Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Поспішайте до Риму хоча б заради цих незабутніх емоцій!!!

"Всім привіт! Постараюся інформативно викласти свої враження та факти про тур «Поспішаємо до Риму». Про все по черзі. "

Відгук туриста Аккорд тур Anastasia (Тернопіль) на тур
ще
17
фото
Поїздка: 25 липня 2018
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Август 2018
Голосов 1 «
Всі лідери

Відгук на тур Поспішаємо до Риму! Венеція та Флоренція!

Спершу факти.

ЧАС.

Це був мій перший досвід подорожі у складі туристичної групи - завжди думала, що подібні тури це біганина по всій Європі з язиком на бороді. На щастя, мої побоювання розвіялись. В кожному місті було достатньо часу і для того, щоб спокійно провести оглядову екскурсію, і для вільного часу, і щоб поїсти, а часом навіть залишався час, щоб пройти екскурсійний маршрут самостійно 2 рази. (перевірено на власному досвіді). За винятком Будапешта – там вистачало часу лише на заплановану програму та прийом їжі.

ГОТЕЛІ.

Якщо ви звикли до турецького all-inclusive, то доведеться відвикнути. Тим не менш готелі не погані: в номерах чисто, є постіль і рушники, є wi-fi, немає фена, праски, в деяких немає кондиціонера. Готелі знаходяться не в центрі міст, а на окраїнах, тому часом доводиться добиратися громадським транспортом, оскільки туристичний автобус не може стояти посеред міста. Цілком нормальні готелі. Варто розуміти які ви платите гроші. Готелі в центрі міста зі всіма зручностями сучасного світу будуть вартувати вдвічі, а то й втричі більше.

НІЧНІ ПЕРЕЇЗДИ.

В даному турі 2 нічні переїзди. Навіть при тому, що я не вибаглива і не потребую надзвичайних зручностей – сон в напівсидячому положенні - не сон. Ноги набрякають, заснути важко. Перед нічним переїздом, звісно є санітарна зупинка, але не факт, що на заправці буде душ. Зранку також є санітарна зупинка. Протягом дня санітарні зупинки здійснювались кожних 3 години по 15 хвилин кожна, за винятком тих, котрі до та після нічного переїзду – вони довші.

АВТОБУС.

Крісла відкидаються, але рівно настільки, щоб не заважати пасажирові позаду. Є столики і підніжки, але саме на моєму місці їх чомусь не було (можливо, це тимчасове явище). В автобусі працює кондиціонер: вдень сильніше, вночі слабше – неприємних запахів та задухи не було. В автобусі є 2 телевізори, але показують вони чорно-білу картинку, сучасні фільми роздивитися важко. Звук також не найкращий – не чути половини слів. Туалет в автобусі є, але користуватись ним не можна, бо якщо кожен з групи сходить, то за годину в автобусі буде неможливо їхати. Але як я вже писала – санітарні зупинки кожних 3 години, і здійснюються вони вчасно.

КЕРІВНИК ГРУПИ ТА ВОДІЇ.

Керівник: Прокопенко Наталія, водії – Олександр та Олександр. Водії допомагають з багажем, знають маршрут, не грубіянять. Керівник групи чудово виконує свою роботу: надає всю необхідну інформацію про екскурсії, графік, програму та фінанси, надає цікаву та потрібну інформацію про кожну країну, може порадити де можна поїсти, закупитись, де скуштувати місцеві смаколики. Ми нікуди не запізнювались і не поспішали, бо в Наталії все було, як то кажуть, «схвачено».

ЕКСКУРСОВОДИ.

Будапешт. Олексій: от не люблю я залишати погані відгуки про людей, але, на жаль, я не маю чого хорошого сказати про цього екскурсовода. Напевно єдине розчарування в цьому турі. Говорив взагалі без ентузіазму, так, ніби мріяв якомога швидше позбутися туристів, та ще й бурмотів так, що навіть колонка не допомагала. Сумно аж за край.

Відень. Екскурсовод оглядової екскурсії: навіть при спокійному тоні колонка їй була непотрібна. Розповідала про місто захоплено та цікаво. Позитивна жінка, яка зацікавлює історією і цікавими фактами про Відень та Австрію. Факультативну екскурсію в Шенбрунн нам проводила здається Олена: якщо чесно, то претензій до даного екскурсовода немає, але чомусь нічого особливого в ній я не запам’ятала.

Флоренція. Богдан: отут я дам волю емоціям, адже це екскурсовод над всіма екскурсоводам. Я готова йому написати оду. Богдан провів таку екскурсію, що затьмарив всіх екскурсоводів до та після себе. Закохує у Флоренцію, своїм методом ведення екскурсії не лише заохочує повернутися в місто ще багато-багато разів, він надихає жити!!! Загалом, про Богдана можна написати багато хвалебних слів. Заради такої екскурсії я готова проїхати цей тур ще раз і навіть витримати нудні політичні розповіді від екскурсовода в Будапешті.

Рим. Екскурсовод, яка проводила оглядову екскурсію: по маршруту довжиною в 5 км провела цікаво, дала час, щоб купити морозива, набрати води. Вечірню екскурсію районом Трастевере нам проводила Тетяна (здається): після 40-градусної римської спеки і намотаних мною 15 кілометрів по Риму, бажання йти на екскурсію не було, але Тетяна настільки зарядила енергією, що за 20 хвилин я вже й забула, що була втомлена. Вона реагувала на те, що відбувалося навколо неї, і відштовхуючись від цього знайомила зі звичаями і традиціями місцевих мешканців.

Венеція. Ліліана: ця жінка мені асоціюється з типовою венеціанкою. Розказувала цікаві факти, розбавляючи їх гумором. Після екскурсії доступно пояснила як орієнтуватися в місті.

Загалом всі екскурсоводи давали час спокійно зробити фотографії та роздивитися місце.

ОСОБЛИВОСТІ МІСТ.

В Будапешті приїзд вечірній, тому угорські форинти треба або привезти з собою, або ж розраховуватись карткою, оскільки обмінники зачинені.

У Відні магазини зачиняються о 18:00, включно із сувенірними крамничками.

У Флоренції люди, машини, карети з кіньми, собаки, велосипедисти і сам Господь Бог рухаються упереміш по одній дорозі. Розмітки немає; йти по здавалося б проїжджій частині – цілком нормально.

У Венеції дууууууже вузькі вулиці, тому існує правосторонній рух для пішоходів, якщо ви його не дотримуєтесь, то від місцевого жителя можна заробити палкою по горбі.

У всіх містах стоять краники, з яких тече безкоштовна питна вода. В основному тільки її і пили – залишились живі-здорові.

Це були сухі факти, а тепер мої особисті враження.

Тур вартий тих грошей, тих нічних переїздів, тої спеки і болючих від ходьби ніг. Ті місця, які ви побачите і ті емоції, які ви відчуєте затьмарять всі мінуси (яких до речі в турі дуже мало та ще й незначних). Неодноразово подорожувала власним авто, до автобусних турів ставилась скептично, але Аккорд-тур змінив мою думку. Це новий досвід, нові цікаві знайомства і море емоцій, які запам’ятаються на все життя. В нас була чудова група. Люди були такі різні, але всі на позитиві і відкриті для нових вражень. За це я дуже вдячна групі та нашій Прокопенко Наталії.

І хотілося б додати просто на майбутнє всім хто збирається в подібний тур: робота керівника групи не є легкою, хоч ї здається роботою мрії. Тому перед тим як шукати недоліки і прискіпуватись до роботи людини, яка намагається забезпечити вам безтурботний відпочинок, подумайте про те, що ви переживаєте спеку і нічні переїзди 6 днів, а вона – з дня у день цілий рік, ї при цьому намагається вгодити кожному з 45-ти туристів.

Щиро дякую всім хто працював над цим туром і всім тим хто 6 днів ділився киснем та місцем в автобусі.

Реклама
Відгуки про інші тури