Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Вікенд в Прибалтику! Як це було

"Доброго дня шановні туристи! Перш за все хочу подякувати тим, хто вже залишив корисні відгуки про цей тур, вони дуже помогли в поїздці і спонукали мене написати свій перший відгук, хочеться вірити, що не менш корисний:) "

Відгук туриста Аккорд тур Flower (Львів) на тур
Поїздка: 26 березня 2016
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Лето 2016
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Балтійська прогулянка! Три столиці Прибалтики і Гельсінкі !

Подяка гідові Тетяні Олійник за те, що веселила нас протягом всього туру, примушуючи забути про втому. Все ж таки 2 нічних переїзди. Перший нічний переїзд ми пережили повним складом, але на другий спромоглися не всі, кілька туристів залишилися в Ризі і верталися літаком (тепер в Аккорді можна відокремлюватися від групи).

А також подяка водіям Зенику та Олегу, що довезли без пригод. А вони могли бути, адже автобус, так би мовити, був не першої свіжості: деякі сидіння не повністю опускалися, індивідуальне освітлення десь взагалі не горіло, а біля мене навпаки не згасало (скотч і папір вирішили проблему)), відкидні столики де-не-де відсутні, сітки відсутні або порвані (одна туристка з гальорки йшла за своїм яблуком на початок автобуса), проте було тепло і автобус не ламався, а це найголовніше.

Отже, день 1, вирушили на Раву-Руську, пройшли кордон, заїхали в ресторан Біда (займаєте столик, замовляєте і оплачуєте на касі, будьте пильними, оскільки можуть пробити або принести не те блюдо, порції величезні, замовляйте одну на двох або просіть загорнути з собою, ціни біля 20злотих за блюдо), ніч якось перекімарили.

День 2. Виявилося, що попали на католицьку Паску. Звичайно, що при описі і замовленні туру ніхто на це увагу туристів не звернув (а навіщо?). Тракай закритий (факультатив 18Є), як і все решта. Оскільки Тракай був по дорозі до Вільнюса, адміністрація запропонувала заїхати туди без екскурсії на фотопаузу за 8Є, на що ми погодились і провели чудових 15 хвилин біля мальовничого замку в оточенні замерзшого озера. Далі вирушили у Вільнюс, де нам дали час вмитися і поснідати. Потім оглядова екскурсія і вільний час. Місто гарне, але очікуваних нами святкових дійств на честь Паски не було взагалі. І через відстій автобуса змушені були провести 9 годин в місті, де все було зачинено - і музеї, і магазини (добре, що хоч супермаркети працювали).

День 3. Під час автобусної екскурсії по Таллінну привозять у 4 об"єкти: парк Кадріорг, співоче поле, олімпійське селище де помочили руки у морі і пам'ятник броненосцю "Русалка". Піша екскурсія по старому місту за додаткову плату. Реально обійти все самому вздовж і в поперек - стара частина невеличка, і не забудьте заглянути на 3-4 оглядові майданчики, але якщо любите послухати, то краще з екскурсоводом. Поїсти можна в Третьому Драконі, який знаходиться в будівлі ратуші, саме цей заклад фігурував у програмі "Орел і решка". Також для контрасту можна піти в нове місто подивитись на хмарочоси, за умови якщо вистачить часу:)

День 4. Гельсінки за 60Є. Раннього підйому і сухого пайку не було - це плюс, але мінус в тому, що на місто відведено трохи більше 5 годин, з них 2 години оглядова екскурсія, причому без відвідування церков по дорозі, церкву у скелі не показують взагалі. Другий мінус - все пішки, адже за автобус на паромі треба платити, а тур економний, тож на дорогу до центру витрачаємо сили і час, а це біля півгодини швидким темпом в один бік; і відповідно до пам'ятника Сибеліусу не везуть, пішки далекувато, розбиратися з транспортною системою на місці складно та і фізично часу не вистачає на огляд. Реально часу вистачає пробігтись по визначних місцях в центрі і все. Можливо, було би краще поїхати самій на ранньому паромі, але готель знаходився далеко від порту і добиратися було проблематично. До речі, паром Superstar до Гельсінки коштує 20Є з людини в один бік, іде близько 2х годин, там є duty free і диванчики в носовій частині (для втомленого туриста те що треба), але дехто спить просто на ковроліні в коридорі. Коли паром відходить від Таллінна, з верхньої палуби можна зробити гарні знимки з видом на місто. У Гельсінки поїсти найдешевше можна на набережній, там же можна купити різноманітні сувеніри, і там же безкоштовно зайти в туалет у мерію:) Відведіть час, щоб піднятись на ліфті на оглядовий майданчик - кафе на останньому поверсі готелю Torni, звідти видно все місто (і безкоштовно).

День 5.9 годин у Ризі, а це цілком достатньо, щоб все оглянути і навіть пройтися по торговому центру. Спочатку оглядова екскурсія, а потім на вибір Юрмала або Рига. В Юрмалу я не їздила, а туристи які зголосилися, добиралися електричкою, оскільки автобус мав відстіюватись перед нічним переїздом; звідси можна зробити висновок, що вілли знаменитостей просто випали з огляду, а це, на мою думку, родзинка цієї екскурсії. У Ризі можна просто гуляти старим містом, пройтися по дійсно чудових парках, в них зробити знимки з пам'ятниками Пушкіну і Шевченко, дійти до кварталу югендстилю - 3 вулички з надзвичайно гарними будинками, також можна продегустувати Ризький бальзам - біля будинку з котиками на куті є магазинчик, де у вікні вивіска "безкоштовна дегустація", ціни там такі самі або трошки вищі ніж у супермаркеті, для порівняння у супермаркетах в середньому 10Є за 0.5л, і по акції бачила 0.75л за 11Є. А далі нічний переїзд. Із санітарними зупинками ситуація не покращилась, їх все ще дуже мало, а вночі закриваються - просто майте це наувазі коли будете пити багато пива на ніч:) зекономите час на пошуки відкритого туалету.

День 6. У дорозі. Знову заїзд у Біду. Знову заїзд у термінал. І нарешті дома.

У попередніх відгуках писали, що у містах роздавали карти, нам не роздавали, але нічого не заважало піти в інфоцентр і взяти карту самотужки або ж закачати всі карти у Maps with Me ще на Батьківщині.

У Прибалтиці англійською говорять майже всі, а російською ще більше. Проблем з порозумінням не виникне. Краще уникати політичних питань, оскільки склалася думка що жителі Прибалтики про-російсько налаштовані, але маю надію, що не всі, а тільки мені такі попадалися:). В Європі їм живеться добре, пенсії не вистачає і змушені підпрацьовувати, натомість вся молодь їде у Фінляндію, Великобританію і Німеччину. Отаке.

Щодо готелів, у першому було забагато пилюки і брудні рушники, в обидвох були фени. Сніданки в готелях хороші, різноманітні, наїстися можна:).

Де поїсти: у Вільнюсі рекомендують ресторан Forto Dvaras на вулиці Pilies, у Таліні і Ризі ресторан Lido (типу нашої Пузатої хати, ціни стартують від 3Є).

Що купити: всюди дуже смачні сирки в шоколаді ціни від 0.22Є; і звичайно бурштин, він там усюди і в різних формах, ціни різноманітні відповідно до якості, для прикладу ціни на намиста 10-1000Є.

У Вільнюсі смачне пиво, не поступається чеському, ціни від 0.80Є за 0.5л і від 1Є за 1л, але ще додатково доведеться заплатити за тару (пляшку чи банку) 0.10Є.

У Таллінні - лікер Vana Tallinn 9-10Є, шоколад Kalev 1.30 за плитку.

У Гельсінки - копчений сиг (savusiika) у вакуумній упаковці 9.95Є за кг, шоколад Fazer 2.50Є за плитку, варення з морошки (lakkahillo, cloudberry) біля 5Є за баночку, морошковий лікер (ціна на паромі 9.90Є за 0.5л).

У Ризі - Ризький бальзам 10Є за 0.5, пиво від 1Є за 0.5 (по акції від 0.70Є) і за тару не доплачуєте, житній хліб від 0.50Є, шпроти від 1Є за банку.

Окрема подяка турфірмі Азімут за те, що оперативно оформили тур та ще й за дуже вигідною ціною.

Номінації відгука "Вікенд в Прибалтику! Як це було"

3
Реклама
Відгуки про інші тури