Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Словацька подорож

"Ми були перші...."

Відгук туриста Аккорд тур Олена (Харків) на тур
ще
69
фото
Поїздка: 24 червня 2018
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Июль 2018
Голосов 18 «
Всі лідери

Відгук на тур Ahoooj Словаччина, привіт Закарпаття

Ми були першими у новому турі «Ahooj Словаччина, привіт Закарпаття”, і це само по собі наповнює нас гордістю і радістю, адже те, що бачили і відчували ми, ще ніхто (ну, крім, звичайно, автора і керівника цього проекту-Оксани Гамар і її помічників) не бачив і не відчував. Але не будемо високо задирати носа і поділимось з усіма, кого вже зацікавив цей тур, своїми враженнями.

Спочатку загальне. Тур настільки професійно організован з точки зору розподілення екскурсій за днями, туристичних навантажень, як емоційних, так і фізичних (від малого до більшого, від легкого до важкого), що це навіть вражає! А ще така родзинка: є можливість порівняти Карпати українські та словацькі, поступово просуваючись від одних до інших (поки це є тільки в цьому турі).

А наступне – зробимо такий собі звіт за кожен день туру. Всім дням ми дали назви за тими враженнями і емоціями, що виникли у нас в ці туристичні дні.

Перший день – Мандрівка карпатськими смаками. Спочатку ми отримали можливість побачити на власні очі увесь процес сироваріння на сучасній молочній фермі «Мукко», продегустувати немаленьку кількість сирів з різними сортами меду, вибрати для себе найсмачніші і, відповідно, їх купити. Хочеться порекомендувати придбати козячу гауду, тому що вона довго зберігається без холодильника (перевірино) і буде смакувати до всіх напоїв у Словаччині. Далі була зелена простора полонина на хребті Бердо, куди нас підвіз карпатський «позашляховик» з відкритим верхом (беріть собі щось на голову, щоб вуха не надуло), де ми змогли доповнити сирні смаки смаками стиглих чорниць, які так приємно було зривати з маленьких кущиків, тільки-но омитих карпатським дощем. І, нарешті, фірмовий смак усіх активних аккордівських турів – гуцульські ковбаски на відкритому вогнищі від Сергія Копанського, нашого гіда, до яких так пасує карпатський бальзам зі смаком гірко – духмяних гірських трав. У кінці дня – поселення в отель *Унгварський*, в якому, до речі, дуже смачні блюда у ресторані, і хто захотів, ще смакував і смакував. Крім того, на території отеля є бювет з мінеральною водою (ось вам ще один смак) Сам Отель непоганий, номера просторі і чисті, та фенів у цих номерах нема, холодильників теж.

Другий день – Закарпатські води. Ми дійшли по лісовим стежкам до одного з найкрасивіших водоспадів Карпат – Воєводін. Мали змогу, за підказкою нашого гіда, зробити чудові фото і насолодитися цим витвором природи, як то кажуть, з усіх боків. Повертались під карпатською зливою, тому радимо всім взяти з собою дощовики і де-кілька пар взуття (а ще не завадять електричні сушилки для цього взуття). До речі, увесь наш тур супроводжував дощик, але в автобусі у кожного був зібраний пакуночок з сухими речами, в які по потребі можна було переодягтися. Дощ – то зовсім не проблема для підготовлених туристів. Переодягнувшись, ми вирушили на зустріч з новою водою: мінерально-сірководневою, яку нам налили і підігріли у старовинних чанах в селі Лумшори. Біля чанів біжить гірський потік, в якому, коли ставало гаряче, ми бігли охолоджуватись (хто не хотів у річку, міг стрибнути у басейн поруч з чаном). Повернулись в отель не як той цар у славнозвісній казці, тобто живі і здорові!

Третій день – Знайомство. Познайомились зі словацькими прикордонниками, потім з маленьким містечком Левоче, де прослухали екскурсійну програму та ще мали вільний час погуляти по невеличким вулицям цього міста. В цей же день ми потрапили в місце, де колись жили лицарі – Спішский град - найбільший замок Словаччини. Увечері ми оселилися у отелі в історичному районі Попраду - «SV. JURAJ” Отель, з точки зору естетики, дуже гарний. Його хазяїн назбирав купу старовинних речей, і отель виглядає, як музей. Всі кімнати декоровані під старовину, і всі різні (будете мати нагоду ходити один до одного у гості). Але: фенів у номерах нема, треба у хазяїна просити один на всіх, шампунів теж не було (майте свій). І ще таке зауваження: якщо будуть дощі, в номерах стає дуже прохолодно (майте при собі теплу піжамку). Сніданки стандартні європейські.

Четвертий день – «Огооо! Це вже справжні гори, не холми!» Це самий навантажений фізично день, але він такий один, і, якщо ви уважно читали наш звіт, ми дійшли до нього поступово. І ось ми у Високих Татрах, які є суровішими від наших Карпат, більш кам*яні, скелясті, але вони були такими для нас бажаними! Для комфортних прогулянок по цим горам потрібно обов*язково взяти зручні міцні кросівки, відповідний (спортивно-туристичний) одяг, рюкзак. Кому потрібні будуть трекінгові палки – візьмете у гіда. Прогулянка буде довгою, але вона настільки насичена позитивними емоціями від захоплюючих краєвидів: маленькі водоспади, три гірські озера, гори з усіх боків, свіже гірське повітря, яскрава зелень, що ви її запам*ятаєте надовго! Ми всі піднялись на висоту, вищу за Говерлу, а хто забажав (таких знайшлось в нашій команді чотири людини), піднялися під керівництвом нашого улюбленого гіда Сергія Копанського на вершину Koprovsky stit (2363м).

П*ятий день – Ми у раю! Словацький Рай – це чудово облаштований для прогулянок гірський парк, в якому є все: стежинки лісом, стежинки понад річками, оглядові майданчики з висоти пташиного польоту, крутячі сходинки з ланцюжками. Про останні більш докладніше. Ми переходили бурхливі гірські річки по драбинкам, вмонтованим у скелі. Це трішки драйвово, але зовсім не страшно! Ці драбинки досить широкі і міцні. Після гірського раю нас чекав рай релаксу у Врбові в термальних купальнях. Комплекс має багато басейнів з мінеральною водою різної температури, так що вибор буде. Басейн з прохолодною водою дуже великий, тому дехто з наших навіть давав майстер-клас зі спортивного плавання у ньому. Рекомендуємо не прогавити місця, де ви можете отримати чудовий водний масаж!

Шостий день – Подорож до водоспадів. В цей день ми відчули силу і пристрасть найвеличніших водоспадів Високих Татр. Не дуже багато ходили, тому що на висоту 1300 м нас доставив рельсовий підйомник. Чудовий останній аКкорд в нашій словацькій подорожі!

Сьомий день - Прощання. Ще одна ніч у отелі в Ужгороді – і додому. Але перед цим – невеличка екскурсія по самому місту.

Ось такі дні, кожен з яких був яскравий, насичений враженнями і емоціями, живий, драйвовий, кожен мав свою мелодію, і разом вони утворили чудовий твір туристичного мистецтва – тур «Ahooj Словаччина, Привіт Закарпаття”. Хочеться подякувати всім, хто був причетним до цього мистецтва: автору, так би мовити, диригенту словацької подорожі Оксані Гамар, гіду Сергію Копанському, який, як той віртуоз, досконало виконав свою партію, та великому оркестру під назвою Аккордтур!

І на останнє. Любі мої супутники по словацьким гірським дорогам! Цей відгук я написала від нас усіх, адже ми були справжньою командою, дружньою, веселою, легкою на підйом. Ви всі дуже позитивні, добрі і щирі люди! Моя пропозиція щодо зібратися всім разом у новому активному турі залишається в силі. Я вас усіх люблю, цілую! До нових зустрічей на гірських стежках! Олена.

Інші відгуки Олена

Голосов 5
Голосов 0
Реклама
Відгуки про інші тури