Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

«Серце півночі – фьорди» з 11.09.17 до 20.09.17 - дуже класний тур!

"Цікавий, яскравий і емоційний! Неймовірна, вражаюча природа Норвегії, цікаві розповіді екскурсоводів, море позитивних емоцій! "

Відгук туриста Аккорд тур MOlka (Кривий Ріг) на тур
ще
152
фото
Поїздка: 11 вересня 2017
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Осень 2017
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Серце Півночі - фіорди 3 фіорди, 3 столиці  Льодовик Нігардсбрін, Язик Троля і Берген 

Керівник групи Наталя підібрала гарні фільми для довгих переїздів.

Водії автобусу Ігор і Костя - неймовірні молодці - впевнено, майстерно, безпечно, всіма гірськими серпантинами провели свій Неоплан з нами на борту. Дякую!

Про погоду окремо розповідати не буду, бо нам з погодою дуже пощастило – жодного дощу і гарні сонячні дні бабиного літа протягом всієї подорожі.

Отже, наша подорож почалась 10.09.17 о 21-00 переїздом з Кривого Рогу до Києва. Збір було призначено 11 вересня на 8.30 на Південному терміналі, але виїхали трохи із запізненням (пара пасажирів заблукали Києвом).

1-й день.

Транзитом переїхали два кордони: Україна-Білорусь, Білорусь-Литва. Найдовше проходили Білорусь на в’їзд, але, загалом, нам пощастило швидко і без проблем пройти усі чотири пропускні пункти. Далі, протягом всього туру, кордонів немає – лише знаки про перетин кордонів країн Шенгенської зони.

У Латвію прибули близько другої години ночі в готель Rixwell Bauska. Готель чистий, охайний, нормальний сніданок.

2-й день.

Виїзд було назначено близько 11-00, отже ми зранку встигли подивитись Бауський замок і прогулятися дуже атмосферним природним парком на місці злиття двох річок.

Потім був переїзд до столиці Латвії – Риги. По Ризі пройшли екскурсію з цікавим екскурсоводом Тамарою – місцевою жителькою, закоханою у своє місто. По закінченні екскурсії, Тамара доброзичливо розповіла, куди можна сходити у вільний час і порекомендувала хороше бістро з досить бюджетними цінами.

Далі був переїзд у порт і посадка на паром «Ізабель», на якому ми весь вечір бігали палубами і спостерігали за заходом сонця. Рекомендуємо використати знижку (нам видали разом з ключем від каюти) на напій в барі, на найвищій палубі – дуже смачний сидр, жива музика і душевна атмосфера круїзного корабля – не лишають байдужими.

Наша каюта була на 4-х осіб – по типу купе в поїзді, але в каюті більше простору і окремий санвузол. Також чисто, охайно і, навіть, зручно. До речі, за доплату можна попросити каюту на двох.

3-й день.

Рекомендуємо встати о 7-00, щоб о 7-30 не пропустити початок шляху повз острови Стокгольмського архіпелагу. Дуже харизматичні острови, з лісами та шведськими будиночками. Просто дух захоплює.

У Grand Buffet рекомендуємо зайняти місце біля вікна для сніданку (за сніданок варто заплатити – дуже різноманітні і смачні страви за досить невисоку ціну у порівнянні із цінами в скандинавських країнах).

Паром прибув о 10-30 в Стокгольм, де нам провели пішохідну і автобусну екскурсії. Екскурсовод Анна позитивно та цікаво показала своє місто, провівши нас старими вуличками та провулками, і розповіла багато цікавих історій.

Поїсти, особисто ми, не встигли, бо бігали фотографувати стокгольмське метро. Далі був переїзд на територію Норвегії в місто Драмен. Близько 24-00 ми прибули в готель Scandic Ambassadeur Drammen 4* - найкращий готель в турі, на мій смак. Новий, чистий, з гарним дизайном і шикарним сніданком.

4-й день.

Один з найбільш насичених за емоціями день нашого туру. Ми виїхали близько 9 години в напрямку Гудвангена і близько 14-30 сіли на старенький і шумний катер «Леді Елізабет». Подорожували дві години Согнефьордом вздовж неймовірно красивих, величних скель з водопадами, лісами, окремими будиночками, снігом на верхівках, по обох берегах фьорда. Мальовничі селища в неймовірно-зелених долинах, залитих променями осіннього сонця. Краса, яку нереально змалювати, описати, сфотографувати, а можна тільки побачити і заплакати від неймовірності і щастя.

Близько 16-45 ми прибули у Флом – місце звідки стартує фломська залізниця. В нас було близько 30 хвилин вільного часу на перекус. Ми скуштували тушкованого північного оленя та карі з риби з великою порцією рису. Це було смачно, але дуже дорого (навіть для Норвегії, в порівнянні з цінами в Бергені і Осло).

О 17-25 почалась наша поїздка Фломською залізницею в Мірдаль і в зворотному напрямку. В середині поїздки є зупинка біля водоспаду Кьосфоссен, що вражає своєю величністю, красою і акустикою (біля водоспаду для туристів організували коротеньке шоу з Хульдрами (норвезький аналог нашої Мавки) і музикою). На фломській залізниці ми нарешті навчилися показувати захват, перейнявши навики у китайців .

На ночівлю ми вирушили в Фотландсваг, за 60 км від Бергена. В Готель Fjordslottet Bergen 3* ми приїхали близько 22 години. Нормальний готель з жахливим Wi-Fi (підключилися тільки після 24-00). Чистий, симпатичний, з гарним сніданком. Близько другої години ночі у нас вибило світло в номері (дякуючи нашому зарядному пристрою, який вирішив згоріти. Спасибі харків’янам Марині і Саші – ми залишилися на зв’язку, позичивши в них зарядний пристрій). Поки чоловік ходив на рецепцію, я вийшла на балкон і побачила дивне сяйво над горою за Остерфьордом. Спочатку думала, що то відблиски світла від фар машин, що їдуть серпантином, але потім все-таки вирішила, що то північне сяйво, бо ніч була ясна і безхмарна. Чоловік на рецепції нікого не знайшов, повернувся в номер, також згодився, що це дійсно північне сяйво (важко ідентифікувати те, що раніше живцем ніколи не бачив). Зробили фотосесію сяйва і щасливі лягли спати далі.

5-й день.

О 8 годині вирушили в Берген – першу столицю Норвегії. З містом та його знаковими місцями нас познайомив екскурсовод Влад. Весело, щиро і дуже цікаво. Дуже гарне місто, що розташоване в живописній місцині – між сімома горами. Рекомендуємо піднятися фунікулером на гору Флоєн – звідти відкривається гарний вид на місто. Спуститися можна пішки. Швидким ходом – до пів-години часу. Фунікулер привіз нас у дуже гарний природній парк, з озером, старими соснами, корені яких тонуть у мохові – наче тільки зійшли зі сторінок книжок Толкіна. Рибний ринок, який нам порекомендували відвідати, уваги вартий, але на мій смак – краще гір, тільки гори . Вільного часу у нас було 5 годин, а хотілося б іще більше.

По дорозі в готель Venje Turisthotel зупинилися біля водоспада Твіндефоссен – вражаючий, багатокаскадний водоспад.

Сам готель мій чоловік прозвав «Готель у загиблого альпініста» - аутентичний триповерховий і без ліфта, в якому панувала дивна, моторошна атмосфера з детективу Агати Крісті. Ми зранку шукали в холі 20 фігурок, замість 21. Сам готель – старий, про що свідчать світлини, запах і стара сантехніка в номері). Сніданок нормальний.

6-й день.

Нам зробили ранній сніданок о 6-30 і о 7-30 ми виїхали у напрямку льодовика Нигардсбрін.

По дорозі заїхали на оглядовий майданчик Стегастейн, поблизу містечка Аурланд. Оглядовий майданчик вартий уваги як мінімум через дорогу до нього – цілий атракціон. Водії просто красені – майстерно маневрували по вузесенькому серпантину, де з одного боку спочатку будиночки, а потім скеля, а з іншого – обрив. Круто, одним словом. З майданчика відкривається шикарний вид на Нерейфьорд, гори і Аурланд.

А потім ми приїхали до льодовика. Величезне бірюзове озеро і валуни, неймовірно блакитний величезний льодовик. Дуже красиві кольори: блакитний лід, бірюзово-кришталева вода, сірі валуни і скелі, зелено-жовті дерева, зелена трава, блакитне небо, золоте світло сонця. Річка, що витікає з-під льодовика – неймовірна – повноводна і прозора.

Переїзд до Аскеру в готель Scandic Asker 4*. Гарний готель – чистий, охайний і з гарним сніданком.

7-й день.

О 8-й годині виїхали до Осло – столиці Норвегії. Чи з гідом не пощастило, чи після природних чудес Норвегії Осло видався сірим і не цікавим – не знаю. Сіре місто, де в архітектурі повна каша. Трамплін можна відвідати через оглядовий майданчик, з якого відкривається вид на місто. Парк скульптур Густава Вігеланда – дуже специфічний. Може сподобатись, може не сподобатись, але байдужим не залишить.

На вільному часі відвідали набережну і замок.

Переїзд до Швеції в готель Scandic Helsinborg 3* - чистий, охайний, з нормальним сніданком.

8-й день.

Виїзд о 8-00 в Данію, в Копенгаген – неймовірне місто, з яким нас познайомила гід Ірена. Гарне, мальовниче, не зважаючи, навіть, на будівництво станції метро в центрі. Також Ірена провела екскурсію «Таємниці і легенди Королівських Замків» - в якій цікаво розповіла історію датських королів. Дуже красивий замок Фредеріксборг – величезний з неймовірним оздобленням, що потопає в зелені дуже гарного парку.

На вільному часі ми встигли збігати і прогулятися вечірньою Нюхавн.

Переїзд в готель Sleep2Night 3* - готель по типу мотелю, чистий, охайний, з гарним сніданком і дуже смачною випічкою власного виробництва.

9-й день.

Оглядова автобусна екскурсія по Копенгагену – ми її не брали. Пішки встигли оббігати все, що хотіли побачити – пам’ятник Русалочці, Нюхавн, Розенборг, Амалієнборг, оглядовий майданчик в Крістіанборзі (дуже суворі правила – знімали навіть ремені і проходили через металошукачі, але охорона чемна, знайдений в рюкзаку похідний ніж, попросили залишити у них, запакували в конверт і на зворотному шляху віддали). Ледве встигли в супермаркет. Емоцій море та 20 км на лічильнику фітнес-браслета:).

Переїзд через Німеччину в Польщу в готель Chopin 3* – стара будівля радянського типу. Не дуже чисто, нормальний сніданок.

10-й день.

Переїзд в Україну (через пункт Краківець) до Львова, Термінал А. Прибули близько 20-00, проїхавши приблизно 750 км. А далі почалось якесь пекло – нас, 13 осіб, які їхали до Києва, з величезними валізами, пересаджують в маршрутку, в якій 15 місць. Ми їдемо з 21-30 до 4-30 зі Львова до Києва ще 550 км – без сну, з піджатими до вух ногами, дехто плечима тримає валізи, які з «багажного відділення» намагаються впасти в салон маршрутки.

Не треба так робити! І якщо водіїв і автобус ми оцінили на 5+, то цій маршрутці, з урахуванням дальності переїзду, і 0 забагато – дуже виснажливий переїзд. 1200 км з двома кордонами в перший день туру – ніщо в порівнянні з цими останніми 550 км.

Коли купувався тур – спеціально уточнювали клас автобусу з урахуванням своїх фізичних особливостей.

Наша подорож закінчилася ще через добу, бо наш потяг відправлявся з Києва о 21-25. Невиспані два зомбі нагуляли ще з 20 км Києвом.

Номінації відгука "«Серце півночі – фьорди» з 11.09.17 до 20.09.17 - дуже класний тур! "

16
Реклама
Відгуки про інші тури