Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Коротка, але змістовна поїздка по Центральній Європі

"Мої враження про літню поїздку по Європі. І знову багато тексту. "

Відгук туриста Аккорд тур Віктор (КИЇВ) на тур
ще
54
фото
Поїздка: 25 червня 2015
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Лето 2015
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Сяйво столиць!

Перш за все, хочу зазначити, що початково ми збирались у інший тур, "Свято в три дні", але незважаючи на те, що за 2 дні до оплати тур був достатньо заповнений, коли ми приїхали в турагенство Viva Travel, виявилось, що тур скасували. Довелось обирати вже на місці. Головними критеріями були поїздка у Відень та отримання мультивізи – оскільки попередня поїздка з угорською візою була всього 2 місяці тому, сподівались на багатократну візу.

Проглянувши пару десятків турів, відібрали 2 – цей, "Сяйво столиць" і "Наш красивий вікенд". Різниця у вартості на той момент складала 20 євро (на момент написання відгуку 12). Плюсом "Сяйва" (як здавалось на той момент), був виїзд із Києва, а мінусом те, що екскурсія у Відень – виїзна, за 30 євро. Отже, по ціні виходило приблизно однаково. Але враховуючи те, що тур відбувався на День Конституції, квитки зі Львова назад до Києва на той момент залишались лише СВ.

Загалом, тури досить схожі, в обох є Будапешт, Прага і Відень, відрізняються тим, що у "Сяйва" Дрезден, у "Вікенда" – Краків.

Ну що ж, вибір зроблено, "Сяйво", так "Сяйво".

Почалось все не дуже приємно – візу нам видали однократну. Також трохи дивним моментом виявилось те, що нам прислали інфолист (за 5 днів до туру) з одним керівником групи, а по факту виявився інший – Олексій Федінчик, добрий і уважний хлопець. Та й його ставлення до групи було, мабуть, добрішим, ніж керівника у попередньому турі.

Отже, в дорогу. Виїзд з Києва о 7-ій ранку, і навіть з двома санітарними зупинками, до Львова ми приїхали вже через 7 годин. Якщо на поїзді – то швидше лише на "Інтерсіті". Невелика пауза на Терміналі А і далі. Виїхали десь о 15:30, на нашому кордоні були десь о 21 годині. На жаль, кордони проходили довго, десь 4 години, в результаті в готель приїхали лише о 4-ій годині за місцевим часом! Каюсь, при виборі туру я не подумав, що будемо так пізно, інакше б однозначно вибрав "Вікенд". Але від програми відхилятись не можна – на Будапешт дається досить мало часу – 2 години вільного часу після завершення оглядової екскурсії, тож підйом був вже о 7-ій ранку. Готель – вже знайомий Danubius Hotel Budapest.

В Будапешті я вже був два місяці тому, але там здавалось, що наче вчора – настільки полюбилось мені це місто. Екскурсовод – Наталія Бода, дуже цікаво розповідала, і взагалі ставлення було дуже гарне. І хоча екскурсія проходила, по суті, по тих самих місцях, але вдалось дізнатись нове.

Далі двогодинний переїзд до Дьору і після швидкого заселення – виїзд до Відня. І хоча сон в готелі був недовгим, це не зіпсувало враження про австрійську столицю. Перше, що мене здивувало – це те, що Відень мало чим схожий на Будапешт, хоч вони й були в одній Австро-Угорській імперії. Не можна сказати, що якесь місто гірше, обидва – чудові, проте різні. Екскурсовод Ольга. Цікаві факти, корисна інформація, проте без того запалу, який ми побачили у Будапешті. Наскільки нам казали, зазвичай в цій екскурсії передбачена можливість зайти в королівські конюшні, проте саме в наш день був свято і коні були на виставі. Зате побачили, як глядачі в урочистих костюмах на гарних запряжених візках приїжджали на виставу. І самих коней вдалось побачити через щілини загорожі. Після екскурсії була можливість зайти в кафе Rosenberger, покуштувати віденські каву і штрудель. Відень – дороге місто, тож навіть із акцією 2 чашки кави, 2 шматки торта і 1 штрудель обійшлись в 15.9 євро. Готель у Дьорі – знову знайомий Raba.

На наступний день була Прага – десь о 14-ій годині почалась екскурсія. Екскурсовод Галина – чув, що деяким туристам не сподобалось, проте мені – досить непогано. Можливо тому, що йшов не відстаючи від неї, а може й тому, що менш критичне сприйняття було.

Хотілось виспатись, але, на жаль, бажаючими поїхати в готель раніше, о 17:30, а не о 23-ій разом із основною частиною групи, яка поїхала на кораблику, виявились лише ми вдвох, тож заради нас не стали ганяти автобус.

Цей факт засмутив, та ще й дощ почався після оглядової екскурсії, та що ж вдієш. Довелось 7 годин гуляти самостійно. Походили по Петршинському парку, побачили місцевий фунікулер і знайшли чудовий розарій – троянди гарно виглядали після дощу. З Петршинського пагорбу гарні краєвиди, проте дерева досить густо ростуть і гарних панорам на фотографіях не вийшло. Проте далі пішли в Градчани, а далі біля Празького граду панорама вже значно краща. Через Манесів міст перейшли Влтаву назад, пофотографували Карлів міст, кораблики і лебедів. Слід зазначити, що в Празі ДУЖЕ багато туристів, особливо в Старому місті. Проте варто було після закінчення оглядової екскурсії в кінці Карлового моста відійти на 2-3 квартали вбік, і людей вже значно менше. Так само було й далі до повернення у Старе Місто. Там вже при темряві подивились на нічну центральну Прагу і вже час йти до автобусу.

Далі дорога до готелю і перший поганий готель – ПЛАТНИЙ (!!!) Wi-Fi, чого взагалі не траплялось в попередній 10-денній поїздці, старі меблі, немає кондиціонеру (!), та ще й ліфт на наступний день зламався, довелось пішки спускатись з речами з 6 поверху. І це я ще не згадав про те, що готель знаходиться дуже далеко від центру, такий собі Виноградар, тільки в Празі. До речі, на сайті готелю безсовісно брешуть про те, що до найближчої станції метро йти пішки 5 хвилин (див. у фотографіях).

Тому хочу висловити своє невдоволення тій людині, яка вибирала готель для туру. Будь ласка, уважніше вивчайте пропозиції на ринку. Дуже сподіваюсь, що тут відсутня корупційна складова (відкати зі сторони готелю). Серйозно, варто уважніше підходити до цього питання – я за 2 хвилини знайшов в цій ціновій категорії гарний готель майже в центрі. Ну хоч сніданки в цьому готелі непогані, хоч і значно менший вибір, ніж в попередніх готелях.

Вранці переїзд до Дрездену. На жаль, ми запізнились на півгодини і оглядова екскурсія була на 30% коротшою. Екскурсовод Ія – добре, проте із-за того, що поспішали, не так багато, як хотілось би, вдалось дізнатись. В Дрездені вражає те, що хоч більшість будівель в 1945 році були знищені, німці умудрились їх відновити так, що на мій аматорський неозброєний погляд важко відрізнити від будівель 19 сторіччя. При цьому деякі з них були добудовані всього 10 років тому! Це вражає. Далі було багато вільного часу в місті. Самостійно подивились на Японський палац, трохи походили по Новому місту, подивились на звичайні житлові будинки, і пішли у Великий парк (Großer Garten). Там є залізниця і досить багато людей відпочивають. А по дорозі до автобусу скуштували місцеве морозиво за 1.8 євро велика порція. Навіть з урахуванням нинішнього курсу – не так вже й дорого. Загалом місто сподобалось, хоча в ньому і немає такої величності, як у Відні або Будапешті.

І ось о 17:30 через Польщу повертаємось в Україну. Це був мій перший нічний переїзд, але все одно важко, особливо заснути під гучне хропіння.

О 8-ій ранку доброзичливий польський прикордонник вже збирав паспорти, жартома бідкаючись, що ніхто його не розуміє і не хоче з ним розмовляти. Але група хором йому сказала, що його розуміє, ну та все одно він зібрав паспорти і вийшов. Загалом зворотній кордон пройшли значно швидше, за 1 – 1.5 години і вже о 8-ій були у Львові. Годинна перерва у Терміналі А, і їдемо до Києва. О 17-ій годині були вже на Південному вокзалі.

Які я можу зробити висновки з цього туру?

Виїзд з Києва – це швидше мінус туру, ніж плюс. Мені здається, що гарними були б виїзди зі столиці у прибалтійські тури, ну і далі у Скандинавію. Чиста географія, нічого більше. Так, довелось би проходити і білоруський кордон, але все одно кілометраж суттєво зменшується. Хоча я не знаю про швидкість проходження їхнього кордону, проте сподіваюсь, що воно не надто довге.

Далі, нічний переїзд особисто для мене – це сумно, я згодився на такий тур лише тому, що такий переїзд був лише по дорозі назад. Хоча мені перший переїзд, в Угорщину був важчим, ніж останній.

Готелі угорські гарні, чеський – жахливий. Екскурсоводи всюди гарні, в Будапешті – чудово.

По самих містах, Будапешт, Відень – 5, Прага – 4 (багато туристів, і погода була невдала, проте я сюди ще вернусь за кращими враженнями), Дрезден – 4 + (вразило те, як відновили історичні будівлі, проте мені місто більше сподобалось з інфраструктурної точки зору, ніж щодо старовинної архітектури).

Група була дисциплінованою і пунктуальною, лише у Відні хвилин 5 чекали останніх туристів, але після такого переїзду і сну у 3 години це було зрозуміло. Далі ж все було ще пунктуальніше.

Керівник Олексій Федінчик – 8.5 з 10. Я вже згадав доброзичливість і уважність, але маючи змогу порівняти із попереднім туром, хотілось би побажати Олексію більшої енергійності, а також кращого володіння маршрутом. Я сам інтроверт, проте робота керівником групи така, що треба, ну не знаю, ще більше надихати людей. Також, враховуючи те, що складних видимих ситуацій по маршруту (на щастя) не виникало, не можу оцінити, наскільки Олексій стресостійкий і як вирішує проблеми у складних ситуаціях. Сподіваюсь, що з цим все добре. Щодо кращого володіння маршрутом – наскільки я пам'ятаю, Олексій казав, що цим маршрутом їде вперше, проте, по суті, з дещо негативного запам'яталось лише одне – бажаючи зекономити час для Відня, у нас була санітарна зупинка за півгодини до готелю у Дьорі. Так виявилось, що туалет був платним, і пів групи вернулось назад у автобус. І тут Олексій сказав, що значить не сильно хочуть. Наче невинна фраза, але у мене невелике негативне враження залишила. В результаті і час 10-15 хвилин втратили, і в готелі все одно всі ходили поселятись, а не лише ті, хто залишались у Дьорі. Ну і взагалі щоразу було невідомо, чи платні туалети. Звісно ж, після кількох турів у цьому напрямку вже вся інформація буде. Все інше було добре, тож хочу побажати Олексію все й далі розвиватись у цій професії. Ви молодець.

P. S. І знову, як у попередньому турі, хочу фотографіями більше звернути увагу на інфраструктуру, якої у нас або немає, або мало, оскільки всі туристичні пам'ятки й так легко знайти в інтернеті.

Номінації відгука "Коротка, але змістовна поїздка по Центральній Європі"

8

Інші відгуки Віктор

Реклама
Відгуки про інші тури