Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Festina Lente або як побачити Рим за 4 дні

"Побачити Рим за 3,5 дні реально. "

Відгук туриста Аккорд тур hahatunia (КИЇВ) на тур
Поїздка: 05 березня 2016
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Весна 2016
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Секрет вічності… Рим + Верона, Сан-Марино і Венеція

В першу чергу хочу подякувати своєму туроператору "Viva Trevel" та особисто Єлєне Бартошук за те, що допомогла нам організувати цю подорож.

Моя подорож почалася 05.03.2016 у місті Львові. Так як ми прямували до Будапешту, кордон відповідно проходили угорський. Хоча наш автобус був першим в черзі, цей процес у нас зайняв 4 години (назад за 1 вправилися). В Будапешт ми приїхали десь о 22:00 і швиденько песелилися в готель. Про готелі я окремо розповім.

Наступного ранку о 8-ій ми виселилися з готелю і в нас розпочалася оглядова екскурсія по Будапешту, яка тривала години дві. Зважаючи, що я в Будапешті була вже втретє, нового нічого не побачила, але екскурсовод розповідала дуже цікаво та відповідала на всі питання туристів.

Після екскурсії до 8-ї години вечора у всіх був вільний час, і відповідно кожен пішов оглядати місця, що йому були цікаві. А після нас чекав нічний переїзд. Він пройшов непогано (попередня моя поїздка до Парижу була менш комфортна).

До Риму ми приїхали навіть трохи раніше запланованого часу. З кінцевої станції метро Rebibbia, де нас висадили ми по прямій гілці поїхали до Колізею, де в нас повинна була початися екскурсія. Екскурсія почалася приблизно о 12-й і тривала (як мені здалося) години три. Вона проходила вся пішки. Екскурсовід Яна - мега крутий екскурсовід. Якщо комусь пощастить бути на ексурсії з нею, мене зрозуміє.

За час екскурсії ми побачили реально максимум для 1-го дня - (оглядово) Колізей, Римський форум, Вітторіано (Алтарь Отечества), Капітолійський холм, церкву Санта Марія ін Арачеллі, потім з площі Венеції пішли до фонтану Треві (де Яна показала нам чудову піцерію - раджу брати меню за 8,5 євро (три шматки піци і напій)), морозиво там також дуже смачне), далі Пантеон, площа Навона з фонтаном 4-х річок, після того Палац провосуддя, Замок Ангела з його чарівними мостами і величний Собор Св. Петра. І все це за пів дня!!!

Ноги гуділи. Після екскурсії наш супроводжуючий Володимир виділив нам дві години на власне дослідження Риму, і десь о 20:00 ми організовано зібралися на площі Св. Петра і попрямували до метро, що селитися в готель.

Щоб дістатися до готелю, треба було виходити на кінцевій зупинці синьої лінії метро (Rebibbia або Conca d'Oro - з останньої особисто мені було зручніше їхати до готелю, бо зупинка автобуса, що йшов до цієї станції була прямо біля готелю).

Від готелю до центру їхати максимум годину - як на мене це цілком нормальний час (зважаючи що в Києві іноді довше можна в заторах простояти). Квиток діє 100 хвилин і дійсний для пересадки з автобусу на метро та навпаки. Хоча контролерів за всі ці дні не бачила.

Купувати квиток на 24 або 72 години не було сенсу, бо весь центр можна обійти пішки, і достатньо 2-х квитків на день.

Наступні два з половиною дні в мене була власна екскурсійна програма, яку я спланувала ще вдома (як я завжди роблю), тому побачила майже все. В будь-якому випадку раджу перед поїздкою хоч трохи ознайомитися з пам"ятками, щоб орієнтуватися де вони знаходяться, скільки коштує вхід та години роботи.

Якщо плануєте самостійно йти до музеїв Ватикану, то краще це робити після обіду (каса працює до 15:00), бо зранку великі черги.

Мені казали, що в галерею Боргезе неможливо купити білети на місці - це не так. Ми були там 8.03 і без проблем можна було купити квиток на 9.03. Ми придбали на 10.03 на ранок, і чудово встигли все оглянути (на це дається 2 години).

Також раджу побувати в районі Трастевере.

В останній день (4-й) на станції Rebibbia на нас вже чекав автобус, і о 16:00 ми виїхали в напрямку до Болонії для того, щоб там переночувати.

Дорога зайняла десь години чотири.

Майже не снідавши (бо після наших туристів майже нічого не залишилося на сніданок) ми вирушили до Венеції. Прогулянка на катері за 18 євро (туди і назад) і ми майже на площі Сан Марко. Чесно кажучи я не розумію навіщо збирати з туристів гроші на кате, якщо можна під"їхати на іншу парковку в іншу частину материкової Венеції і звідти пішки дійти до площі - для мене це і досі не ясно.

Гід у Венеції не сподобалася, доволі сумбурно розповідала і не цікаво.

Завчасно кажу, без нормальної мапи, в Венеції дуже легко заблукати. В мене офф-лайн карти для всії моїх подорожей (maps. me), виручали добре. GPS там майже не ловить, але навіть без нього в карті можна орієнтуватися.

На самостійне досідження Венеції в нас було більше 4-х годин - за цей час ми дуже самчно пообідали, накупили сувенірів, поблукали вуличками венеції, покаталися на гондолі (такого щоб "вах" не відчула, просто пливеш собі на човнику за 20євро/люд і думаєш - нафіга???), подивитися собор

Десь о 20:00 ви мже виїхали з Венеції і попрямували додому. Нічний переїзд дався дуже легко, так як була дуже втомлена.

До Львова приїхали о 15:00 (за рахунок того, що кордон швидко пройшли).

В принципі подорож була цікавою!

Бонусом було те, що на 8 березня для жінок в ісіх містах Італії був безкоштовний вхід в національні музеї.

Свою бонусну екскурсію на ДР я не використала, так як на "подарункову" не зібралася група, як альтернативу запропонували кораблик в Будпешті (на якому я вже каталася в передні свої подорожі, крім того, погода не сприяла такому катанню) або якщо збереться група, то поїздка в Неаполь - але група і сюди не зібралася - тому з цим я пролетіла.

Дуже жалкую, що в групі були люди, що не захотіли їхати у Флоренцію за 25 євро/людини замість останнього "пів" дня в Римі. Бо Флоренція того варта. В Тіволі екскурсія також не зібралася - що мене теж засмутило.

Тепер щодо готелів:

Готель в Будапешті - EBEN Hotel - для 1 ночі норм. Сніданок доволі різноманітний (в порівнянні з готелями в Італії) - нарізка м"ясна та сирна, овочі (листя салату, помідори, огірки), пластівці, молоко, кава, чай, соки, ковбаски, яйця варені. Голодними не злишилися.

Готель в Римі - Hotel Aurora Garden - доволі гарний готель і розташування непогане (якщо підійти з розумом до планування поїздки). Сніданки для італійського готелю 3* непогане - круасани, тости, сир, варені яйця, пластівці, соки, кава, чай, випічка, джеми. М"ясного нічого не було.

Готель в Болоньї - B&B Hotel Bologna - для 1 ночі доволі непоганий готель, і номери дуже пристойні. Мінус - на сніданок не підносять їжу, якщо закінчилася, тому можна піти голодним. На сніданок дають - круасани, сир, тости, джеми, яблука та здається був йогурт. Я встигла лише на сир та круасани, і то останній забрала.

Лайфхак. Щодо харчування в самому Римі та Венеції - раджу ходити в заклади, де є комплексе меню за 10-15 євро (залежно від наповнення меню) - перше та друге блюдо та напій або десерт. У Венеції всі наші пішли їсти в якусь забігалівку, що по цінам виялисялася сумарно дорожче, ніж такі кафе. Я за 13 євро (включаючи обслуговування 1,5 %) чудово пообідала пастою з морепродуктами, смаженою рибою з салатом та бокалом домашнього сухого вина.

Як на мене, цей тур один з накращих, що є в Аккорда - для того, щоб побачити максимум в Римі за невеликі кошти.

Номінації відгука "Festina Lente або як побачити Рим за 4 дні"

2

Інші відгуки hahatunia

Реклама
Відгуки про інші тури