Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

«Швейцарські канікули+ Європа парк …!»

"Якщо приїхав з туру і знову хочеться в поїздку - значить, подорож сподобалася!"

Відгук туриста Аккорд тур Юрій (Кропивницький) на тур
ще
2
фото
Поїздка: 24 березня 2018
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Апрель 2018
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Швейцарські канікули + Європа-Парк Цюрих, Люцерн, Прага, Замок Нойшвайнштайн, Будапешт

Десь через поділюся враженнями від поїздки «Швейцарські канікули + Європа парк …!»

Писатиму не так про туризм, як про організаційні моменти. Так от, майте на увазі, якщо в турі є слово «канікули» - то там здебільшого будуть дітлахи. Були люди, котрі зауважували: якби про присутність дітей повідомили не за день до від’їзду, то не їхали б у тур. Мені подорож з дітьми – подобається завжди, то це було плюсом. Мінус і серйозний був у тому, що через цю групу дітей десь в 15-ть чоловік наш автобус виїхав більш ніж на годину пізніше від запланованого часу.

Через це ми в черзі на кордоні були десь передостанні й усе далі два дні йшло шкереберть. А саме: замість Мюнхена нас повезли в Прагу. Аккорду добре – на вартості екскурсії і на відстані вони зекономили гроші, ми – втратили те, що «залізно» було прописане в інфолисті.

Тепер про тур.

Прага тим, хто не був, мусила сподобатися. Тихі і водночас гамінливі вулички з екскурсоводом вкарбовували в пам’ять і площі, і пам’ятники на них, і годинники, і мости.

Діти, які були прикрасою нашої групи, якщо не помилився, їхали в один з найкращих і найдивовижніших відпочинкових парків – у Європа парк. Я там не був, але бачив здаля. І чомусь захотілося те місце відвідати. Про атракціони говорити не переговорити! Якщо група вирушила заради Європа парку в таку мандрівку аж з Дніпра – то цим все сказано.

Кого привабив французький Страстбург, той не забуде цього стрункого й ділового міста, жителі якого радо вітали Наполеона і де діючим готелям десь чотириста років…

Про Швейцарію й не переповісти! Екскурсія почалася з Женеви й пролягла вздовж Женевського озера. До речі, там у місті Веве є пам’ятник Гоголю, споруджений ще в 2009 році за кошти родини Порошенків…

Інші екскурсії – водоспади, альпійські озера, містом Зальцбург – то три окремі казки. Щоб побувати в них – потрібно їхати і дивитися.

Що сподобалося: Аккорд дбає про туристів. І хоч мені, як вибагливому туристу, не все подобалося, зрештою скажу: тут думають і про свою репутацію, і, дай Боже не помилитися, про туристів. Приклади: кожен (кожен!) турист був почутий. Кожному туристу на його запитання давалися відповіді: побут у дорозі, магазини, екскурсії… Екскурсоводи працювали чітко і якісно. Радили, куди піти й що можна подивитися самому. Поселення в готелі відбувалося напрочуд швидко. Автобус чистенький, охайний, привітні водії. Хоча поламався – і через це «випала» проплачена екскурсія в Цюріх. Кошти, які за це заплатили, правда після нагадування, повернули. Окрема тема – проходження кордону, де наші прикордонники й митники, як зауважував і керівник групи, не дуже були вправними: сім з половиною (!!!) годин простовбичили ми в черзі. Тут варто туроператорам турбувати владні кабінети в Києві, аби змінити ситуацію на користь туристів. Звичайно, якщо вони самі в цьому не зацікавлені і не мають зиску.

На зворотньому шляху теж довго проходили кордон, і наша група дітей та й ті, що були в попередньому автобусі, запізнювалися хвилин на двадцять на потяг. І ось тут віддамо належне ставленню до даної проблеми Аккорда. Як я зрозумів, саме за їх втручання потяг зачекав на дітей. Окрім цього, керівник групи запевнив, що якби діти не встигли, їм би Аккорд виділив автобус на Київ, звідки легше добратися було дітлахам у свій Дніпро. От вам і Аккорд…

А тепер про керівника. Вдруге мені пощастило. Цього разу «батьком» групи був молодий хлопчина (най пробачить за простоту), досвідчений, розумний, знаючий справу Тарас Загородний. З перших хвилин через групу дітлахів, які не хотіли сидіти муміями в автобусі, назрівала суперечка. А Тарас тактовно все владнав. Коли з маршуту «випав» Мюнхен, він неприховано хвилювався, але, хоч і не рівноцінну, а знайшов заміну – поїхали в Прагу. По дорозі про міста і місця, які проїжджали, розповідав не менш цікаво, ніж екскурсоводи. Одним словом, робив свою роботу, як кажуть, справно. При цьому не забував і про інтереси Аккорду, роботу в якому неабияк цінує, навіть при цьому інколи забуваючи про своє здоров’я. Це не лише приємно лягло на всю подорож, а й втішало, що маємо серйозного оператора (як би не захвалити).

І як би там не було, коли ти приїхав і навіть не відпочивши знову хочеш в тур, навіть у той самий, значить подорож сподобалася. Дякую всім, хто долучився до незабутніх днів відпочинку.

До нових зустрічей!

Інші відгуки Юрій

Реклама
Відгуки про інші тури