Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Для тих, кому не сидиться вдома

"А правда, крилатим ґрунту не треба, Землі немає, то буде небо... Ці відомі слова точно описують нашу мандрівку і подорож на Говерлу, коли небо було під нами, під нашими ногами..."

Відгук туриста Аккорд тур Marinella (КИЇВ) на тур
ще
12
фото
Поїздка: 16 січня 2017
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Зима 2017
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур А над Говерлою зимові хмаринки!

Не витрачайте гроші на одяг, витрачайте гроші на мандрівки! Яка різниця, скільки років вашим черевикам, якщо в них ви дійшли на Говерлу?

Моя велика подяка усім причетним до створення та організації цієї фантастичної мандрівки, в яку, безсумнівно, багато хто з нас, веселої команди першого виїзду, поїде знову і знову!

Усім, хто читатиме цей відгук, хочеться побажати прислухатися до наступних моїх порад, адже я є та людина, що на момент цієї писанини була на Говерлі взимку вже 7 разів, і цей 7-й раз, безсумнівно, був найкращим! Чи то тому що я їздила із найкращим гідом найкращої туристичної компанії України Аккорд-тур, чи то тому, що дуже пощастило із компанією мандрівників та погодою, чи то тому, що ходити в гори, любити гори - це моя гірська хвороба, яка не відпускає ніколи, а, можливо, і всі причини разом.

По-перше, якщо ви дійсно плануєте вийти на Говерлу, вам необхідно бути вдягненим не гламурно (забудьте про шубки, підбори, сукні, також хочу декого розчарувати - на вершині гори немає ані точок з продажу кави-чаю, ані пунктів обігріву), а комфортно і тепло - мембранна куртка (на кшталт лижної), такі ж лижні/трекінгові мембранні водовідштовхуючі штани, мембранні шкарпетки, трекінгові/альпіністські черевики, бахіли (ліхтарики) на штани, трекінгові палиці (які можна буде взяти в прокаті в Яремче), окуляри/лижна маска від сонця і вітру, рукавички - це обов'язкові речі, які можна замінити за відсутності чимось схожим, проте аж ніяк не чоботами, помадою та шубками. Якщо ви є мерзляка, раджу придбати в магазині спорттоварів одноразові хімічні грілки для рук та ніг, які діють протягом 6-8 годин. Якщо ви впевнені, що вам це не допоможе, беріть із собою пляшку чогось більш гарячішого, ніж ці грілки, проте не зловживайте. Перед сходженням зі свого минулорічного досвіду також не рекомендую взагалі вживати будь-який алкоголь та каву, а от після завершення сходження - пийте до несхочу!

По-друге, якщо ви ще раз перечитали перелік необхідної снаряги і ще раз подумали, можливо, навіть засумнівалися - тим паче йдіть на Говерлу, ні за що не хвилюйтесь, пітбуля вслід за вами ніхто не збирається пускати, як в тому анекдоті:

"-Петре, та куди так утікаєш?

-Йой, біжу, бо не встигну на поїзд о 4.20

-Біжи через моє поле. Аж тебе замітит мій бик, та щи встигнеш на поїзд о 3.10"

І гнати вас ніхто не буде зі швидкістю марафонця, так само як ніхто не буде вас змушувати йти туди у завірюху й сильні морози. Але завжди треба вірити в себе, і гід вас буде підтримувати у вашій вірі. Ті краєвиди, які зустрічатимуться вам шляхом до Говерли, а особливо ті, які ви побачите з її вершини, ще й як варті цієї мандрівки і повністю виправдовують її назву. Задля випробування своїх можливостей декілька разів на тиждень ходіть пішки на 10-16 поверхи й назад. Впевнена, що зимова Говерла - вершина, на яку може зійти фактично кожен бажаючий, незалежно від віку, фізичного стану, погоди, головне - це ваше бажання і правильний підхід до вибору екіпірування. Перший раз іти на цю гору взимку особливо цікаво, адже ніколи не знаєш, що тебе чекає на шляху і коли нарешті ти вже опинишся на тій самій такій бажанній вершині.

Щодо катання в Буковелі - теж дуже класна задумка Аккорд-туру, передбачає знаходження фактично цілий день на цьому гірськолижному курорті європейського рівня. Для катання підійде той самий одяг, що й на Говерлу, тільки обов'язково беріть запасні рукавички. До речі, запасну пару черевик також рекомендую брати - гіркий досвід мокрого взуття та, як наслідок, простуд після Говерли доводить, що таке взуття аж ніяк не може повністю просохнути за одну ніч.

Раджу брати абсолютно всі факультативні екскурсії, вони коштуюють смішні гроші - а позитивні емоції від них неможливо описати. Також робіть все, що вам радить робити гід, і тим паче, якщо вам ці поради здаються божевільними, як то роуп-джампінг у Яремчанський водоспад чи тролей біля Женецького водоспаду, або, навіть, оздоровлююче купання у прорубі, водоспаді під Говерлою.

Похід до Женецького водоспаду у п'ятий день - класний релакс після говерлянського та буковельского драйву, зі смачним сюрпризом від гіда наприкінці прогулянки.

Вечірній відпочинок у автентичному ресторані "Гуцульщина" також вартує вашої уваги, якщо ви хочете познайомитися із гуцульською музикою, подивитися на гуцулів-музик, файно потанцювати та наїстися від пуза. Дуже смачно, дуже весело, і головне - вся команда - разом.

Декілька слів вдячності найкращому Гіду сучасності - Сергію Копанському, Людині великої душі і просто Професіоналу від Бога, який в кожному турі викладається на повну і робить все для комфорту та задоволення мандрівників від подорожі, при цьому є дуже відповідальним і завжди переживає за кожного зі своїх туристів. Сергію, велика тобі вдячність за протроплений шлях до вершини Говерли, за класні пейзажні фотки, за гарний настрій і, звичайно, за ковбаски на пікніках!

Також висловлюю величезну подяку турагенції Києва Мер-Ка-Ба, менеджер якої Роман Ларіонов дуже оперативно і якісно вирішив всі організаційні питання та провів бронювання туру! Такі швидкість та професіоналізм спонукають й надалі користуватися послугами цієї турагенції!

Номінації відгука "Для тих, кому не сидиться вдома"

9

Інші відгуки Marinella

Голосов 0
Голосов 0
Календарь 07.03.2017 - відгук на тур Намисто Гуцульщини
Голосов 0
Календарь 25.07.2016 - відгук на тур А над Говерлою - хмарки!
Голосов 0
Голосов 0
Календарь 08.03.2016 - відгук на тур Намисто Гуцульщини
Голосов 0
Календарь 09.08.2015 - відгук на тур Карпатських гір передзвін
Голосов 0
Реклама
Відгуки про інші тури