Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Рим чарівний завжди!

"Тур звичайно дуже цікавий. Такої кількості чарівних міст, як в Італії, немає в жодній країні світу. Ну а Рим - він неперевершений і завжди самий чарівний. "

Відгук туриста Аккорд тур ferian (Миколаїв) на тур
ще
23
фото
Поїздка: 21 червня 2015
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Зима 2016
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Рим чарівний завжди! Мілан, Генуя, Флоренція та Венеція!

Вітаю всіх любителів подорожей!

Настала зима, на вулиці сіро, мокро і холодно; дім-робота, робота-дім, будні-вихідні, все сумно і одноманітно. Щоб підняти настрій відкриваєш сайт «Аккорду» і згадується літо, нові враження та нові знайомі. Знову хочеться поїхати подалі від проблем і дійсності, хоч на тиждень потрапити в казку. Але до відпустки ще далеко і залишається тільки згадувати минулі подорожі, переглядати фото та писати відгуки.

Цілий рік мріяв поїхати до Іспанії / Португалії, але, на жаль, деякі тури скасували (їхати неблизько і недешево), або не збігалися дати туру і відпустки. Тому довелося відправитися до Італії.

Рейс 818 - «Рим чарівний завжди! » - 21.06.2015 - 01.07.2015.

Дякую дівчатам з туристичного агентства «Кругосвет» (Влада, Наташа, Катя, Іра). Дякую керівнику групи Віталію, водіям Сергію та Олексію, всім туристам і, звичайно, «Аккорду». Дякую за професіоналізм, терпіння, розуміння; все як завжди на вищому рівні. Привіт земляку Георгію (перший раз в турі зустрівся з миколаївцем).

Група набралася невелика - менше 30 осіб, у всіх по два сидіння, хочеш - сиди, хочеш - лягай, переїзди зовсім не стомлюють.

День 1. Шлях по Угорщині в Токай. На вечірню дегустацію вина з гуляшем пішла майже вся група. Чесно кажучи, місце обрано не найвдаліше. Винні погреби десь на околиці і гуляш не такий смачний, як в Еґері у минулих турах. Але все це дрібниці порівняно з майбутніми днями пригод по новим країнам і містам.

День 2. Будапешт. Прекрасне місто, щоразу відкривається по-новому. Нарешті зробив те, що хотів завжди перебуваючи в Будапешті - неспішно пройшовся по набережних Дунаю і по мостах, що з'єднують Пешт і Буду, піднявся пішки на гору Геллерт. Чудовий вид на річку, Парламент, Королівський палац.

День 3. Словенія. Погода нас підвела - тільки перетнули кордон, почався дощ. На оглядову екскурсію по Любляні з автобуса вийшло сім чоловік, швидко пробіглися по місцях, які потрібно буде побачити на зворотному шляху. Через погоду на прохання туристів внесли корективи в програму і, замість озера Блед, відправилися в Постойну. Царство сталактитів і сталагмітів, маленькі озерця і містки. Якщо будете в Словенії, обов'язково відвідайте, тільки одягніться тепліше - всередині градусів 8-10.

День 4. Ночівля в Новій Гориці і переїзд у Флоренцію. Місто скульпторів, художників, мислителів, мореплавців; місто, яке поклало початок Ренесансу. Собор Санта-Марія-дель-Фіоре, Понте Веккьо, Галерея Уффіці, вузькі вулички і середньовічні будинки, площа Синьорії з відомими скульптурами (нехай і копіями), фонтанами і палацами. Відвідали музей Palazzo Pitti.

Дні 5-7. Вічне місто. Готель на околиці міста в кедровому парку, їхати хвилин 40 (автобус + метро). Громадський транспорт потрібен, тільки щоб дістатися з готелю в центр, а по місту тільки пішки, щоб нічого не пропустити. Такої кількості соборів немає в жодному іншому місті. Навіть на мапі не все показано, за кожним поворотом чекає щось незвичайне, фотоапарат постійно на взводі. У Ватикан йдіть самі, вхід безкоштовний, черга хвилин на 20-30. Обов'язково підніміться на купол Сан-П'єтро (5-7 EUR), види на площу перед собором і на Рим невимовні. Музеї Ватикану краще оплатити заздалегідь по Інтернету (20 EUR), тоді спокійно пройдете без черги. Хоча черга іноді буває невелика, можна купити квиток на місці (16 EUR). Галопом по музеям за 5 годин, аудіо-гід можна взяти на місці, або завантажити заздалегідь. Описувати всі пам'ятки Рима немає сенсу, їх потрібно бачити. Натовпи туристів з картами і фотоапаратами біля Колізею, на площах Іспанії та Венеції, біля Пантеону, виставка Ferrari на via Ripetta (сотня машин на одній вулиці). Так багато пішки, як у Римі, я ще не ходив. Порахував відстань тільки за третій день, вийшло не менше 25 км. Якщо і втомлюєшся, відразу відкривається друге і третє дихання - потрібно побачити якомога більше. Про голод згадуєш тільки ввечері у готелі, супермаркет поруч - вино, сир, маслини на вечерю. Дуже зручно, що скрізь по Риму розташовані фонтанчики з питною водою (і окремо, і біля фонтанів), немає сенсу купувати у рознощиків. Їхати в Неаполь / Помпеї напевно не варто - не вистачить часу на Рим, хоча побачити Везувій дуже хотілося. Звичайно три дні це не для Риму, побачив дуже багато, але й білих плям на карті залишилося чимало. На закуску у нас був факультатив «Пробуємо Італію на смак», жива музика, італійська кухня і вино (необмежено) - в готель всі повернулися стомлені Римом і вином, але дуже задоволені й щасливі.

День 8. Сан-Марино. Країна, заради якої я вибрав цей тур. Зустрічається рідко і, як правило, факультативно. Дуже красива, мініатюрна, гарна країна. Прекрасні види на Італію з гори Монте-Титано. В якості сувенірів купуйте лікери (можна знайти 4 пляшки за 15 EUR) і вина, для нумізматів - рідкісні євромонети. Після хорошої оглядової екскурсії (дуже сподобався гід) було півтори години вільного часу - хотілося б побільше. Переїзд на ночівлю у Солкан.

День 9. Словенія. З погодою на зворотному шляху пощастило, нарешті можна побачити Любляну. Приємне і чисте місто, особливо після Італії. У Римі бруднувато, багато туристів та іммігрантів. Звичайно, Любляну не можна порівнювати з великими європейськими столицями, вона зовсім інша, маленька і некваплива. Дуже здорово ходити затишними вуличками і містками, піднятися на Люблінський град, постояти на набережній Любляниці. Переїзд в угорську Надьканіжу.

День 10. Вся група вирушила в купальні Егерсалок. Три години пролетіли непомітно. Був час трохи побродити по Еґеру, Базиліка, центральна площа з відпочиваючими, чисто, акуратно, скрізь клумби, всі старі будинки відреставровані, на тротуарах плитка. На дегустацію вин і гуляш пішли без групи самі, набагато дешевше. Хоч Еґер славиться вином, але пиво там теж дуже смачне.

День 11. Остання ночівля в Ньїредьгазі перед дорогою додому. Як правило, готелі в маленьких містах знаходяться в центрі, тому прокидайтеся раніше, щоб встигнути до сніданку пройтися навколо готелю і найближчими вулицями. Пора додому!

Шкода, що не вийшло цього разу поїхати з сім'єю, для дитини Колізей був на другому місці після Ейфелевої вежі. Але, на жаль, криза вдарила по всіх. Сподіваємось на краще і готуємося до літа. Мета не змінюється - побачити всі країни Європи.

Респект - «Аккорду», ви кращі, але, на жаль, у Вас виросли ціни на тури навіть у євро. Все одно мрію про Португалію.

До речі, в цьому турі вже немає ні Сан-Марино, ні Словенії на зворотному шляху. Шкода!

Усім удачі, і подорожуйте якомога більше!

Номінації відгука "Рим чарівний завжди!"

18

Інші відгуки ferian

Реклама
Відгуки про інші тури