Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Гірськими стежками Словаччини

"Тур був просто неймовірний!!! Враження учасників різнобарвні й феєричні!!! "

Відгук туриста Аккорд тур Yuliia.Petr (Полтава) на тур
ще
39
фото
Поїздка: 21 липня 2018
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Июль 2018
Голосов 6 «
Всі лідери

Відгук на тур Ahoooj Словаччина, привіт Закарпаття

По перше – я свідомо обрала саме цей тур. Уважно прочитала програму, поцікавилась хто буде нашим гідом-керівником і, з’ясувавши всі подробиці, з натхненням зібралася у мандрівку. Гірськими стежками полюбляють «тупотіти» не тільки кремезні чоловіки, а також і тендітні панянки. До речі, жіноча складова групи зазвичай чисельніша за чоловічу, тому мої поради стосуються насамперед дівчат. У горах погода змінюється блискавично, відповідно бажано мати в автобусі пакет із запасним одягом та взуттям для переодягання на випадок дощу.

По друге – взагалі в таких турах потрібно звертати увагу на взуття – беріть зручні кросівки (для трекінгу) і краще дві, три пари. Обов’язково кілька легеньких «дихаючих» футболок, тепленьку кофтинку (фліс) і куртку з вітро - та водостійкими властивостями, дощовик, який легко складається, є міцним і має зручну застібку, бейсболу на голову і сонцезахисний крем для обличчя й рук. І не хвилюйтесь, якщо раптом щось забудете, бо наш найдосвідченіший керівник групи Сергій Копанський зателефонує кожному її учаснику напередодні від’їзду, порадить і нагадає, який краще взяти одяг із собою.

У другому турі злагоджена команда з 15 мандрівників виявилася вельми фартовою, бо дощі у горах обминали нас стороною і майже усюди крізь хмари визирало сонечко. Нам пощастило насолодитися красою гірських лісів, водоспадів і озер, помилуватися мурами кам’яних замків, покуштувати чудові натуральні сири та поніжитися в купелях із термальною мінеральною водою. Ми обрали ВСЕ, всі факультативи, що були запропоновані у програмі туру, тому кожен день подорожі був насичений цікавими подіями й відкриттями. Окрема подяка керівнику групи Сергію Копанському, який, неначе магніт, збирає всіх фанів гірських пішохідних прогулянок разом, за професіоналізм, енциклопедичні знання, веселу вдачу, щирість і людяність!

А тепер щодо самого туру.

Перший день приємно здивував європейською якістю сирів на молочній фермі «Мукко», потішив «няшністю» маленьких козенят та вразив полицями із сирних голів.

Далі подорож на карпатському «позашляховику» на хребет Бердо, справжню царину чорниць і брусниці, пікнік на природі, знайомство з групою, веселі посиденьки, що може бути краще? Поселення в Ужгороді в готелі «Унгварський», з мінеральною питною водичкою на гарно прикрашеному подвір’ї, але, нажаль, без холодильника і кондиціонера в номері.

Другий день – мальовнича лісова мандрівка до водоспаду Воєводин на південному схилі полонини Руна в Закарпатті. Ну і бонус для всієї групи – після дощу, що зафарбував у колір глини воду в каскаді водоспадів, потоки яких мчать біля Лумшор – купання в чанах із мінеральною сірководневою водою з «охолодженням» в стрімкому гірському потоці.

Третій день – Словаччина, кордон перетнули відносно швидко, тому встигли на цікаву екскурсію до руїн найбільшого замку всієї Європи – Спішского граду, який височіє на доломітовій скелі висотою 200м. Також пробіглися містечком Левоче – з Ратушею і собором св. Якуба та переїхали до Попраду в готель св. Юрія.

Четвертий день – найактивніший і найскладніший, бо це подорож у Високі Татри Менгусовською долиною (туди й назад приблизно 18 км). Система пішохідних стежок надала можливість нашій групі піднятися до Velke Hincovo Pleso – найбільшого з природних високогірних озер Словаччини, а частині групи навіть ще вище, до однієї з навколишніх вершин.

П’ятий день – мандрівка стежками національного заповідника «Slovensky Raj». Прадавні ліси, величні гори, гірські річки з вмонтованими решітками-сходинками на скелі – драйв і задоволення водночас. Після подорожі в 11км релакс в термальних купальнях Врбова те що треба! Цілюща вода допомогла розслабитися і відпочити стомленим м’язам.

Шостий день – Татранська Ломніца. За допомогою підйомника ми дісталися станції Гребенок (Hrebienok) на висоті 1285 м і вирушили по кам’яній стежці до мальовничих водоспадів Студеного Потоку. Побували коло Малого та Великого водоспадів, бачили Райнерову хату – найстарішу гірську хату у Високих Татрах. І звичайно ж бонус від керівника – подорож гірськими стежками і навіть раптова зустріч зі справжньою дикою лисицею.

Сьомий день – Змістовна та цікава екскурсія Ужгородом та подорож до замку Шенборнів.

Реклама
Відгуки про інші тури