Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Частинка мого серця також на фьордах

"Що може бути захопливішим, ніж подорож, про яку навіть боявся мріяти, а найпівчніша країна Європи прийняла сонячним теплом і приємними емоціями! Незабутня та казкова історія з 4 по 14 червня 2018 року у приємній компанії туристів та екскурсовода."

Відгук туриста Аккорд тур Gala (Бориспіль) на тур
Поїздка: 04 червня 2018
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Июль 2018
Голосов 4 «
Всі лідери

Відгук на тур Серце Півночі - фіорди 3 фіорди, 3 столиці  Льодовик Нігардсбрін, Язик Троля і Берген 

Мрії про далекі подорожі народжуються у кожного ще з дитинства разом із казками про чарівні королівські замки, принців та принцес, дивовижних чудовиськ, зачарованих тролів, загадкового царства Снігової королеви... Дівчатка уявляли себе Попелюшками, хлопчики мріяли про освоєння Північного полюсу разом із улюбленими героями...

Ось ці дитячі мрії, із глибин підсвідомості, кличуть нас в дорогу. Хтось обирає теплі країни, а мене познайомитися з Норвегією спонукали дві речі: книги українського письменника Миколи Хомича "Територія брехні" та "Загадка гробниці", які розповідають про Київську Русь ХІ століття за часів князя Ярослава Мудрого та шведської принцеси Інгігерди, яка мала стати дружиною Норвезького конунга Олуфа, але доля вирішила по іншому, та про героїв нашого часу, які хочуть розгадати таємниці тисячолітньої давнини, пов'язаної із країнами Скандинавії та вікінгами, яких наймали князі для військових дій. А найголовніша таємниця, носіями яких генів є ми, нащадки Київської Русі, скандинавів чи скіфів?..

Окрім історії, зачаровували фотографії краєвидів. Одна справа подивитися чужі фото, інша - зробити їх власноруч. Інтернет запропонував декілька варіантів, і дуже швидко на запит зателефонували із "Аккорд туру".

"Серце півночі - фйорди" - тур для активних туристів. Чітка, багатогранна програма, досвідчений та врівноважений гід Всеволод Невський, зробили цю подорож незабутньою. Не дивлячись на затримки під час проходження митниці, недосипання, емоції переповнювали від побаченого. Рига зустріла нас холодним вітром із Балтійського моря та дрібним дощиком, однак зігрівало душу надзвичайна цікава розповідь гіда Тамари, різнобарвні квітники та старовинні будівлі, доброзичливі латиші. І напрочуд смачними виявилися морепродукти та по особливому спечений хліб у місцевих кав'ярнях.

Дванадцятипалубний паром з усіма видами послуг, дюті фрі, кафе, ресторани, ігрові кімнати, дискотека, і комфортні каюти. Царська вечеря і королевський сніданок...

Острова з маленькими білими будиночками, маяки, чайки, безмежно синє небо і яскраві сонячні промінчики. Швеція зустрічала нас теплом. Ура!

Нашій групі пощастило, Стокгольм святкував день національної незалежності. Театралізована хода, шведи в національних костюмах, народні гуляння, королівський палац відкритий для всіх відвідувачів. Над містом весь час кружляє літак зі шлейфом з вітальним написом. Пройшлися червоною доріжкою, якою проходять лауреати Нобелівської премії.

За півдня, звичайно, не встигнеш побачити і десятої частини столиці Швеції, сюди обов'язково потрібно приїхати ще! Та нас чекає Норвегія!

Вражала дорога, краєвиди, і... білі ночі. Перше знайомство - Ослофйорд і готель Holmsbu spa - просто рай на землі!

Дорогою до Фламу піднімаємося все вище в гори зі сніжними вершинами, з безліччю водоспадів, швидкісними гірськими річками, і такою прозорою, бірюзових відтінків водою! Безліч тунелів, їх у Норвегії понад 1400, і найбільший, протяжністю 24,5 км. Гроти підсвічуються, ніби північне сяйво.

Продовжуємо подорож на кораблі по Сьогнофйорду. Прозора, то бірюзова, то блакитна, то смарагдова, та ще безліч відтінків, вода, глибиною до 700 м. Тягнуться у небесну височінь з обох сторін казкові гори, вкриті безліччю водоспадів. Фантазія мимоволі малює зображення загадкових істот - тролів. Над нами, розправивши білосніжні крила, парять чайки. Якщо є рай на землі, то ось він, навколо нас! А ще поруч пропливла касатка, полюючи на косяк риби. Захопленню немає меж.

Не менше вразила подорож Фламською

залізницею. Водоспади у райдужному сяйві, за якими приховався його дух - доброзичливий троль.

Берген - столиця парасольок, дощів та рододендронів. Та нам пощастило, погода видалась сонячною, приємна і цікава екскурсія, шикарний вигляд з висоти пташиного польоту на оглядовому майданчику. Різноманітні

страви із морепродуктів на місцевому ринку.

І неперевершені відчуття викликала подорож до Льодовика Нігердсбрін. Доторкнулися до десятитисячилітньої криги небесного кольору, нібито до смарагдового кришталю. Війнуло прохолодною атлантикою. Ти маленька крихітка цього чудового, безмежного світу, і ти щасливий, бо маєш можливість це побачити і пережити!!! Хочеться розправити крила і злетіти!

А ще ця подорож наповнена безліччю екскурсій по Осло, відчути себе героєм казок Андерсена у Данії, провести квест у пошуках кумедних та чарівних гномиків у Вроцлаві. Про що варто написати не один відгук.

Мрії мають властивість збуватися, лише дозвольте собі це!!!

Галина Журавльова

Інші відгуки Gala

Реклама
Відгуки про інші тури