російськомовного гіда.
на території Азербайджану:
• Трансфер з ап Баку в готель (під всі авіа рейси в дати туру);
• Проживання в готелі вибраної категорії / ВВ (2 ночі);
• Залізничний квиток Баку Тбілісі (нічний поїзд - купе);
• Міський туристичний збір;
на території Грузії:
• Зустріч на залізничному вокзалі Тбілісі і трансфер в готель;
• Трансфер Тбілісі - Єреван;
• Проживання в готелі вибраної категорії / ВВ (3ночі);
• Вхідні білети;
• Національна колоритна вечеря з шоу програмою;
на території Вірменії входить:
• Зустріч і трансфер в готель Єревана;
• Трансфер з готелю в аеропорт Єревана (під всі авіа рейси в дати туру);
• Проживання в готелі вибраної категорії / ВВ (2 ночі);
• Вхідні квитки.

Вартість туру НЕ ВКЛЮЧАЄ:
• авіа переліт Київ-Баку / Єреван-Київ - від 300$;
• страхівка;
• додаткові екскурсії;
• додаткове харчування, особисті витрати, чайові.
• додатковий трансфер:
Готель Єреван – залізничний вокзал Єреван і залізничний вокзал Тбілісі-ап Тбілісі + залізничний квиток Єреван - Тбілісі - 60 дол 1люд
на території Азербайджану:
вхідні квитки (музей килима, Дівоча вежа, Палац Ширваншахів);

Документи:
Дорослі - діючий закордонний паспорт;
Діти (до 16 років), які подорожують з батьками: діючий дитячий проїзний документ або закордонний паспорт одного з батьків (вписаний + вклеєне фото дитини).
• Якщо дитина подорожує з одним з батьків обов'язково необхідно мати нотаріально - завірений дозвіл від батька, який не їде з дитиною!
Для школярів необхідний нотаріально - завірений дозвіл від обох батьків на ім'я керівника!
Для громадян України віза до Грузії, Вірменії та Азербайджану НЕ ПОТРІБНА !!!

Важливо:
• Просимо уточнювати вартість туру, програму і наявність місць;
• Турист несе фінансову відповідальність за псування майна готелю і автобуса;
• Туроператор залишає за собою право, змінювати представлені готелі, на рівнозначні.
• Автобусне обслуговування у вільний час не передбачено;
• Про ранній від'їзд туристів просимо повідомляти при бронюванні туру;
• У разі запізнення туристів на час проведення екскурсій, туристична компанія не несе відповідальності за ненадані послуги.


Версія для
друку

Догори