Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Мій незабутній Мармарис!

"Нещодавно ми повернулися з туру «Казка про схід» та отримали купу позитивних вражень."

Відгук туриста Аккорд тур Dar (Суми) на тур
Поїздка: 13 вересня 2016
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Осень 2016
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Казка про Схід!



Нещодавно ми повернулися з туру «Казка про схід» та отримали купу позитивних вражень. Хотілося б розпочати з подяки агентству «Орбіс Тур» в м. Суми за допомогу у виборі туру, чудову організацію усіх моментів щодо оформлення подорожі, консультацію з важливих питань та дрібничок, все як завжди було на найвищому рівні та задовольнило всі бажання.

Раджу перед виїздом з України, переглянути прогноз погоди на ті дні та ті місця де ви будете перебувати, враховуючи погоду при поверненні в Україну, та візьміть відповідний одяг, можливо навіть парасольку. Також, ще в Україні ознайомтеся з картами тих міст, де ви будите перебувати, а краще її роздрукуйте, щоб добре орієнтуватися в місцевості.

Виїжджали ми 13.09.2016., з технічних причин наш виїзд затримався приблизно на 4 години, також великий проміжок часу був згаяний на кордоні з Румунією. Як наслідок в перший готель в румунському Базау ми прибули не ввечері, як планувалося, а майже вранці. Готель знаходиться на центральній площі, не втрачайте можливості прогулятися містом. Також в Базау у Вас буде можливість обміняти кошти, хто не встиг. На центральній площі знаходиться молл, де можна придбати сувеніри з Румунії, та супермаркет для придбання напоїв та перекусу для переїзду до Туреччини.

Після 9-ти годинного відстою автобусу (за правилами, водії не можуть вирушити раніше ніж через 9 годин після відправлення автобусу на стоянку), ми вирушили до Бухаресту. Через вищеописані причини, в столиці Румунії ми були обмежені в часі, та встигли отримати лише обзорну екскурсію та годину на вечерю. У якості вибачення за незручності Аккорд тур надав всій групі безкоштовну екскурсію на кораблику по Босфору в Стамбулі. З Бухаресту ми виїхали о 7 годині вечора та прибули до Мармарису десь о 10 годині вечора. Санітарні зупинки робилися кожні 3 години. Відразу візьміть до автобусу необхідні речі, які вам можуть знадобитися. Ті хто любить тепло, не забутьте про ковдру, та теплі речі.

Якщо говорити про незручності. То це звичайно довготривалі переїзди в автобусі. Наприклад з Бухаресту до Мармарису ми їхали більше доби. Ноги замліли, шия затекла, всі були зморені, але це було того варте. Саме такий спосіб подорожі допомагає побачити не «отель-море-сувенір», а справжню країну, тим паче по дорозі через всю Туреччину ви будете з захопленням спостерігати то гори, то море, то гори і море. Проїдете через ті міста про які ви читали в книжках з історії. Ви будите зупинятися на перекуси в колоритних кафе, що подарує Вам додаткові враження, які ви ніколи не здобудете подорожуючи літаком! На мою думку, якщо ти не проїхав Туреччину автобусом чи авто, то ти не був у Туреччині, оскільки ця країна дивовижна, і готель та море далеко не головні її цінності.

Говорячи про море та пляж. Від готелю до центрального пляжу Мармарису 4 хвилини пішки. Але я б рекомендувала відвідувати не центральний пляж (так як він мало кого дивує), а пляж Ічмелеру. Якщо вийти на набережну, та рухатися в протилежну сторону пам’ятнику Ататюрку, то ви через хвилин 40 прийдете на пляж Ічмелеру, який був нагороджений блакитним прапором за чистоту. По дорозі Вас здивують краєвиди, гори, море, ліси та дорогі готелі. Також не упустіть шанс спробувати морозиво, яке продають «дяді» в костюмах Аладіна та дістають його з закритих контейнерів палицею. Не забутьте запитати скільки воно коштує, так як ви можете його купити за 10 лір, а через 5 метрів за 5 лір. Сонце, море і пісок в Мармарисі безкоштовні, а за лежаки та зонти необхідно платити, але якщо ви купуєте коктель в принабережном кафе, то і це вам надається безкоштовно. Хто не любить ходити, то до Ічмелеру можна також добратися на долмуші (місцева маршрутка).

В 300 метрах від готелю є продуктовій ринок, де продаються горішки, мед (сосновий мед – одна із особливостей місцевості), оливки, фрукти та овочі. Ціни на ринку є дещо вищі, ніж наприклад в супермаркеті Мігрос. Їх там декілька, рекомендую купувати все там. Мармарис також рай для шопоголіків, безліч магазинів, молів та Гранд Базар. В Гранд Базарі ви знайдете безліч солодощів, неймовірні вироби зі скла, турецьке мило на основі оливкової олії, одяг, взуття. Якщо ви збираєтесь прикупити додому рахат лукум, каву, спеції, брилки, магніти, то краще це зробити в Стамбулі. Якщо ви вподобали одяг чи взуття за приємною ціною то краще їх придбати в Мармарисі. Вбережіться від покупки розфасованих солодощів, особливо, якщо вам не видно, що знаходиться в коробці, зазвичай той рахат лукум який продається в «колбасках» на розвіс, та той що в коробці не мають нічого спільного. Також солодощі на основі меду значно кращі ніж на цукрі. Це той випадок де краще платити за якість. Взагалі, будьте обережні, не довіряйте туркам, все пробуйте и перевіряйте. Не купуйте все в першому ж магазині, навіть якщо Вам пропонують добру знижку, довіряйте тим магазинам де є цінники, якщо їх не має обов’язково спочатку цікавтесь ціною. Ввечері можна прогулятися набережною, сходити до музикального фонтану, відвідати вулицю барів, та поласувати рибою в одному із рибних ресторанів, при цьому чим далі по вулиці «рибних ресторанів» (паралельна вулиці барів) тим нижчі ціни.

Щодо екскурсій. Ми відвідали Дальян та Круїз по Єгейським островам. Дальян - сподобалось все, і сама екскурсія і організація, рекомендую. Єгейські острови чарують своєю дивовижністю, і безперечно їх відвідати варто. Є недоліки в організації. Ми плили на яхті, яка була розрахована на меншу кількість людей, ніж туди «впихнули». Ті люди, які першими встигли вийти з автобуса та зайти на яхту встигли зайняти лежак, а ті хто виходили останніми – ні. Дана екскурсія є релаксовою, де гід не має значення, і можна її придбати на місці в Мармарисі не більше ніж за 20$.

Обмінювати гроші краще в обмінниках, їх велика кількість навпроти фонтану (в районні Макдональсу). Хоча іноді вигідніше розраховуватися в доларах. Якщо ви купуєте щось більш менш коштовне, запитуйте ціну і в лірах і в доларах. Наприклад, курс долара був 2,87. Якщо річ коштує 120 лір, то в доларах за неї просять 40$.

Стамбул. Що необхідно спробувати: смажені каштани, смажена кукурудза, балік (місцевий гамбургер з скумбрією, знайдете в кафешках під мостом), фреш із гранату, мідії. Гранд Базар – необхідно відвідати, пофотографуватися, захоплює своїми розмірами та яскравістю, але ціни є дещо високі. В магазинчиках по дорозі з Град базару до ринку спецій ви знайдете ті ж сувеніри, але за нижчою ціною. Ринок спецій, також пройдіть, пофотографуйтесь, а потім вийдіть з нього та поверніть на ліво, там буде ряд паралельний до ринку під відкритим небом, де ціни дещо менші. Ввечері ми виїхали зі Стамбулу, втратили масу часу в пробці, що, як виявилося, є досить характерним для цього міста. Тому до готелю в Болгарії ми прибули знову не пізно ввечері, а рано вранці. Зранку можна поснідати та відвідати пляж. Пізніше поїхали до Несебру, звідки вже вирушили до України. Тож висиляючись з готелю в Болгарії сплануйте які речі Вам будуть необхідні при довготривалому переїзді, можливо це теплі речі та ковдра.

Готелі: всі готелі в усіх країнах гарні та комфортні, сніданки вдосталь різноманітні та смачні. Прибирання та зміна рушників кожного дня. Найбільш сподобався готель Румунії та Болгарії.

Гід, Володимир Гайдук відпрацював добре, дорогою розповідав цікаві пізнавальні історії, давав корисні поради та відповідав на безліч запитань.

Як побажання, будьте обережні з турками, вони з однієї сторони досить дружелюбний народ, а з іншої – досить агресивний. Не вступайте з ними в суперечку, та уникайте конфліктів. Чим більш до Вас «пристає» турок на вулиці «красавица захади, у нас все самае-самае», «можно я спрашу, у меня адин вапрос», тим швидше проходьте мимо не дивлячись в очі. Чоловіки, не залишайте своїх жінок на довгий час самих) На щастя не всі вони такі, але «таких» краще остерігатись.

В цілому від туру залишилися позитивні емоції та яскраві враження.

Номінації відгука "Мій незабутній Мармарис!"

3
Реклама
Відгуки про інші тури