Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Ніколи не їдьте у тур з Русалкіною Людмилою!

"Це була наша остання подорож з Аккордом. Абсолютно непрофесійна керівниця групи, водії, які не знали дороги, незручний автобус і втрачена екскурсія - це головні враження від організації цієї поїздки. Хоча Прага - це місто, що дійсно варто відвідати!"

Відгук туриста Аккорд тур Марина (Кривий Ріг) на тур
Поїздка: 15 липня 2018
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Июль 2018
Голосов 15 «
Всі лідери

Відгук на тур Перше кохання... Прага

Наша подорож з Аккордом тривала з 15 по 21 липня. Я спеціально відклала написання відгуку на тиждень, щоб уляглися емоції, оскільки одразу по поверненню могла написати лише каскади нецензурної лайки. На сьогодні ж можу лишити конкретні зауваження:

1. Керівниця групи РУСАЛКІНА ЛЮДМИЛА – АБСОЛЮТНО НЕКВАЛІФІКОВАНА І БЕЗВІДПОВІДАЛЬНА людина, яка не вміє спілкуватися з людьми, не чує їх, ігнорує зауваження (цитую: «Вы чем-то недовольны? Будьте довольны!», «Имела я ввиду все ваши замечания», «Кому что-то не нравится, пишите Аккорду»), не знає відповіді на жодне організаційне питання –час та місця збору на екскурсії та після них, час санітарних зупинок (їх взагалі потрібно було кожного разу добиватися зі скандалом, хоча нам обіцяли зупинки хоча б раз у 3,5 години), постійно спізнюється і змушує чекати групу.

Вона навіть не знала адреси готелів, де ми мали проживати, хоча ці адреси надавали навіть туристам за тиждень до подорожі. Тому ми чекали півгодини, поки буде знайдено наш готель у Празі, і годину блукали по Катовіце, поки керівник групи з водіями не знали, що окрім назви у готелю ще є адреса, за якою його можна знайти.

Про такі деталі, щоб надавати якусь додаткову корисну інформацію про маршрут нашої поїздки, можливі місця для огляду у вільний час, попереджати завчасно про заплановані санітарні зупинки, що зазвичай робили керівники груп в інших подорожах, взагалі не було мови. У Величках Русалкіна Людмила лишила половину групи на стоянці, зі словами «гуляйте тут дві години», хоча поряд був чудовий парк, cоляний сад-лабіринт і декілька інших цікавих туристичних об’єктів, які ми знайшли самостійно.

Для мене були особливо показовими три моменти –

1) Через погану організацію ми запізнились на 4,5 годин у Кутну Гору, тому наша планова «екскурсія містом» полягала у тому, що місецвий гід підсіла до нас в автобус на трасою дала історичну довідку про це місто. Самого міста ми не бачили! Ніякої компенсації за змарновану екскурсію не було!

По приїзді до Праги, частину групи не поселяючи в готель, не зорієнтувавши, де ми є, куди ми можемо піти, де ми можемо розміняти гроші чи хоча в сходити в туалет, керівниця групи просто кинула нас на набережній чекати дві години, а сама побігла з іншою частиною туристів, яких і так супроводжувала гід, на корабель. Бо там був фуршет і туалет, а тут лишались якісь незадоволені та розгублені туристи.

2) Людмила на початку поїздки розповіла, що в попередній поїздці залишила двох! своїх туристок – одну у Празі, іншу у Польщі – через те, що одна не знайшла місце зустрічі, але мала в себе паспорт іншої туристки. І вони були змушені самостійно шукати одна одну і повертатись в Україну. Але цей досвід не допоміг Людмилі зробити висновки, що потрібно краще організовувати зустрічі групи. Сумнозвісне місце, де мала зустрічатись група перед від’їздом з Праги, називається торгівельний центр Флорентінум, але керівниця групи називала його Флоренсом, за назвою станції метро поряд (з двома виходами на поверхню) та однойменної автобусної станції. Вона не стала показувати цей Флорентінум завчасно, наприклад, коли ми проїзжали поряд автобусною екскурсією, не показала його на мапі міста. Але дуже сміялася з тієї жінки, яка не змогла це місце знайти та відстала від групи та свого багажу.

3) У Величках керівниця групи змусила чекати половину групи на розпеченій стоянці близько години, оскільки не знала завчасно тривалість екскурсії в соляних копях, а коли дізналась, вирішила зайвим туристів попереджати та змінювати час зустрічі. Через півгодини чекання я їй надіслала смс, з питанням де вона є, на що отримала лаконічну та беззмістовну відповідь «ми йдемо». Йшли вони ще 20 хвилин. Але як керівник групи нарешті прийшла і не застала на місцях трьох туристів – чоловіка з двома підлітками, які відійшли в туалет, - одразу категорично заявила – хай доганяють на таксі!

Якщо комусь ще раз прийдеться їхати з цією керівницею, дуже раджу наполягати на заміні ще до виїзду зі Львова. Вона вже занапастила відпустку багатьом туристам, і все одно не робить висновків.

2. На додачу до погано організованої керівниці групи ми отримали и водіїв, які були вперше на туристичному маршруті. Через це ми з ними постійно блукали – постійно пропускали повороти та зїзди на розв’язках у Празі, блукали годину по Катовіце в пошуках готелю, по дорозі до Кракова ми простояли дві години у двох різних тянучках, спричинених аваріями на трасі, а після них водії залишили трасу і з черепашиною швидкістю почали їздити якимись містами та селами, і через це блукання спізнились на екскурсію в Кутну Гору, яку нам так і не провели пізніше, і ніяк не компенсували.

3. Родзинкою на торті був старий та неприлаштований для далеких подорожей автобус, з незручними сидіннями, малою відстанню між кріслами, та водою, що капала зі стелі у дощ. При виїзді зі Львова на численні зауваження про погану якість автобуса керівниця групи Людмила Русалкіна відповіла: «А що ви хочете? Зараз сезон – їде все, що може рухатись!». Ця фраза могла би бути епіграфом для всієї цієї поїздки і справжнім мірилом якості організації туру в Аккорді.

4. Стосовно організації туру варто зауважити, що зовсім не враховані логістичні реалії. Затримка на трасі через пробку автоматично забирає у туриста час його екскурсії, не важливо, чи програмна вона, чи факультативна і додатково оплачена.

Через дурну організацію ми не стали ризикувати і взяли лише одну факультативну екскурсію до Карлових Вар, через що втратили 14 евро на двох з передоплаченої суми. Вартість екскурсії 30 евро за одну людину. І не зважаючи на красу міста, вона таких грошей не коштувала абсолютно, бо включала в себе лише трансфер, швидку оглядову екскурсію містом з фактажем з Вікіпедії і півтори години вільного часу. Для порівняння, дістатись самостійно автобусом до Карлових Вар і повернутись можна за 13-15 евро!

Тому особисто для мене, відпустку врятувало лише те, що в цьому турі ми могли провести три дні без цього недолугого екіпажу, а насолождуючись самостійними прогулянками Прагою. І Прага не підвела – зручне та гарне місто, чудова погода дозволила чимало куточків дослідити, і все ще лишилось чимало на майбутнє. Ми обов’язково повернемось в Прагу, але вже більше без Аккорда.

Інші відгуки Марина

Реклама
Відгуки про інші тури