Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Подорож відбулась!

"Вдалось вигуляти в Європі нову вишиванку, та з приємністю дізналась, що італійці знають таку державу, як Україна!"

Відгук туриста Аккорд тур kolezanka (Краматорськ) на тур
Поїздка: 11 вересня 2016
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Осень 2016
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Секрет вічності… Рим + Верона, Сан-Марино і Венеція

Опишу лише бік організації туру, бо це те, за що ми платимо (бо враження від подорожі залежать від її організації, настрою супроводжуючого та наявності всіх необхідних зручностей, які ми маємо не помічати, аби помітити все інше), а туристичні місця й так гарні аби заслуговувати на відвідини.

Обрали цей тур «Секрет вічності» саме тому, що хотілось насолодитись як найдовше Римом і з мінімумом нічних переїздів. Так і склалось. АЛЕ!!! Нерви потріпали організатори – декілька разів змінювавши програму (третій варіант факультативів надали вже в автобусі) і до кінця не називаючи дати римських факультативів (нас цікавила екскурсія в Ватикан). Також запропонували факультатив, як ще одне додаткове місто туру - Флоренцію для всієї групи – замість 43 € по 23 € з умовою, що замість вільного дня в Римі вся група їде, без повернення в Рим, до Флоренції. Зважаючи на те, що на один день нас відривали від Риму факультативом в Неаполь-Помпеї, така пропозиція мене не влаштувала (бо на відвідини Риму залишалось лише півтора дні). Організатори (в особі супроводжуючого групи Марії Двадцятої) маючи на меті якусь свою вигоду настійливо пропонували в останній день виїзд до Флоренції, а потім скинувши всю провину на двох відмовившихся (хоч їх було більше) розклад залишився незмінним (виїзд з Риму в останній 4-й день).

Перший готель в Будапешті – «Будапешт» - був найкращим за сервісом (багатий на вибір сніданок – шведський стіл), але поряд погуляти ніде, тому можна було відпочити.

Оглядова екскурсія в Будапешті була з гарним гідом (підказала де поїсти, де скупитись і де погуляти). Останній факультатив (прогулянка на кораблику) був о 18.30, а о 20.00 чи трохи пізніше був виїзд з нульового причалу. Основні туристичні принади знаходяться в центрі міста, то часу виставило аби й погуляти и поїсти.

Нічний переїзд я особисто провела нормально (беруші, пов'язка на очі і подушка під голову + ковдра), хоч набряки ніг були у багатьох.

Санітарна зупинка, аби привести себе до ладу (вмитись, перевдягтись) 40 хвилин.

І одразу оглядова екскурсія по Риму. Екскурсовод (як і більшість) знав тему, але подавав її з критикою всього що відбувається в Римі (будування нових станцій метро, рівня шуму та кількості музеїв), додаю ще зверхність до тих хто не взяв навушники. Вважаю, якщо екскурсія неможлива без навушників, навушники повинні бути у комплекті з екскурсією, без додаткових витрат (а так + 2€), інакше екскурсовод має говорити так аби його було чутно принаймі в метрі від нього, та й треба йому ще навчитись показувати правильно об'екти (не собою заслоняючи – відвертатись від всієї групи показуючи спину, а як ще вчили у школи – обличчям до слухачів).

Далі був вільний час і загальна зустріч о 21 вечора і спільний проїзд до готелю на міському транспорті, де вже чекав нас автобус. Мінус, що був прив'язаний (не міг заселитись самостійно раніше або пізніше), плюс, що показали як їхати до готелю міським транспортом.

Зважаючи на непевну ситуацію з датами, факультативи ми не брали.

В вільний день дуже швидко купили квитки на Колізей (в касі до Палатину – там менша черга ніж біля Колізею), де в загальній черзі всіх хто з квитками та Roma Pass пройшли через металошукачі. Купа народу в середині, але на все вистачає 2-3 годин.

Потім ми пішли до Ватиканського музею, бо напередодні відвідали Собор Святого Петра (вхід вільний). Дійшли до входу в музей, встали в загальну чергу відвідувачів (екскурсії мають окремий вхід і проходять ще швидше), пройшли металошукачі. Вже на другому поверсі комплексу є каси для індивідуальних відвідувачів, де квиток коштує 16 €. На вхід витратили не більше пів години. Гуляли багато і роздивились майже все, в останні хвилини встигли повернутись назад та роздивитись папські карети та машини. По ходу зустріли свою групу з екскурсоводом (тим хто проводив й оглядову екскурсію в Римі) і були раді що не заплатили йому гроші за екскурсію, позбавили себе неприємного спілкування, та роздивились більш ніж три зали (як сказали нам ті хто ходив з екскурсоводом).

Що не сподобалось в Ватиканському музеї, так це відсутність зрозумілого маршруту проходження залів. Мапи є на касі, але вказівників недостатньо, тому ми трохи блукали залами, і мінус це лише італійська мова на мапі, назвах залів і вказівниках. Без допомоги ми б не знайшли зали з папамобілями.

Сподобалась різноманітність, і особливо египетська справжня мумія, це треба бачити особисто!!!

В Італії громадський транспорт працює без точного графіка, тому декілька разів хвилювались що закінчиться наш 100-хвилинний квиток за 1.5 €. Всім хто планує бути в центрі, то достатньо буде квитка туди й назад по 1.5 €. До готеля ми добирались через метро на 31 автобусі. Дорога не довга, але автобус ходить дуже непевно. Хоч дівчата на пів першу ночі доїхали, але нема чіткого розуміння до котрої години ти точно доїдеш до готелю.

Ціли день - факультатив - Неаполь-Помпеї. Оглядова піша і автобусна екскурсія. Гід підказала де можна в Неаполі поїсти, де скупитись, що подивитись. Екскурсія до Помпеїв була цікава продивились найцікавіше, але часу на нормальне фотографування не вистачало.

В Неаполі сподобалась берегова красива смуга, а в Помпеях хотілось би більшої вражаючості (знання, що то розкопки і все було поховано землею і лавою – недостатньо), але то вже мої забаганки.

Виїзд з готелю в останній день в Римі о 8 ранку.

Готель в Римі не сподобався. Там дуже багато туристичних груп, і українських зокрема. В нашому номері кути душової кабіни були в плісняві. Менеджер готелю запевняв, що то силікон. Наче вони бувають чорними. Менеджер з опором, але погодився, що нас переселить, але не раніше 7.30 ранку. Не запропонувавши місця де можна туристам два дня в дорозі помитись. Вранці цього менеджера ми не бачили, а супроводжувач групи сказала, що цим займаються керівники акорд-тура. Але все одно не запропонували де можна помитись. Лише вимагання, своїх законних прав – водії нашого автобусу пустили до себе в номер. А так як хочеш, твої проблеми. Заїхавши в готель вже ввечорі з'ясувалось, що плісняву вимивали, але й то не до кінця, але зайти в кабінку було не так противно і небезпечно для здоров'я. Пояснення супроводжуючим групи – що пліснява це нормально – бо це Італія – не може влаштовувати, бо це порушення санітарних норм (по деяких розмовах ми зрозуміли що у багатьох в душі була пліснява і вони просто з нею мились).

Наче з цього приводу вся група не платила туристичного збору по 4 € за ніч. Але немає впевненості, що не були інші причини («договорняк»).

Залишилось невдоволення супроводжуючої групою – не вирішила самостійно питання де туристам прийняти душ, цього довелось добиватись наче чогось додаткового та неймовірного.

Виїзд з Риму до транзитного готелю затримався чи міфічними заторами чи іншими причинами був у 16-17 годин.

Транзитний готель, поблизу Болонії.

Венеція. Прибуття в Венецію організовано до залізниці, з залізниці чекав маленький кораблик.

За доїзд до місця проведення оглядової екскурсії було оплачено 18 €. В програмі туру вказано що це є оплата за кораблик. Але в реальності це сума і електрички й кораблику. Хоч тут можна було скласти програму так, аби був вибір, їхати на кораблику чи ні (бо дійти по місту до центру не так й довго). І на кораблику організатори зекономили – без верхньої відкритої палуби – лише нижня – тож гарних фото майже немає. Теж платні навушники, хоч вони, впевнена, мають входити в вартість самої екскурсії.

Виїзд з Венеції о 18 вечора. Часу було достатньо аби погуляти. Хоч ми й не встигли в Собор Святого Марка, бо працює до 17.00. Але пішки дійшли на інший острів до базиліки Санта-Марія-делла-Салуте і все чудово роздивились.

Нічний переїзд пройшов нормально. Швидко пройшовши кордон, до Львова доїхали у 16, а у залізничного вокзалу були десь 16.35-17.00.

Не вистачило запального духу супроводжуючої групи (Марії Двадцятої), не перезнайомили групу один з одним, на деякі питання пересування по місту або туристичні питання відповідала не охоче, бо відповідь знала, але з якихось причин не бажала говорити (трагетто, вапоретто у Венеції, те саме у Будапешті та інше, бо все не згадаєш). І як можна не знати що у всіх метро є туалети! І тим самим не допомогти стражденним!!!

Не хочу думати, що буває й гірше (умови, гіди, готелі), бо ми живемо зараз.

Номінації відгука "Подорож відбулась!"

1
Реклама
Відгуки про інші тури