Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Вікенд в Берліні, тур №461

"про поїздку не жалкую, але є багато претензій до організаторів"

Відгук туриста Аккорд тур Ксения (КИЇВ) на тур
Поїздка: 09 серпня 2018
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Август 2018
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Вікенд в Берліні!

Почну з початку. Виїхали з терміналу А і зупинилися. Простояли годину ніби в очікуванні якихось документів. До толку ніхто нічого не пояснив. Розцінюю це як не професійність Аккорд туру.

Стосовно автобуса: власне мені було не комфортно. Відстань між сидіннями невелика і якщо хтось попереду трохи розкладає сидіння, то вже лежить у тебе на колінах. Кондиціонер працював весь час, крім очікувань на митниці. Там глушився мотор і ми виживали як могли. Наші місця були в другій частині автобусу і нам було холодно від кондиціонеру, так як він розташований в кінці автобусу. Особливо страждали ті, хто сидів біля проходу. Туристи вкривалися пледами, рушниками і тим, що було під рукою.

У нас відбулася заміна гіда, про що ми дізналися в автобусі. Гід – Галина Прохна, трохи дивувала своєю поведінкою. Як виявилося (не одразу) в першій половині автобусу було кілька вільних місць (навіть поряд), друга половина – була заповнена майже повністю. Галина не запропонувала туристам з задніх рядів пересісти на вільні місця попереду, навіть тоді, коли чула від них скарги, що мерзнуть від кондиціонера. Вона взагалі не була зацікавлена в туристах і щоб вони отримали задоволення від туру.

На кордоні ми простояли 5 год і в Краків приїхали ввечері. Оглядова екскурсія з місцевим гідом по місту пройшла добре. Вільного часу дали близько 20-30 хв, при тому що час на повернення до автобусу – 15хв. Ось тут нам би і не завадила та година часу, яку ми втратили у Львові. Далі переїзд до готелю у Вроцлав. Приїхали близько 1:00 ночі. Готель Polonia 3* - претензій немає (номери нормальні, сніданки хороші, рівень обслуговування в ресторані не викликав незадоволення). Організувати екскурсію про Вроцлаву нам не змогли, порадили вранці до відправлення автобусу самостійно прогулятися містом, що ми і зробили. Але повернувшись до готелю почули від гіда, що ще 30 хв чекаємо на автобус. Пів години прогулянок по Вроцлаву у нас знову вкрали. Я вважаю, що так як гід знаходиться на роботі, то з 7 години ранку вона мала сидіти на ресепшені і попереджати всіх туристів, що час виїзду автобуса змінено і ми маємо більше часу для прогулянки. Але ж про туристів ніхто не думає, ліпше ж виспатися.

Переїзд до Берліну, оглядова екскурсія по плану туру + додаткова екскурсія «Берлін крізь часи» (автобусна). Гід – Тетяна, людина яка любить те що робить, давала відповіді навіть на питання туристів як добратися до того чи іншого місця. Далі вільний час на вечерю в Берліні (достатньо) і переїзд до готелю на окраїну міста. Готель Estrel 4* - дуже приємно здивував, прекрасні номери, чудові і якісні сніданки. Всі туристи залишились задоволені, за що Вам спасибі.

На третій день по бажанню, або вільний час в Берліні, або екскурсія в Потсдам. На екскурсію в Потсдам виділили 4 години (з них 1год це дорога). Місто Потсдам відоме своїм парком Сам Сусі. Екскурсію в який пропонують в програмі туру. Як виявилося насправді, парк дуже великий і щоб хоч щось там побачити треба хоча б пів дня. Питання до організаторів, навіщо Ви ставите в тур цю екскурсію розуміючи що у туристів не буде змоги його відвідати? Штучне насичення туру??? Чи некомпетентність? Жіночка гід прийшла на зустріч з хворою спиною і намагалася дуже багато не ходити. Нам зробили оглядову екскурсію по місту. Знаючі люди потім сказали, що нам показали не найкращі місця міста. Вільного часу виділили аж 15 хвилин!! Задоволення не отримали.

Друга половина дня – вільний час в Берліні. Переїзд до містечка Глогов на ночівлю.

Тут був готель Qubus 3*. З одномісного номеру зробили двомісний, поставивши друге ліжко в проході навпроти дверей. Сніданок нам накрили не в ресторані, а в конференсі. Посуду та їжі вистачило на перших 10-15 туристів. Всі інші змушені були чекати поки потихеньку і потрошки будуть доносити. Туристи самостійно розшукували хоч когось з обслуговуючого персоналу, щоб попросити чашки для чаю/кави. Очікували хвили 15. Питання до організаторів: чи нормальна така ситуація, коли гід сидить і спокійно снідає, а туристи бігають в пошуках персоналу??? Коли ми з цікавості зайшли до ресторану готелю, то побачили абсолютно достойні сніданки, гарної якості і в достатній кількості. На наші запитання чому так, шеф повар відповів, що це ресторан для постояльців готелю і сніданки у них коштують 14Євро. А за наші сніданки заплачено 6Євро. Власне я голодною не залишилась, але відчуття, що я турист «другого сорту» було.

Весь четвертий день ми провели в дорозі додому. Екскурсії в Велички – не було. В програмі туру вона спочатку стояла в перший день, потім її перенесли на останній, але як нам пояснили, то в останній це не реально, бо ми не потрапимо до опівночі у Львів. Дуже багато туристів на неї розраховували і залишились розчаровані. Знову «брехня» з боку Аккорд туру. Також в програмі туру в вільний день в Берліні рекомендують відвідати окрім міста Потсдам та парку Сан Сусі, Берлінський зоопарк та аквапарк. Так от, реально можлива тільки одна екскурсія. Аквапарк майже не можливий, так як знаходиться за містом і ціна в 18Євро це лише трансфер, вхідний квиток 40Євро.

Мало туристів погоджуються витратити весь день на аквапарк за 58Євро з людини.

Щодо технічних зупинок, то вони робилися на заправках, де можна було швиденько перекусити. Але не всім туристам вдавалося це зробити, так як були черги. Тут виникали непорозуміння щодо напоїв в стаканчиках з кришечками. Одним туристам казали, що з кришечками можна заходити до автобусу, іншим – ні. Деяким туристам довилося залишити чай на заправці. Що не дуже приємно. Якихось рекомендацій з боку гіда стосовно того як швидко і не дуже дорого поїсти на заправках не було. На будь-які зауваження реагувала трохи агресивно. Я вважаю, що Галина не на своєму місті.

В вартості туру написано: «Приятный сюрприз от «Аккорд-тура» для туристов-именинников в день рождения!» - не привітали навіть словами, про які «приємності» ви оворите не розумію!

Чи поїду я ще раз з Аккордом? – не впевнена, але точно Аккорд буде останнім туроператором до якого я звернуся при пошуку наступного туру.

Реклама
Відгуки про інші тури