Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Особисте відкриття Португалії

"В цьому турі склалося все: раціональна організація, професійний керівник, чудова група та комфортна погода."

Відгук туриста Аккорд тур rodzinka (Харків) на тур
ще
36
фото
Поїздка: 01 липня 2017
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Лето 2017
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Великі відкриття - Португалія

Привіт рейсу №116 туру "Великі відкриття - Португалія"! (01.07-16.07.2017)

Вже минуло три тижня після нашої чудової подорожі, але подумки ми ще подорожуємо дорогами Європи. Тур - супер!!! До Португалії ми збиралися ще минулого року, але не склалося: групу не набрали. тому ми поїхали до Скандинавії, яка також була мрією. Їздили у найкращій тур по Скандинавії - "Мед з чорницями та вся Скандинавія", який радимо всім.

Але ж Португалія залишалась першою в наших пріоритетах на цей рік. Дякувати Богові, у цьому році все склалося та 1 липня ми вирушили у дивовижну подорож Європою до такої далекої та омріяної Португалії!

Коли, отримавши інфолист, я дізналася, що керівником нашої групи буде Марта Мальована, то зрозуміла одразу: все буде добре! Настрій був чудовий, тому що на сайті читала багато тільки гарних відгуків про Марту. І наші сподівання справдились на всі 100%!!! Марта - грамотний, ерудований, дійсно професійний керівник, який полюбляє свою роботу та відноситься до неї дуже відповідально: підкаже, розповість, порадить. Вся потрібна туристам інформація надавалась вчасно. Поселення в готелі відбувалось протягом 10 хвилин, спокійно, без зайвої метушні, враховуючи побажання туристів. Треба зауважити, що за програмою було заплановано 21 факультативна екскурсія, з них 13 було здійснено. Це при тому, що група була не дуже великою. Марта намагалася врахувати побажання всіх туристів. Об'єднанна екскурсія була тільки одна - на мис Року разом з іншою групою "Аккорду". Марта - м'яка, мила, чутлива та тактовна людина, уважно вислуховувала пояснювала, підтримувала туристів. Вона зробила все, щоб наша подорож була комфортною, змістовною та незабутньою. Підбір аудіо - та відеоматеріалів був тематичний, доречний та цікавий. Перед відвідуванням кожної країни ми дивилися пізнавальні документальні фільми або програми. Марта ознайомила нас з незнайомим для нас Європейським кіно. Фільми демонструвались тоді, коли ми були готові сприймати саме цю інформацію. І ще нам дуже сподобалось, що Марта розмовляла нашою співочою рідною мовою! Марта - дякуємо Вам за роботу!!!

Вдалий тур - , здебільшого заслуга керівника групи, а наш тур був вдалий! Для мене вдалий тур - це:

1) вдала логістика та планування туру - за це ми вдячні розробникам турів та менеджерам "Аккорду",

2) Гарний керівник - з нами була Марта!,

3) Гарні готелі - за це окрема подяка "Аккорду", тому що всі готелі (а їх було 11 за ці 16 днів подорожі) буди дуже гарними: комфортними та зі смачними сніданками, що важливо в турі, бо після довгого переїзду добрий відпочинок - це те, що треба! Майже всім готелям я поставила оцінку 5 та 5 + за п'ятибальною шкалою, за виключенням готелю в Фігєрасі, але сніданок там був добрий,

4) професіональні водії - велика подяка нашим Сашкові та Валері, завдяки яким ми безпечно подорожували Європою 9157 км.

Всі складові вдалого тура зійшлися разом, тому наша відпустка вдалася! Навіть погода сприяла нашої подорожі! В червні Португалія потерпала від пожеж, але підчас подорожі погода була комфортною (+20, + 25), лише в Мадриді було спекотно. Треба зауважити, що нам пощастило з групою, з якою не хотілось розлучатися у Львові. Нас була 21 людина, але незважаючи на це "Аккорд" відправив нас у подорож і це було здорово! Взагалі, у такі довгі тури відправляються досвідчені туристи, які подорожують вже не один рік та знають чого очікувати від подорожі. Наші туристи - всі люди адекватні, неконфліктні, доброзичливі, з якими було дуже приємно спілкуватися та комфортно подорожувати. Місця в автобусі вистачало всім, тому довгі переїзди переносилися добре.

Готовлячись до подорожі я перечитала всі відгуки за цим туром, тому для себе визначила програму та ті місця, які треба відвідати. Одразу треба сказати, що всі факультативні екскурсії були цікаві, гіди - професійні: в Зальбурзі - чарівна Лілі, в Ліоні та Перужі - Ксенія, в Коїмбрі, Фатімі, Обідуші та Томарі - надзвичайна Лілія, в Любляні - мила Ірина, яка влюбила всіх нас в своє місто, харізматична гід в Арлі, ну і звісно одна з найкращих - Юлія в Лісабоні.

Сподобалось все. У Будапешт приємно повертатися знов і знов, Зальцбург завжди дивує - музика лунає повсюди. Цього разу ми відвідали Августінську пивоварню та службу у Бенедіктінському костелі, спокійно погуляли вулицямі міста. Гуляючи набережною Женеви ми побачили Монблан в променях вечірнього сонця - це було дивовижно! Цікаво було дізнатися про існування трабулєй у Ліоні та прогулятися по деяким з них. В Бордо ми погуляли центром міста та милувались відомим фонтаном-дзеркалом. Бордо - гарне місто, яке ми відвідали вже в другий раз.

А потім був "Срібний берег Атлантичного океану та Аркашонська затока". Дюна Піла - чудо природи. Ми піднялися на неї, пройшлися, зробили неймовірні фото. Краєвиди, які відкриваються з неї неможливо передати словами, їх треба побачити і відчути: простір, велич, краса, захоплений подих та радість. Після цього група заїхала на дегустацію устриці, а потім в Аркашон, де ми дружньою компанією поплавали у водах Аркашонської затоки.

Після Аркашону наш маршрут збігся з маршрутом паломницької дороги до Сантьяго до Кампанела і ми зупинилися на ночівлю в чарівному маленькому містечку Саагун, який вранці мали можливість оглянути. Містечко невеличке, готель був у 10 хвилинах пішки від центра, тому було б прикро не скористатися нагодою та не оглянути його.

Далі на нас чекала Португалія! В Порту ми зупинилися на 2 ночівлі і треба зауважити, що та втома, яка у всіх вже накопичилась за перші дні подорожі, дала про себе знати і саме у Португалії, завдяки вдалому плануванню тура, ми мали змогу трохи розслабитися та відпочити, відвідавші, тем-не-менш, всі заплановані факультативи. Порту спочатку не дуже вразило, але коли наступного дня ми погуляли по цьому місту самостійно, воно нам сподобалось. Факультативна поїздка в Гімараєш та Брагу дуже вразила, особливо храм Бом Жезуш. Частина групи потім поїхала в Авейру і отримала яскраві враження.

Коїмбра - дивовижне місто студентів. Нам пощастило побачити виступ студентів, одягнених в чорні плащі зі стрічками свого факультету. Виступ був такий емоційний, професійний, що хотілось танцювати разом з ними. Цього дня в нас була запланована факультативна екскурсія "Слідами тамплієрів". Спочатку ми заїхали до Назаре, де частина групи залишилась на відпочинок, а потім відправилися до міста-казки Обідуш, останнього оплоту тамплієрів в Томарі - Монастиря ордена Христа та нарешті - до центра християнського паломництва - містечка Фатіма. Дуже сподобалась екскурсовод цієї одноденної подорожі Лілія! Повернувшись до Назаре, ми мали змогу зробити фото красивого пляжу та бурхливого океану.

У Лісабоні ми були чотири ночі. Готель (супер!) знаходився у 20 хвилинах пішки від центру міста. У Лисабоні ми дійсно відпочили, кожний обирав свою програму, але, здається, всі виспалися та набралися сил для подальшої подорожі додому. В неділю ми, разом ще з однією групою "Аккорду", поїхали в Сінтру, де відвідали садибу Кінта Де Регалейра. І ось нарешті - мис Рока! Види на океан дійсно запаморочливі! Кожен має відвідати це місце хоча б раз у житті, тому що тільки там можна відчути всю непереможну красу та велич природи, силу океану. На завершення цього дивовижного дня ми, знов-таки, дружньою компанією поплавали в Атлантичному океані на пляжі в Кашкайші. Вода була холодною, десь + 15, +16, але чиста та неймовірного блакитного кольору.

Два наступних дня у Лісабоні пройшли цікаво, спокійно та насичено. Лісабон дуже сподобався, там відчуваєш простір. Красиве місто з панорамними видами, чарівними вуличками, гарними будівлями з черепичними дахами, привітними людьми, комфортною погодою та чудовим гідом Юлією! У Лісабон треба обов'язково повернутися через деякий час, щоб згадати та доповнити свої враження.

На 12 день ми продовжили свою подорож та вирушили до Мадриду. Цей день був найспекотнішим. Мадрид - чудовий, багатолюдний на центральних вулицях та спокійний, врівноважений на бокових вуличках.

Наступного дня на нас чекала Сарагоса зі своєю Базилікою Святої Богоматері Пілар. Сарагосу треба відвідати хоча б заради цієї Базиліки. Нічого подібного ніде ви не побачите: храм в храмі, краса неймовірна! Та й сама Сарагоса дуже сподобалась!

Далі наш шлях пролягав через Прованс у дивовижне місто Арль та одне з найкрасивіших сіл Франції Ле Бо-де-Прованс, потім була лагідна та ніжна Любляна та Львів. Коли ми наближалися до Львова, я зрозуміла, що хочу продовжити цю подорож хоча б на тиждень, але...

Ми проїхали всю Європу, 9157 км, відвідали казкові місця, отримали чудові враження та заряд бадьорості, натхнення та гарного настрою на рік. Ми вже мріємо про нашу наступну подорож. Подорож та відпустка були чудовими! Дякуємо за це Марті, нашім водіям та "Аккорду"!

Дуже раджу цей тур всім бажаючим дізнатися якомога більш про Португалію!

А менеджерів "Аккорду" хочу попросити розробити тур на 13-16 днів з більш детальним відвідуванням Польщі та Німеччини. Польща у всіх турах їде проїздом. Але є бажання дізнатися більш про цю країну разом з невеличкими старовинними містами Німеччини. Мені дуже подобається тур "Дорогами Бременських музикантів", але він короткий та організовується здебільш взимку, а відпустка у нас влітку. Тому дуже прошу прийняти моє прохання до уваги.

Хочу також подякувати тур агенції "Лис-тур" (м. Харків, площа Конституції, 1), де ми придбали цей тур, а особливо менеджеру Сидоренко Тетяні, з якою ми співпрацюємо вже протягом декількох років, за уважне ставлення до потреб туристів та чітку організацію роботи. Тетяна завжди привітна та уважна, розуміє що нам потрібно, постійно на зв'язку.

Подорож - це завжди відкриття. Подорожуючи, ми відкриваємо для себе світ, а себе - світові. Подорожуючи, ми починаємо дивитись на речі по - новому, більше цінити те, що залишили вдома. І нарешті, подорож - це завжди яскраві враження, незабутні моменти життя, веселі спогади і безцінний досвід. Тому вже зараз ми плануємо свою наступну подорож... з "Аккордом". Тож до нових зустричей!

Номінації відгука "Особисте відкриття Португалії"

1

Інші відгуки rodzinka

Календарь 23.06.2013 - відгук на тур Мій джазовий акорд…
Голосов 2
Реклама
Відгуки про інші тури