Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Чарівні столиці Європи

"Подорожі нас збагачують, збагачують не тільки інтелектуально, але й емоційно... Тур "Празьке дежавю" був наповнений позитивними емоціями!"

Відгук туриста Аккорд тур Oksana (Івано-Франківськ) на тур
ще
1
фото
Поїздка: 09 серпня 2018
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Август 2018
Голосов 2 «
Всі лідери

Відгук на тур Празьке дежавю  Прага та Відень

Тур "Празьке дежавю Прага + Відень" був першим моїм виїздом за кордон. Очікування були великі, але подорож їх перевершила.

І незначні проблеми не зіпсували настрою. Через тривалу затримку на кордоні (8,5 год.) ми не встигли побачити Кракова. Звісно, шкода. Але Прага, Відень і Будапешт залишили такі теплі спогади, що ця неприємність практично нівелювалася. Шкода також, що через ремонт доріг від Праги до самого кордону з Австрією та запізнення деяких туристів, ми втратили 2 години у Відні, адже саме його найбільше хотіла побачити. Але й це не применшило позитивних емоцій.

Хочу подякувати тур-оператору «Аккорд-тур» та туристичному агентству «Надія» у Івано-Франківську за організаційну та інформаційну підтримку. Детально відповідали на усі мої запитання щодо подорожі.

Також дуже вдячна нашому гіду – Андрію Яремчуку, який упродовж всієї поїздки турбувався про нас: після кожної санітарної зупинки вночі перераховував чи всі є на місці (він це робив і вдень, але вночі це трохи складніше)))), завжди детально відповідав на наші запитання, організував розміщення багажу та можливість вмитися і випити кави о 6 ранку у Празі в готелі, до якого ми заселялися після 14.00 години, провів «міні-екскурсію» до метро та навчив орієнтуватися у ньому. Тих, кому складно було відразу розібратися, супроводжував і у зворотному переїзді з центру Праги до готелю. Ці нібито дрібниці робили подорож комфортнішою і за це велике дякую.

Також дякую водіям Сергію і Валерію за професіоналізм – розумію як важко проїхати 2000 км з двома нічними переїздами! Коли пасажири просили про зупинку, водії, за можливості, зупинялися частіше, ніж це було передбачено, хоча не завжди так було можна. Крім того, вони добре орієнтувалися у придорожніх закладах харчування, де ми могли нормально поїсти за прийнятну ціну. Але найбільше було приємно, коли нам включили українські пісні після перетину кордону між Угорщиною та Україною. Ми їхали додому, слухали ці пісні, - було дуже зворушливо!

Автобус був не найновіший, але достатньо комфортний, спинки відкидалися, підніжки і підлокітники опускалися, кондиціонер працював. Мені, правда, трохи не пощастило, хоча й доплачувала за місце у першій частині автобуса, але під кріслом був закріплений якийсь балон, можливо вогнегасник, тому сумка, яку взяла у салон, стояла біля ніг і трохи заважала. Загалом, подорож пройшла несподівано легко, не було важко їхати і у фізичному плані, на кожній санітарній зупинці намагалася вийти і трохи «розімнутися». Вночі практично не спала, але для мене то звично і не складно, більшість пасажирів спокійно спали у автобусі.

Трішки хочу написати про готель. Він знаходився біля станції метро «Стрижкова» (район Прага-8, недалеко від центру). Я доплачувала за одномісне розміщення і отримала доволі велику та чисту кімнату з 2 ліжками, телевізором, специфічною невеликою шафою, невеликим столом та 2 кріслами. Холодильника і посуду (склянок для води чи чашок для чаю) не було, але був невеликий сейф. У ванній кімнаті був душ, рідке мило і гель, фен (хоча тур-агент попереджав, що фена може і не бути). У холі готелю був автомат для обміну валюти на чеські крони, однак я ним не користувалася, тому не можу сказати нічого про курс і відсотки. Але були й мінуси. По-перше, у холі продається мінеральна вода: вартість 0,5 л пляшки УТРИЧІ вища, ніж 1,5 літрова пляшка такої ж води у магазині (магазин біля станції метро «Стрижкова» недалеко від готелю)! По-друге, коли я, повернувшись ввечері, попросила праску, на рецепції сказали, що необхідно залишити заставу – 1000 чеських крон. Вранці мені уже їхати – що я буду робити з тими кронами. Заставу у євро можна залишити тільки адміністратору, але її робочий день завершився.

Користуючись метро, не ризикуйте, купуйте квитки – мені пощастило зустріти ревізора. У мене був звичайний квиток, на якому вказано час, коли його закомпостували (це важливо!), якщо ви будете їхати довше – вас оштрафують! Визначити час, який буде необхідно для проїзду, можна проклавши маршрут на карті Google та обравши відповідний транспорт. Від готелю до центру (з переходом на іншу лінію метро) ми їхали близько 20 хвилин, тому купляли найдешевший квиток на 0,5 години.

Ще кілька слів про екскурсії. У Празі розповідь екскурсовода була переплетена старовинними легендами і захоплювала, а Катерина у Відні дивувала фактами та цифрами, які насправді вражали! Було дуже цікаво!

Сподіваюсь, мої маленькі підказки допоможуть вам у подорожі))! Обовʼязково їдьте у цей тур – щиро раджу! Краса Праги, Відня і нічного Будапешту (не пошкодуйте взяти екскурсію на кораблику по Дунаю!) – зачаровують, а спогади про них будуть вас ще довго наснажувати)).

Інші відгуки Oksana

Реклама
Відгуки про інші тури