Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі
Відгук туриста Аккорд тур Жорова (КИЇВ) на тур
Поїздка: 14 листопада 2014
Відгук:
ТОП рейтинги сезону - Осень 2014
Голосов 0 «
Всі лідери  |  Придбати звіт

Відгук на тур SPO*111 Три щасливі дні... Новий рік у Празі

Повернулась із екскурсійного туру, що був організований Акорд-Тур та носив горду назву «…Три дні в Європі» (14/11/2014 – 17/11/2014). Вказаним туром було запропоновано туристам познайомитися з Братиславою та Будапештом, а за бажанням та за додаткову плату - полюбуватися вечірньою Братиславою і продегустувати словацькі вина; відвідати імперський Відень; побачити зимову та літню резиденції Габсбургів та коштовності імператриці Сісі або ж відвідати “Рай для шопоголіка”; і на завершення - поблукати вуличками Сентендре, а опісля — помилуватися на Будапешт в ілюмінації або ж відвідати — Сечені і отримати заряд бадьорості від термальних купалень. Для туристів, які не бажали відвідувати факультативи пропонувалось самостійно ознайомитися красотами міста перебування.

Все це та багато іншого дійсно було запропоновано Акордом... але лише на папері. Мені складно придумати нащо Акорд-Тур розраховував отримати від даного туру, але із стовідсотковою впевненістю можна сказати, що на подяку та захоплені відгуки від туристів Акорд точно не розраховував, інакше б тур був організований на зовсім іншому рівні.

А тепер по порядку. Подорож розпочалась на залізничному вокзалі, де туристи, сіли в автобус та поїхали на термінал А, який знаходиться за Львовом. У пункт призначення, тобто термінал А ми приїхали приблизно через 30 хвилин, і увесь цей час супроводжуючий групу працівник Акорда розписував нам унікальність терміналу та всі його переваги для туристів (на мою думку мінуси терміналу більші ніж його плюси. А взагалі хороша думка спрямувати фінансові потоки туристів в одне місце і заробляти на туристах не лише під час поїздки, а і до та після). Чому я так детально зупинилась на терміналі, тому що краще б ми в тур виїхали з вокзалу і о 07-00 год та прибули на місце на 3 год. 30 хв раніше.

На терміналі ми про-кукували до 10 години і вчасно, згідно програми, виїхали в тур. А попереду у нас: 1) дорога, довжиною у 789 км, + 2) проходження двох митниць + 3) оглядова екскурсія по Братиславі ("Прекрасна Братислава") + 4) вільний час або за бажанням “Вечірня прогулянка по місту і дегустація вин” + 5) заселення у готель. Ви не повірите, в цей день ми виконали із 5 (п'яти) пунктів — аж цілих 3 (три) — перший + другий + та п'ятий. Хоча, якщо бути чесним перед собою — то під готель ми, дійсно, під'їхали о 24 годині (по Братиславському часу, а по Київському - це уже був час носі), а заселилися близько першої години ночі. А увесь цей час — із десятої години дня та до 24 години ночі (всього 15 годин) ми долали відстань між Львовом та Братиславою, яка, якщо відкинути час на санітарні зупинки (близько години) та час на проходження двох митниці (по годині на кожну) - зайняла всього-на-всього 12 годин (!).

Чесно скажу, коли я купувала тур — на відстань від Львовом та Братиславою я не дивилась. На дану обставину, я звернула увагу уже перед самою поїздкою, але вирішила, що раз туроператор сформував таким чином тур, тоді для цього є об'єктивні причині, і поїздка буде здійснюватися у відповідності до програми. На жаль цей урок, довелося засвоювати на своїх помилках і на майбутнє перш ніж оплачувати тур, я добре перевірю реалістичність заявленої програми.

Отже, у готель ми заселись близько першої ночі, а на ранок другого дня в Європі, ми з готелю виїхали близько 09-30 і поїхали замість Відня, що був запланований на даний день — спочатку на оглядову екскурсію по Братиславі. Екскурсоводом у нас був Юрій, який прекрасно володів матеріалом і цікаво розповідав, але його час, як і наш, був дуже обмеженим, тому ми “ галопом пролетіли” Братиславу (навіть у замок не ходили).

У Братиславі я була в перше і мені Братислави було мало. Їдучи у даний тур, я планувала після оглядової екскурсії, замість факультативу, поблукати містом і у спокійній обстановці ним полюбуватися, в тому числі, відвідати замок та розміщений у ньому оглядовий майданчик, з якого, якщо вірити бувалим туристам, відкривається прекрасний краєвид на стару частину міста та другий берег Дунаю. Але, замість запланованого я любувалась запропонованою мені та іншим туристам “рівноцінною” заміною від Акорда - чорними краєвидами за вікном автобуса, які ми проїздили, прямуючи до Братислави.

Після Братислави ми поїхали у Відень, де у на була оглядова екскурсія і до 18-30 год. погуляли містом, оскільки через зіпсований настрій - не набралось бажаючих на інші екскурсії, а через відсутність факультативних екскурсій у Відні були лише до 18-30 год. а не 20 год. (перед поїздкою до Відня особисто запитувала у провідника групи Тетяни до котрої години ми будемо Відні). Я спеціально запитувала про час відправлення з Відня, оскільки хотіла пофотографувати місто ввечері, коли включать підсвітку, яку включають о 18 год. Коли ми приїхали до Відня і було зрозуміло, що група на факультативи не хоче - Тетяна повідомила, що час збору групи для відправки у готель 18-30. Я їхала у Відень заради вечірнього Відня, але його я і не побачила. Можливість сфотографувати Ратушу, пам'ятник Марії Терезії не рахується.

На третій день нашої поїздки був передбачений Будапешт. В даний тур, я їхала саме заради того, щоб знову відвідати дане прекрасне місто. Я уже була раніше і у Будапешті і у Відні і Будапешт мене зачарував з першого погляду, своїми помпезними палацовими комплексами, кольоровими будинками, шикарними мостами і атмосферою покою, яка панує в даному місті, якщо чуточку звернути від звичних туристів маршрутів, або ж відвідати їх у другій половині дня, коли зменшується наплив туристів. Особливо захоплює Будапешт в ілюмінації, якою, на жаль, можна милуватися лише у вечірній час. Для мене Будапешт це місто, набережною та вуличками якого, можна безкінечно довго, без втоми, блукати та любуватися красою. Але любуватися Будапештом я змушена була закінчити о 17 год, (я в дану годину з іще одним туристом я перебувала поряд з набережною) оскільки о 17 — 30 група туристів, яка не поїхала на факультатив "Чарівність Дунаю" зобовязана була приїхати на Площу Героїв, щоб в автобусі знову повернутися на набережну за рештою групи і виїхати в сторону кордону. Тобто, у туристів, які не захотіли їхати на факультатив - кораблик по Дунаю був забраний дорогоцінний час і їх позбавили вражень (до речі, якщо купити самостійно квиток на кораблик — то його вартість обійдеться менше 10 євро)

Отже, заявлена оператором програма туру повинна включати три дні у Європі. Фактично у Європі ми перебували 2 дні та 7 годин (55 годин), з яких 7 годин першого дня та 5 години останнього дня було витрачено на переїзд по території Угорщини та Словаччини та проходження кордону.

У договорі, якщо не помиляюсь, наявне право у туроператора замінити програми на рівноцінні, але в нашому випадку рівноцінної заміни не було. Була банальна відміна програм, перенесення екскурсій на наступний день.

З Акордом я їхала вперше, але значна частина туристів з цим туроператором їхали далеко не переший раз і таке відношення до туристів та організація туру — бонусів Акорду не додає. А шкода, тому що програма туру дійсно цікава, але потребує правильно організації.

Номінації відгука

7
Реклама
Відгуки про інші тури