Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Перший постріл - в десятку!

"Це був наш перший тур взагалі, перший виїзд за кордон після довгої перерви, і перша спроба тривалої поїздки на автобусі. На нашу думку, все пройшло просто ідеально!"

Відгук туриста Аккорд тур graiv (КИЇВ) на тур
Поїздка: 26 липня 2016
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Лето 2016
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Шість чудових миттєвостей Краків, Прага, Відень + Будапешт і Егер

Ми з дружиною любимо мандрувати по Україні. Жодних турів ніколи не покупали, навіть місця в готелях майже ніколи не бронювали. Звикли коригувати наші плани відповідно до ситуації - ніяких проблем ніколи не було.

Але нарешті ми таки наважились на закордонну поїздку. Як тепер роблять, напевно, усі, ми почали пошук в Інтернеті. Дуже швидко помітили, що усі тури, які здавались нам цікавими і доступними, пропонує компанія Аккорд-тур. Нам сподобалась ідея виїзду автобусом зі Львова. Обрати тур було трохи складніше, тому що пропозицій багато, місць, які ми хотіли би побачити, теж багато, а грошей зовсім обмаль... Після тривалих роздумів зупинилися на турі "6 прекрасних миттєвостей".

Прийшов час звертатися до туристичного агентства. Тут нам, напевно, просто пощастило, адже ми обрали агентство "Козирний тур" як найближче до нашого помешкання. Те, наскільки приємним було спілкування з менеджером Тетяною Фариною і директором Ольгою Козиревою, можна розповідати довго, але найголовніше все ж таки інше. Як ми з'ясували вже під час поїздки, не всі агентства надають повну і достовірну інформацію. На відміну від деяких інших туристів з нашої групи, для нас несподіванок під час туру практично не було. Нас проінформували і попередили про усі можливі проблеми, надали безліч корисних порад. Ще і ще раз хочу подякувати співробітницям агентства "Козирний тур", а усім киянам, особливо тим, хто мешкає в районі Святошина і Борщагівки - звертатись саме до них.

Тепер про сам тур.

Початок туру можна було б вважати невдалим, якби ми не були готові до цього заздалегідь. У Кракові проходили масові заходи, очікували прибуття Папи Римського, і відвідання Кракова туристичними групами було суттєво ускладнено. Ми про це знали - і з інших джерел, але про це нас також попередили у туристичному агентстві. Для того, щоби не залишити нам жодного шансу, поляки протримали нас на кордоні близько трьох годин - фактично, вони просто не працювали. Це не дуже нас засмутило - вечірня прогулянка по чудовому чеському місту Оломоуц була дуже приємною після довгої дороги.

Прага нас вразила. Ми знали, що це місто є дуже красивим, що там є на що подивитись - але ми не мали уявлення якою величезною є історична частина Праги. Там можна гуляти і насолоджуватись нескінченно. Празі випало щастя не бути зруйнованою під час війн ХХ століття. На відміну від багатьох туристів нашої групи, нас абсолютно не приваблювала досить довга поїздка до Дрездену, а екскурсію в Чеський Крумлов нам не запропонували - на жаль, було замало бажаючих. Тому ми мали у Празі цілий день вільного часу, і гуляли там повільно і з насолодою.

Трохи здивував готель "Олімпік Тристар" - це типовий радянський великий готель "Інтурист", і він має таку знайому нам і несподівну для Європи совковість. Нас помилково поселили у тримісний номер - встигли переселити ще до того, як ми розпакували речі, але ми встигли помітити наскільки незручними є тримісні номери - третє ліжко там вочевидь зайве. Але найголовніше ноу-хау - це наявність безкоштовного Wi-Fi лише у холі біля рецепції, де збирається значно більше бажаючих переглянути власну пошту ніж є місць для сидіння. Про Skype мова не йде. Хоча... Ліжка зручні, звукоїзоляція достатня.

Далі був Відень. Прага - це красиве старовинне місто, а Відень - красиве і комфортне сучасне місто. Звичайно, кілька годин - це ніщо для знайомства із столицею великої імперії, там треба гуляти щонайменше тиждень. Але враження ми отримали - не дивно, що Відень тривалий час вважався найкомфортнішим містом у світі.

Будапешт теж цікаве і красиве місто. Нам трожи заважала спека (у Відні було + 31, у Будапешті - + 34), але це лише підсилило враження від відвідання термальних басейнів. І просто фантастичне завершення дня і екскурсійної програми туру - нічна поїздка на теплоході по Дунаю.

Не маючи досвіду, не можу сказати щось конкретне про нашу групу. Сильно скандальних не було нікого. Сильно нахабних - теж. Дехто був трохи капризним, але вони не впливали на прийняття рішень. З іншого боку, особливих намагань подружитися чи об'єднатися теж не було. Хто хотів - збирався у маленькі групки, хто не хотів - стояли осторонь. Мабуть, це нормально. Нам було комфортно. Але треба сказати, що керівник групи - Галина Прохна - проявила себе з найкращого боку. Вона дуже професійно уникала будь-яких конфліктів у групі, надавала достатньо повну інформацію, і саме завдяки їй тур пройшов без проблем і неприємностей.

Дякуємо Аккорд-тур, Галині Прохній, і водіям нашого автобусу!

Отже, наш вибір - без досвіду, але з глибоким аналізом інформації з Інтернету - виявився вдалим. Можемо порадити тур "6 прекрасних миттєвостей" усім початківцям.

Кілька порад для таких початківців як ми.

По-перше, уважно читайте програму туру. Не поспішайте замовляти екскурсії, які пропонують на вибір - це краще зробити вже під час поїздки. Деякі з цих екскурсій можуть не відбутися - це залежить від кількості бажаючих, від наявності інших груп Аккорд-тур у тому місті у той час, а також від місцевих обставин (таких як проведення масових заходів, як це було у Кракові 26.08 цього року, спортивних змагань, а також ремонту доріг, який влітку проводиться по всій Європі і може затримати автобус у дорозі на кілька годин).

До речі, якщо написано, що "орієнтовний час прибуття автобусу на Термінал-А" 10:00, це означає, що це орієнтовний час прибуття, і це аж ніяк не означає, що брати при цьому квитки на поїзд, що відходить зі Львова о 12 годині - це розумне рішення.

Якщо ви не зовсім молоді і впевнені у своїх силах, не замовляйте дві пішоходні екскурсії поспіль - це важко, і трохи набридає. Натомість, автобусна екскурсія по місту після пішоходної - це саме те, що треба. На забувайте вчасно пообідати - без цього екскурсії будуть не в радість.

Дуже зручно платити карткою - термінали є практично всюди. Це особливо вигідно, якщо рахунок в Евро, а картка - MasterCard, комісію при цьому взагалі не знімають, а перерахунок іде по нормальному курсу (у пунктах обміну курс написаний вигідніший, але там беруть велику комісію, і взагалі за словами місцевих екскурсоводів і в Чехії, і в Угорщині з обмінниками треба бути обережними). Не сподівайтесь, що спочатку у вас буде можливість поміняти гроші, і лише потім ви захочете їсти. Якраз навпаки! Але там, де туристичні автобуси роблять зупинки у дорозі, карткою платити можна.

Ми гроші взагалі не міняли в жодній з країн. Всюди, де це можливо, платили карткою, а де було неможливо - платили в Евро, для цього треба мати невеликі купюри і монетки. Трохи дивно, але за Евро не можна придбати білетики на громадський транспорт у Празі - це фактично було єдиним сюрпризом. Навіть у Києві можна пройти в метро з карткою MasterCard PayPass, а от у Празі такого сервісу немає.

Порада щодо туру "6 прекрасних миттєвостей" - обов'язково, саме так - обов'язково (!) замовляйте вечірню екскурсію на теплоході у Будапешті! Це найкраще, найяскравіше завершення поїздки по Європі, яке можна уявити. Але не поспішайте завершити тур раніше, ніж можна! Не відмовляйтесь від екскурсії по Львову! Львів - чарівне місто, яке після Європейських столиць виглядає абсолютно достойно. І навіть якщо ви бували у Львові багато разів, варто погуляти містом ще раз, тим більше - з екскурсоводом.

Ще раз дякуємо Аккорд-тур!

Номінації відгука "Перший постріл - в десятку!"

4
Реклама
Відгуки про інші тури