Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Франция, Испания, Италия в одном туре

"Прекрасний відпочинок, чудова програма, майже все виконали. Спасибі всім туристам нашої групи за приємну компанію, відповідальність і час, проведений разом. Дякуємо Анатолію Шитєву – чудовому керівнику групи. Організувати таку поїздку – велика праця,"

Відгук туриста Аккорд тур Наталя (Одеса) на тур
ще
5
фото
Поїздка: 07 серпня 2016
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Лето 2016
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Bonjour! Ola! Bonjorno! Париж - Барселона - Рим + Флоренція!

З 7 по 17 серпня ми з подругою відправилися з «Акордом» у тур «Bonjour! Ola! Bonjorno! Париж – Барселона – Рим». Ділюся враженнями, поки свіжі та яскраві.

Керівник групи – Анатолій Шитєв. Вважаємо, що нам пощастило: Анатолій спокійний, врівноважений, комунікабельний і разом з тим активний супроводжувач групи. Завдяки йому не виникало жодних конфліктів, завжди подавалася повна інформація про кожну країну і кожне місто, швидко вирішувалися питання поселення, сніданків і переїздів. Навіть неприємна ситуація (крадіжка речей у Барселоні) також була розв’язана швидко і результативно. Анатолій супроводжував групу під час усіх екскурсій, допомагав зорієнтуватися в містах, був готовий до будь-яких подій. Комфорт у поїздці багато в чому залежав саме від Анатолія.

Водії – Олександр і Андрій. Справжні фахівці, іноді просто віртуози кермування. Завжди допомагали з речами, привітні і веселі, навіть не віриться, що весь час проводили в напруженому стані в дорозі. На жаль, таким гарним водіям дістався жахливий автобус – це єдиний серйозний недолік туру. Автобус був старий, система кондиціонування працювала нестабільно (то холодно, то спекотно), під час дощу зі стелі крапала вода. За 70 кілометрів до Львова автобус поламався, і лише завдяки водіям ми продовжили рух. Низький уклін майстрам своєї справи – Олександрові й Андрієві, від яких залежав не лише наш комфорт, а й життя.

Програма туру. За попередньою програмою тур становив 11 днів з обов’язковим відвідуванням прекрасних міст Європи – Айзенаху, Парижу, Барселони, Риму та Відня; з факультативним відвідуванням Вроцлаву, Флоренції, Будапешту. В автобусі в програмі раптом з’явилася і факультативна Венеція. По факту все це мало місце, проте з деякими нюансами.

Перший день розпочався у Львові, трансфери з залізничного вокзалу до «Терміналу А» відходили кожні 15 хвилин, ми встигли відпочити, поснідати і зарядити телефони. Автобус подали вчасно, виїхали за розкладом. Цей день був транзитним, оскільки через тривале проходження кордону (майже 5 годин, з яких майже весь час простояли з українського боку) говорити про оглядову екскурсію у Вроцлаві було неможливо. Однак про це «Акорд» чесно попереджав у програмі, тому жодних претензій, хоч потрапити до Вроцлаву хотілося. Ночували в Польщі, в Легніці – тихе і гарне містечко.

Другий день – дорога Німеччиною та Айзенах. Перше враження неприємне: щойно переїхали умовний кордон, автобус зупинили німецькі поліцейські для тотальної перевірки документів. Однак що робити – ситуація напружена, але зрозуміла. В Айзенасі оглядова екскурсія, ми не ходили, бо часу було мало, і хотілося подивитися місто самостійно. Провінційне німецьке місто – гарне, чисте і різнобарвне, місто Баха і Лютера – дуже сподобалося. Ночували в Німеччині, в Саабрюкені.

Третій день – переїзд до Франції. І знову зустріч з місцевими поліцейськими, на цей раз всю групу змусили вийти з автобусу і дістати валізи. Вибірково копирсалися в речах на очах в усіх присутніх – не дуже приємно. Не покидало відчуття, що українці – найстрашніші терористи в Європі, прикро. На щастя, Париж змінив поганий настрій, вже о першій годині були на оглядовій автобусно-пішохідній екскурсії «Магія Парижа». Повні дві години, об’їздили весь центр, були в основних знакових місцях. У Парижі в цей день було запропоновано багато факультативів, ми обрали два – прогулянка на кораблику по річці Сені та «Вогні нічного Парижу». Про свій вибір не пошкодували, але на кораблик краще поїхати самостійно, бо це звичайний рейс з аудіогідом, сенсу в замовленні екскурсії немає. Вечірня екскурсія не повторювала побаченого вдень: Булонський Ліс, район Ла Де Фанс, Тріумфальна Арка тощо, тобто те, до чого самостійно потрібно було б діставатися на метро. На завершення – світлове шоу на Ейфелевій Вежі з келихом шампанського.

Четвертий день – вільний час у Парижі. Ми не їздили на додаткові екскурсії, проте майже всі вони мали місце, оскільки охочих поїхати з різних акордівських груп об’єднали. Ми обрали самостійне знайомство з Парижем, отримали море задоволення, подивившись Монмартр, Латинський квартал, квартал Маре, Пале-Рояль, Лувр, Центр Помпіду і загалом вулиці та площі Парижу. Увечері рушили на Барселону, нічний переїзд виявився тривалим, але не важким.

П’ятий день – Барселона. Приїхали до міста досить рано, об 11.00, тому до екскурсії «Готичний квартал» було кілька годин помилуватися містом. Екскурсія передбачала знайомство з центром Барселони, основні архітектурні шедеври давнини та храми. У Барселоні більшість храмів до 12.00 години – безкоштовний вхід, пізніше – за гроші, тому не поспішайте платити, якщо є можливість подивитися все з ранку. Саме так ми, наприклад, потрапили до кафедрального собору Барселони наступного дня. Творіння Гауді ми дивилися самостійно, на екскурсію не їздили. У Барселоні достатньо дешева і різноманітна їжа, немає проблем із сувенірами. Поїсти можна як у ресторанчиках різного типу, так і взяти собі їжу в супермаркеті (у центрі їх два, біля площі Каталонії). Якщо є бажання порадувати знайомих і родичів подарунками – краще все купити саме в Барселоні. Ввечері рушили автобусом до готелю у передмісті Барселони.

Шостий день – Барселона. До центру міста відвозять автобусом, тому що заплановано дальні екскурсії. Частина туристів нашої групи їздили до Монсерату, ми ж вирішили самостійно відправитися в Парк Гуель. Безкоштовна частина парку (відкрита для всіх) дає повне уявлення по це дивовижне місце, можна гуляти кілька годин. По обіді ми обрали екскурсію «Барселона – місто, яке змушує посміхати» як оглядову, проте її програма дуже дивна. Заїхали на п’ять хвилин до Парку Цитадель, щоб пофотографуватися біля Тріумфальної Арки. За цей час у хлопця з дівчиною з нашої групи вкрали сумку з грошима і документами, що зіпсувало всім настрій і, зрозуміло, перервало екскурсію. Тут потрібно відзначити нашого керівника групи Анатолія, який одразу взяв ситуацію під свій контроль: у той же день зробили «білі» паспорти, однак наступна частина екскурсії вже задоволення не принесла. До того ж нас ще повезли лише на гору Монжуїк, де був час для фотографування. Реальний час екскурсії – трохи більше години, тому вже о 17.00 ми були вільні, чим і скористалися, щоб відзначитися на пляжі Середземного моря. У Барселоні пляжі безкоштовні, чисті, хоч і багатолюдні. Є душ і туалет, але немає переодягалень. Вода в морі дуже солона, тому не варто планувати якісь світські раути після пляжу, бо місцевий душ не змиває всієї солі з тіла. Це потрібно пам’ятати і перед нічним переїздом. До готелю діставалися самостійно, барселонською електричкою. Щоб правильно купити квитки (вибрати потрібну зону), можна звернутися до працівників служби інформації – вони допоможуть. Квитки проходять електронну перевірку не лише під час посадки, а й під час виходу зі станції, тому ні в якому разі їх не викидайте до виходу. Ми приїхали пізно, тому було трохи лячно шукати готель у темряві, однак район тихий, а випадкові перехожі налаштовані позитивно, хоч з англійською тут набагато гірше, ніж у Парижі.

Сьомий день – Барселона. У цей день був виїзд о 15.00, тому часу виявилося обмежено. Вистачило подивитися об’єкти, заплановані раніше та відпочити біля фонтану Гауді в парку Цитадель. У Барселоні дуже зручне метро, тому жодних проблем з оглядом різних частин міста немає. Частина нашої групи цей день присвятила пляжному відпочинку, але сонце в цей час дуже потужне, багато хто згорів. В усіх був вільний час у Барселоні, можна планувати навіть шопінг. Барселона справді представлена в турі комплексно, тому часу для першого знайомства з містом достатньо.

Восьмий день – Рим. Після найдовшого нічного переїзду приїхали до кінцевої зупинки метро в Римі майже об 11.00. Далі на метро, до Колізею. Оглядова екскурсія «Місто душі – Рим» пішохідна, однак насичена і повна (Колізей Форум, Пантеон, фонтан Тре Ві, територія Ватикану). Після цього був час на те, щоб відвідати собор Святого Петра і Святі Ворота, а також погуляти центром міста. Час біло відведено до 21.00, що для Риму дуже мало. Шкода було витрачати зайві хвилини навіть на їжу, по суті в Римі всього один день. Той, хто обрав екскурсію «Рим – місто імператорів», встиг ще менше. У нашій групі не набралися люди на Ватикан та на прогулянку по вечірньому Риму, а приєднатися не було до кого, тому таким поверхневим оглядом все і обмежилося. Для кого мета поїздка – подивитися Рим, обирайте інший тур.

Дев’ятий день – Флоренція. У програмі цей день був позначений як «вільний час у Римі» або Ватикан, а Флоренція чи Венеція – факультативно. Проте фактично про Рим в цей день не йдеться: якби «набрався» Ватикан, то не було б факультативів. Ми, як і більша частина групи, хотіли до Флоренції, розраховуючи на те, що зранку в Римі є вільний час. Але це фізично не можливо об’єднати, бо відстань до Флоренції, а потім переїзд до готелю в Австрії не передбачає часу на Рим, тобто або Ватикан, або Флоренція, або Венеція, – щось одне. Флоренція чудова, три години в цьому місті дуже мало, з яких дві години – оглядова екскурсія. Ледве встигли побігти на інший берег та щось поїсти на ходу. Пізно ввечері – поселення в кемпінгу на березі гірського озера в Австрії.

Десятий день – Відень і Будапешт. До Відня приїхали вдень, на нього відводилося майже 4 години. Ми вирішили обійтися без екскурсії, про що не пошкодували, бо по центру екскурсії і не було. Для поверхневого знайомства вистачило, центр компактний і порівняно невеликий. Ввечері цього ж дня були в Будапешті, ми обрали прогулянку на кораблику по Дунаю в вечірній час. Екскурсія прекрасна: нічний Будапешт під шампанське, екскурсійний супровід і чудову музику. На кораблику була тільки наша група, проте певна частина туристів з нашої групи була змушена цей час чекати на нас в автобусі або гуляти Будапештом, а на це сил в нікого вже не було, бо на кораблик ми прибули майже в 22.30. Поселилися в готелі в Будапешті пізно.

Одинадцятий день – повернення до Львова. З ранку встигли побувати на Площі Героїв у Будапешті, після цього вирушили додому. Кордон проходи 2 години, їхали швидко, через мальовничі Карпати. Повернулися близько 23.00, саме так, як оголошено у програмі. У нашій групі не було тих, хто взяв квитки раніше, ніж заплановано повернення, тому жодних проблем не виникло. Автобус відвіз усіх, кому було потрібно, від «Терміналу А» до залізничного вокзалу.

Готелі. У Польщі в Легніці готель «Qubus» був досить пристойним, щоб переночувати, сніданок скромний, проте достатній для подальшої дороги, фай-фай безкоштовний. Найкраще – краєвид з вікна на старовинну фортецю.

Готель у Німеччині в Саабрюкені «City hotel Saarbrucken» схожий на сімейний, розташований всередині житлового будинку, тому всі розмови, як і дим від цигарок, чутно в кімнаті. Сніданок скромний, проте без нарікань, вай-фай платний.

Готель біля Парижу «Central Creteil» чисто і скромно. На двох дали тримісний номер, вай-фай безкоштовний. Сніданок задовільний: крім круасанів, нарізка, яйця і паштет. Як для Франції – нормально.

Готель під Барселоною «FC Hotel Sant Cugat» один з найкращих, умови прекрасні, фай-фай безкоштовний на рецепції., але в номерах – платний. Сніданки повноцінні, з гарячими стравами.

Готель у Римі «Capitall Inn» був найгіршим, меблі страшні, душова кабіна поламана, розетки не працюють, вікна на провітрювання не відчиняються. На сніданок майже нічого не було, порадувала лише кава. Вай-фай платний.

Готель в Австрії біля гірського озера «Maltschacher see resort» фактично є котеджним містечком. Умови прекрасні, в номері на двох є навіть кухня і тераса, чудовий краєвид. Хотілося лишитися відпочивати на кілька днів. Сніданок найкращий за поїздку: такого різноманіття смачних страв більше ніде не було. Повідомили, що вай-фаю немає, але по факту був безкоштовний.

Готель в Будапешті «Pest Inn» близько до центру, достатньо чисто і приємно. Сніданок скромний, страви дещо гострі, кава найгірша у поїздці, вай-фай безкоштовний.

Екскурсоводи. Зазначу лише тих, хто проводив екскурсії, які ми відвідували. У Парижі приємно вразив Єгор («Магія Парижу» та «Вогні нічного Парижу»): максимум інформації, прекрасний темп розповіді, постійний інтерактив, не втрачав уваги жодної хвилини.

У Барселоні екскурсія «Готичний квартал», екскурсовод Лусія водила центром міста дві години, все чітко, повно й емоційно. Лише позитивні враження, хоч і не всі знакові об’єкти було показано. Проте інший екскурсовод Юрій («Барселона – місто, яке змушує посміхатись») не тільки скоротив запланований час екскурсії (навіть якщо врахувати форс-мажор з крадіжкою), а й жодного разу не вийшов з туристами, щоб щось розповісти поза автобусом. Екскурсія більше нагадувала оплачений трансфер: 10 хвилин жартів і мінімум інформації, після чого на 20 хвилин «фотопауза».

У Римі оглядову екскурсію проводила Яна – дуже харизматична екскурсовод, запам’ятали майже все, що вона розповідала. Екскурсія в швидкому темпі, все чітко, доступно і зрозуміло.

У Флоренції екскурсовод Олена більше двох годин показувала основні знакові місця міста, багато розповідала з історії Флоренції. На всі питання надала розгорнуті, цікаві відповіді.

У Будапешті на кораблику по Дунаю екскурсовод Анатолій – прекрасна, повноцінна екскурсія. Для такого короткого знайомства з містом цілком вистачило.

Номінації відгука "Франция, Испания, Италия в одном туре"

2

Інші відгуки Наталя

Реклама
Відгуки про інші тури