Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Хороший тиждень у Центральній Європі

"Тур близький до ідеального у виборі країн (із наближених держав Східної Європи охоплено майже все цікаве), порядку їх відвідування (від Праги до Токаю, а не навпаки) та по додаткових пропозиціях (Дрезден, Карлові Вари плюс Краків при наявності часу) "

Відгук туриста Аккорд тур Piven (Чернівці) на тур
ще
7
фото
Поїздка: 23 серпня 2015
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Осень 2015
Голосов 1 «
Всі лідери

Відгук на тур Улюблений дует Прага та Будапешт

Зазвичай не описую своїх вражень на широкий загал, але враховуючи, що є написаний лист до своїх дітей про дану поїздку до Чехії і Угорщини, занотую і на сайт «Аккорда».

Тур близький до ідеального у виборі країн (із наближених держав Східної Європи охоплено майже все цікаве), порядку їх відвідування (від Праги до Токаю, а не навпаки) та по додаткових пропозиціях (Дрезден, Карлові Вари плюс Краків при наявності часу). Необхідною умовою хорошого туру є наявність якісного керівника групи. В «Акорді» поганих не тримають, а Євген Трухан для нашої сім’ї виявився найкращим з декількох поїздок разом із львівської фірмою. Ми поціновуємо його інтелігентність, ненав’язливість з професійною компетентністю і вмінням зацікавити туристів доцільними пропозиціями. До речі, група зібралась надзвичайно інтелігентна (за що всім колегам щира подяка), що буває зовсім не часто. Я, правда вважаю, що в кожному колективі має буди кілька «неадекватів» та «гальмувальників», що посилює враження від подорожі, але що склалось, то склалось (проста констатація).

Щодо самого туру, то опишу його поступово (ми з дружиною були у всіх цих містах по декілька разів, але Праги, Відня і Будапешту наколи не буває багато).

Краків найцікавіше місто в Польщі. Скільки були там, а вперше подивились на дракона з вогнем біля Вавеля. Здивувала «алея зірок» на набережній Вісли своїм вибором персонажів (там поляки і не зовсім поляки – ми не змогли визначити критерій). Пройшлись по храмах Ганни, Марії, Петра і Павла – майже всюди були весілля – цікаво. Для тих, хто вперше в Польщі – хороший старт для вражень.

Всі готелі в поїздці нормальні і відповідають стандартам. В Будапешті – найкращий, а в Празі перевід продуктів на сніданок. Їжі багато, вибір великий, але все без смаку.

Прага – наше улюблене місто. Шкода що в місті не було наших друзів, вони перебували в Чернівцях на весіллі, і ми мандрували по Празі на трамваях. Добовий проїзний у Празі (110 крон) і у Будапешті (1650 форинтів) дозволяє користуватись всіма видами транспорту рівно одну добу від моменту реєстрації. Екскурсія в Празі сподобалась якісним екскурсоводом (Даміра) і тим, що на відміну від наших попередніх починалась у Старому місті, а не на Градчанах після яких у Старому місті ми ледь пересували ноги. Подяка за відкриття хорошого садочку із яблуками, квітами і фонтанчиками у центрі Праги поруч із Вацлавською площею.

Обідали в музеї Кафки на Малій Страні. Пиво – люкс, кухня – не дуже і дорого. Вид чудовий, навіть із туалету відкривається Карлів міст у всій красі.

Поїздка у Карлови Вари – добра складова знайомства із Західною Чехією. Не забудемо і про найкраще темне пиво із заводу «Крушовіце» по дорозі до курорту. Однак ми там були двічі і знаємо, що місто в стилі «модерн» і нагадує наші Чернівці, тільки більш якісне і будівлі більш високі і яскравіше пофарбовані. Театр побудували Фельмер і Гельмер (Одеса, Чернівці, Прага – опера біля Центрального вокзалу, Відень – 4 відносно маленьких театральні споруди в центрі міста, театр комедії у Будапешті, а всього 47 театрів у Центральній і Східній Європі). Тому на другий день відвідали Празьку національну галерею (роботи старих майстрів). Ледь знайшли вхід зліва від палацу архієпископа. Сорок метрів від Кремля, де людей як оселедців у бочці. В музеї було всього п’ять осіб відвідувачів та дивний літній персонал. Не Дрезден і тим більше не Віденський музей історії мистецтв, але у нас в Україні жодного близького до двадцяти найкращих полотен Праги не має і не було. Одне «Свято чоток» Дюрера - його найбільше творіння вартує всієї «Третьяковки» у Москві. Такі картини зараз не продаються, але якщо за «Гравців у карти» Сезанна дали 250 млн. $ то тут мінімум півмільярда, а там ще Ван Дейк, Гойя, Ель Греко, Рубенс, Рембрандт, Ф. Хальс та Брейгель – молодший). Абсолютно нерозрекламований музей, як і музей мистецтв на площі Героїв у Будапешті, що на даний час знаходиться до трьох років на ремонті. Піша прогулянка з Градчан через Малу Страну і Старе місто завершує відвідини Праги.

Не поїхати ще раз у Дрезден, якщо є така можливість, невиправдана дурниця. Тим більше, що ми не бачили «Грюнес Гевельбе» - скарбницю «Зелених зведень» з її легендарним Великим моголом Аурангзебом. Німці і австрійці дозволяють спокійно і без черг дивитись на значні дорогоцінності (великі діаманти і золото) на відміну від росіян і французів, що володіють видатними діамантами світу, але потрапити на їх перегляд нелегко. Екскурсовод у Дрездені – німець Геральт – з хорошим почуттям гумору і глибоким знанням історії своєї країни і не тільки своєї. Місто створене для пішохідних відвідин: «кишенькові» відстані, все поруч. Для галереї старих майстрів сил не вистачило, а йти туди втомленими - собі на шкоду. Тим більше, що там ми вже були. Вона також «кишенькова» і нагадує по щільності Берлінську на Потстамській площі та Стару пінакотеку у Мюнхені. Однак вона володіє супершедевром Рафаеля (цікаво, а яка могла бути вартість у цієї картини). Залишаємо зустріч з Мадонною на наступний раз.

Хто не був у Крумлові, тому треба його відкрити для себе. Другий раз їздити туди не обов’язково, але Євген показав нам чудовий ресторан при пивному заводі «Ефенберг» із якісною, недорогою (вдвічі дешевше ніж в Празі) та смачною їжею. Пиво, як завжди, у Чехії на висоті. Обов’язково пройдіться по Крумлову вночі.

У Відні знов не побачили будинок Хундертвассера (після огляду будинків Гауді у Барселоні це особливо хотілось), але мали чудову оглядову екскурсію (Валерій), після якої я сам зможу ознайомити друзів із Віднем. Вільний час використали на відвідини Музею історії мистецтв на площі біля пам’ятника Марії-Терезії. Набір картин там чудовий. Це четверта за експонатами картинна галерея у світі – так пишуть довідники, але хто є трьома першими не повідомляють. Думаю, що Лувр, Ермітаж і ще хтось у Європі, бо за океаном не має великої кількості старовинних дощок і полотен. Чудовий Брейгель-старший (половина всіх його творів), велика кількість італійців і фламандців, Дюрер (5 робіт), Босх, Рембрандт та ін. Поміняли місце для «Венери у хутрі» Рубенса – тепер у неї своя маленька зала, але головне, що три роки тому повернули в експозицію раніше вкрадену золоту сільницю Челліні, яка була оцінена в 60 млн. $. Справляє враження як і найкраща в світі колекція монет.

У Будапешті готель був розташований у дуже зручному місці на набережній Дунаю. Використовуючи трамвай №2 з найкрасивішим маршрутом можна було дістатись до всіх пам’яток архітектури столиці Угорщини. У Будапешті завжди якісна екскурсія з хорошими видами на місто і хороша гідесса, з якою ми подорожували по Буді минулого року у травні. Біля парламенту зачепили за душу металеві черевички вмонтовані у набережну, що символізують взуття євреїв, яких оголеними і роззутими поскидали до річки у часи правління адмірала Хорті. Панорама вечірнього Будапешта – захоплююче видовище, яке закарбовується найкращим спогадом з Угорщини.

Ще один спогад – смак токайського вина. Я пам’ятаю відвідини погребу вин у Токаї коли це була подарункова безкоштовна екскурсія. Потім було 10,11,13 євро. В серпня стало 18 – і це дорого для даної установи. Підвал можна відвідувати постійно, але вартість має бути до 13. Ну а хто їде перший раз, має не шкодувати, тому що це один із довгих спогадів про країну.

Ще раз хочу подякувати всім туристам нашої групі, Євгену і водіям за дуже хороший тиждень у Центральній Європі.

Номінації відгука "Хороший тиждень у Центральній Європі"

41

Інші відгуки Piven

Голосов 43
Календарь 11.11.2022 - відгук на тур Побачення в Парижі! + Мюнхен!
Голосов 3
Календарь 26.06.2016 - відгук на тур Магічний бал!
Голосов 0
Реклама
Відгуки про інші тури