Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Тур країнами нешенгенської Європи

"Цікава поїздка місцями, до яких летіти на тиждень немає сенсу"

Відгук туриста Аккорд тур Max_Valky (Валки) на тур
ще
19
фото
Поїздка: 22 серпня 2015
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Зима 2016
Голосов 1267 «
Всі лідери

Відгук на тур Схід, солодка любов моя... Туреччина + Греція

Доброго часу доби! Вперше вирішив поїхати у закордону подорож автобусом, до цього бував лише у авіатурах. Тур підбирав в такі місця, в які летіти на тиждень не було сенсу, і без нічних переїздів, тому вибір зупинився на турі «Схід... Солодка любов моя».

День 1. Рейс 691 відправляється з Одеси о 9-ій ранку, комфортабельний автобус «Неоплан», місця напроти середніх дверей автобуса, вище яких широке вікно, тому огляд направо і наліво відмінний – гарний початок подорожі). Весь день в дорозі, після заходу сонця прибуваємо до Бухаресту. Хоч група була не молода, але неконфліктна, дехто трохи бурчав, але про себе))). За день було пройдено 4 кордона. Так як це не шенгенська зона, то час перебування на кордонах деколи досягав 3-4 годин, що забирало дорогоцінний час на екскурсії і повна програма туру фактично виконана бути не може.

День 2. Цікава оглядова екскурсія вулицями пострадянського Бухаресту та Будинком Парламенту, який завжди нагадуватиме про диктатуру Чаушеску. Знову кордони і екстрим-проїзд мостом між Румунією та Болгарією. Ми приїхали до Бургасу ввечері та пішли на самостійну оглядову екскурсію Бургасом, так як факультативи до Несебру та болгарського села вночі проводити не було сенсу.

День 3. Факультативна екскурсія до старовинного міста Несебр, який засенеий до спадщини Юнеско. На екскурсію Помор’є-Созополь у зв’язку з нестачею часу поїхали всі, притому безкоштовно, не повертаючись до Бургасу, а прямуючи далі до Стамбулу. Така собі невелика компенсація від Акорду, дрібниця, але приємно))).

До Стамбулу приїхали в годину пік, тому час прозду до Стамбулу дорівнював часу прохзду по Стамбулу. І знову ми поселяємся ввечорі, і факультатив не відбувається. Знову самостійна прогулянка ближніми кварталами Стамбулу.

День 4,5. Оглядова екскурсія Стамбулом досить містка, дає можливість трохи зорієнтуватися у місті. Далі основні видатні місця Стамбулу оглядали самостійно. Цистерна Базилики знаходиться через дорогу від Голубої мечеті. З картою Musium pass відвідали Айя-Софію та палац Топкапи без черг. До палацу Долмабахче вистояли в черзі майже 2 години, але він того вартий. Недалеко від Долмабахче причал Кабаташ, звідки всього за 5 євро здійснили прогулянку на кораблику. Завдяки тому, що трансфер до Turkish night, яка не відбулася в третій день, запізнився, ми встигли й туди))). Мечеть Сулеймана та усипальницю Роксолани також відвідали самостійно. Трохи поблукали Єгипетським ринком і прийшли до автобусу. План максимум по Стамбулу був виконаний. До «магічного, прекрасного міста Пловдів» приїхали, як завджи ближче до ночі, тому його живописність оцінити не вдалося (((.

День 6. Екскурсія столицею Болгарії Софією. Чесно кажучи – на столицю не тягне, рівень середньоукраїнського райцентру. Дорога до Бєлграда зачаровувала краєвидами, що конпенсувало розчарування в Софії. Приїхали, як завджи, вночі (((.

День 7. Белград в порівнянні з Софією трохи «продвинутіший», але особливих вражень від нього також не отримав.

День восьмий. Трасильванія дуже сподобалась, як архітерскута, так і природа, можливо ще сюди колись повернуся)).

День 9. Оскільки декілька чоловік мали квитки на вечірні потяги, то екскурсія до печери Castle Valley не була проведена, бо треба було пройти 4 кордона. В результаті ми прибули до Одеси вчасно...

В цілому тур сподобався, я побачив оглядово країни нешенгенської Європи та Стамбул. Але якщо є компанія з 4-х чоловік, то краще проїхати схожий маршрут на авто, але більше уваги звернути на Трансильванію, а до Стамбулу злітати, коли є акційні квитки за 2500 грн в обидва кінці))). Коли такої компанії немає – раджу цей тур.

Прошу всіх, хто читали цей відгук - підтримайте мій відгук, натиснувши на кнопку – «Проголосувати»

Номінації відгука "Тур країнами нешенгенської Європи"

10101
Реклама
Відгуки про інші тури