Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі
Відгук туриста Аккорд тур Анатолий (КИЇВ) на тур
Поїздка: 21 квітня 2013
Відгук:
ТОП рейтинги сезону - Зима 2015
Голосов 0 «
Всі лідери  |  Придбати звіт

Відгук на тур Полуниця з Портвейном... Португалія

Надзвичайна особливість туру “Полуничка з портвейном” полягае перш за все в тому, що шлях подорожі проходить майже в середній частині Европи від Львова, Ерфурта, Парижу, Мадриду. І те що вона буде вражаючою було зрозуміло вже з першої ночівлі в Легніці. Протягом невеликого часу, вранці, довелося побачити, що це не тільки типове польське містечко, а й щось більш фундаментальне с присущим німецьким впливом. Та якщо до цьго додати, що протягом багатьох років тут була військова ставка Західної групи військ аж до падіння Берлінської стіни, тоді зрозуміла важливість і особливість його і сьогодні. До Ерфурта рукою подати. В першій половині дня гуляем по майдану цього затишного містечка. Знайомимося з храмом, де з одніеї сторони проходу на барельефі стоять розумні, а на іншій не дуже розумні жінки, і як двері відчиняють то перші встигають зайти. Найстарішу Кірху (европейську церкву) і жилий міст торгівців Кремербрюке, річка що протікае під аркою будинку. Німець, що витягуе невеличкого човна на трелер щоб в подальшому буксувати автомобілем. Географічність центру цього містечка підкріпляется й тим, що саме на центральному майдані на вуглях готуеться при вас найсмачнійші сосиски, так що після всіх оглядин насолода неймовірна з свіжою булочкою, а смажать їх українки, які тут працюють.

В Парижі я вдруге, тоді це був вересень, а тепер квітень. Якщо в німецькому містечку це було майже “свіжо”, то Париж в квітні це травень в Україні. Про смаки, як кажуть не сперечаються, то насолоджуються кожний відповідно: хто їде за фіалками на Мануарт, чи кабаре “Мулен Руж”, де понад сто років тому творив Тулуз-Лотрек, щоб насолодитися безсмертним канканом. Нині Мулен руж уже не той, що його описував Сименон, що дівчата в них не роздягаються на сцені, а вже виходять роздягнені (що правда, лише по пояс). Вистава “Феерія” була названа кращим шоу у Франції 2000 року. Вона стала візиткою Монмартра, невіддільною від Мулен Руж.

О величі Нотер-Дам де Парі про вишуканість архітектури вражае всіх, но якою окрасою е японські вишні в повному квіту, їх аромат і пишність зупиняе кожного, щоб сфотографуватися на згадку в тому числі і японці.

Рухаючись по ручці Сені вздовж мостів вбік Ейфелевої вежі, вас вражае вішуканість кожного із них. До речі, Густав Еффель, окрім ціеї башти, був автором цих мостів. Якщо по одному з них з численними замками, перейти на інший бік Сени і обійти медичний корпус університету праворуч то трапите на сквер на бульварі Сен-Жермен. Цей куточок Парижу дорогий тим, що греко-католицький храм знаходиться у сквері й на площі, що носить ім’я Тараса Шевченка. У мережеві огорожі - невеличка хвірточка, поряд напис французькою: ”Square Taras Chevtchenko 1814-1861 poete Ukrainien”. Бронзовк погруддя Кобзаря на постаменті встановлене між двома церковники вікнами з розкішними червого-чорними вітражами, а калина якраз розцвіла пишними шапками. Поряд дві лавочки і маленька дитяча гірка. Щонеділі українці збираються саме у сквері Шевченка послухати службу божу у церкві Святого Володимира. У середині церкви встановлена меморіальна дошка, яка свідчить, що саме тут Симон Петлюра попрощався з життям. О так, Симон Петлюра поеднаний із Кобзарем, якого обожнював і писав: “Вчиться у Шевченка..... ”, а “бойовничий заклик Кобзаря: змагатися, боротися та битися до останнього.

Кожен хто побував в Парижі і був ним зачарований мріє побувати на Ейфелевій вежі, відчути гостроту нерозривності Парижу з його символом. Щоб насолодитися цим відчуттям доведеться змарнувати час стоявши в чергах. Не менш яскравою забавою є прогулянка по Єлисейським полям, тріумфальною аркою в бік Версальского палацу, адже це парадний Париж і ви будете вражені квітковими клумбами та ії гармонійним малюнком, яскравістью кольорів і неймовірними куточками відпочинку парижан, де вони насолоджуються ніжністю весняного проміння сонця, та її окраси і затишку, що їх оточує, а до всього іншого, що верує і спішить.

Сповненого музикою сонця, квітів, просторих олей предмістя Парижа Фонтенбло, Замок французьких королів, Палацових сходів у вигляді підкови і килимками квітів на чітко окреслених алеях, з поодинокими нікельованими стільцями, з задоволенням присівши на в коло спостерігаєш красу і насолоджуєшся природою, вражаєшся нестриманого бігу часу, адже сюди на службу до французької армії прибули українські козаки. Навесні 1645-го Хмельницького разом із старшиною Сірком, чекала аудієнція у замку Фонтебло. Згодом козаки відзначилися при облозі порту Дюнкерка - 1646 року. Пьер Шевальє, який тоді командував, писав про них, що їм вистачало природньої сміливості, подвиги козаки вершили “ без жодного наміру уславитися серед майбутніх народів”.

В неймовірній красі, немов той манливий маяк, в герляндах вогнів палає Ейфелева вежа з 20:00 годин, вихваляючись перед місяцем своєю красою. Саме від вежі починався нічний переїзд в Мадрид. Краса несамовита!!! Десятки автобусів теж як ми з інтузіазмом від побаченого влаштовуються в подальшу подорож.

На ранок в Мадриді відбулася вражаюча зустріч з увічненим ДонКіхотом і Санчо Панса, це в подібності Майдану Незалежності - символ свободи але на єпоху раніше. Навкруги ковдри квітів і на пагорбі на шлюху до Королівського палацу, алея жасмину, повного квіту та несамовитого аромату. Роскіш палацу, його білизна в залитому санячному промінні - це той ансамбль, який підреслює велич держав його прапора. Що розвіваєтся на фрагштоці в центрі Королівського двору. Дихання минулого відбуваєтся і в мандрівці по вулицях і площах столиці, їх побут і мистецтво все виплиснулося на вузькі вулички. І все це танцює, співає чи завмерає в сріблястій масці, а надзвичайний колорит іспаньйоли, звичай це базар, де все кіпить, домовляється і водночас насалоджується, выд цього дійства не можна відірватись, його треба побачити, адже ти сам стаєш учасником.

Неповторна велич Ліссабону відчуваєтся з перших кроків зустрічі, рухаються велетенським мостом, на неймовірній висоті, а по березі безліч причалів і кораблів. Дихання океану відчуваєтся повсюду... І як істині мореходам, він їм не шкодить. Пагорбна місцевість наповнена свіжим вітерцем, так що величезний прапор Португалії розвівається на найвищому пагорбі столиці. Завжди неспокій Ліссобону, а може його раціональність архітектури і величезна любов до всього що оточує, захоплює твоїврження. Сучасний супермаркет, на фоні пагорбів зливаєтся природою, невеличкий — 5 поверхів з верху, а 3-и підземлею з великим паркінгом, поруч на вулиці нема машин. На площі неподалік від університету студенти хлопці, дівчата в бранні магістрів співають, грають на гітарах. Звичано базар осучаснений, компактний, що цікаво є місце з антикварними речами. Не спішіть плакати з Фаду, а насолоджуйтесь портвейном. Португальці наповнені цією любовью до життя зараз і в минулому. Кахкове місце Сінтра Круті, схили якого обвиті ліанами, настільки стрімко наближене до Місяця, що ближче вже й не треба. З палацу на цій вершині на десятки кілометрів навкруги рівнинні простори. Романтизмом і неосяжністю всеєї краси сповнені це місце, загадкового парку на різних рівнях, скульптури в чарівних куточках. Звичайно фонтани і Палац Пена з несамовитою архітектурою і безлія торгових вуличок навкруги гори.

Зовсім по іншому наповнені твої враження на мисі Рока. По - перше та на краю Европи, при сяйві сонця в полудень невеличкій хвилі Атлантичного океану, відчуваєш його могутній подих. Несамовитий вітер готовий тебе здути, адже монумент що засвідчує мис Рока знаходиться неподалік від стрімкої прірви неймовірної висоти. Сьогодні неділя рокерів, під’їжджає їх все більше, адже це їх омріяне місце. Лисобонская Ревьера, як і евкаліптові рощі краще побачити хоча б раз в житті.

Барселона - шедеври моди, вишуканого мистецтва, де навкруги все посміхається і радується життю, де площі, сквери, фонтани сповнені чарівністю та благородністю неповторних архитектурних творів Гауді: ”Каса Міла”, “Парк Гуель”. Парк готичного кварталу - площа Короля, де Каталонські королі приймили Христофора Колумба після повернення з Америки. Найбільший стадіон в Европі Камп Ноу, музей клубу “Барселона”. Сповненого гомону і насалоди центрального базару “Чарівності” і чарам “Співаючих фантанів” в поєднання світла музики і кришталевої води.

Марсель всім своїм видом показує, що він найкращій на Серркдземноморської, то що це “ворота сходу” зрозуміло зразу. Що в порту чи повсюду числена кількість арабів, адже задан один із них. В припортових вуличках повно квітів, що виставлені при будівлі. З висоти церкви мореплавників відкріваєтсься все місто, у всій красі моря, бухти з яхтами і міста на пагорбах.

В Сан-Рено ми були першого травня. Навкруги весняна краса, квіти, пальми, едилія тиші і насолода. Православні церкви поруч з розкішним казино. Все доповнює твоє сприйняття гармонії і благоухання.

Верона - тьма народу. Сказати, що це куточок закоханих, це мало! Сповнені найкращих почуттів, посмішки і радість від здобутих вражень, в кого потаєвних, а здебільшого настільки бурхливих, що це все переповнює навколишній простір.

Клагенфурт - миле містечко, сповнене зелені і повчального символу “Дракона фонтана”, дивовижно ялинок, циліндричних кущів, сучасної ратущі, величного костьолу, будинок позолоченого гуся.

Подорожуйте, насолоджуйтеся з “Аккорд-тур”, адже він дбає про подорожуючого, щоб він був сповнений найкращих вражень від відпочинку, не тільки під час туру, а й кожний раз коли ділиться з друзями своїми ємоціями.

Зима проходить швидко, тому не гайте часу та подорожуйте з “Аккорд-тур”!!!

Номінації відгука

7

Інші відгуки Анатолий

Голосов 0
Реклама
Відгуки про інші тури