Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Балканські канікули

"чудова природа, цікавий маршрут, жахлива організація."

Відгук туриста Аккорд тур Лілія (КИЇВ) на тур
Поїздка: 10 серпня 2018
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Август 2018
Голосов 1 «
Всі лідери

Відгук на тур Літні акварелі Балкан…Відпочинок на морі в Албанії

Подорож не може бути поганою за означенням! Подорож – це море емоцій, хвилюючих епізодів, вражень, відкриттів. Це реалізація мрії, це джерело наснаги і енергії для руху вперед. Це релакс, повне перезавантаження, можливість розвіяти в повітрі нових, ще невідомих країв всі накопичені негаразди і смутки.

Все саме так було б і цього разу, на Балканах, якби людське недбальство та непрофесійність не зіпсували й не затьмарили неймовірну красу природи цього благодатного краю!

З Акордом наша сім’я подорожувала вперше, тому не візьмуся стверджувати, що побачена нами безвідповідальність є закономірністю, однак даний тур Акордом провалений стовідсотково.

Спробую відкинути емоції та зосередитися на фактах:

Факт перший. Мандрівка відстанню близько 4 тис. км. Температура за бортом автобуса близько 35 градусів по Цельсію. Автобус старенький, але охайний. Весь «цимес» в тому, що в дорозі зламався кондиціонер, його відремонтували лише на зворотній шлях, але й після ремонту він функціонував дуже слабенько. Відчуття такі наче ти в сауні і тебе з неї не випускають добу. Деякі сидіння не мали підніжок (а в такій подорожі ой як хочеться змінити положення ніг). В дорозі також зламалася коробка передач, щоправда хвилин за 20 водій її полагодив.

Факт другий. Водії хлопці «просунуті», сучасні, на «ти» з гаджетами, а тому замість заздалегідь вивчити маршрут, прокласти його на паперовій карті, просто озброїлися навігатором. Однак біда в тому, що техніка іноді підводить. Так вийшло, що ми блукали в кожному місті та навіть на під’їздах до них. Зайвих кілометрів 500 ми точно намотали. Що не мало!!! На додаток: дорогу шукали члени нашої групи, туристи, які заплатили не малі кошти за свій безтурботний відпочинок.

Факт третій, який пояснює, чому дорогу шукати доводилося туристам. Знайомтеся наша супроводжуюча – Тетяна Гладишева. Комунікативними навиками не володіє. Мовами теж. Знаннями про країни і міста мандрівки теж не володіє. Маршрут не знає. Правила проходження паспортного та митного контролю, як виявилося, теж дуже поверхово. Попередила про обмеження по провезенню алкогольної, тютюнової молочної та м’ясної продукції, але не про повну заборону на провезення молочної та м’ясної. На румунському кордоні, в результаті незрозумілих обставин (не виключено через невміння супроводжуючої спілкуватися з людьми) автобус почали обшукувати, знайшли «палку» ковбаси і повернули нас у Молдову. Довелося проходити кордон на іншому пропускному пункті, втративши 7 годин, провівши ніч замість готелю – в автобусі. Відтоді, на інших кордонах, яких довелося проходити тьму, всі питання вирішували водії, за що їм подяка. Одним словом, якби супроводжуючої не було, ми б нічого не втратили. Аптечки не мала. Особисто просила щось від укачування, виручили члени групи. В містах карт не роздавала, інформаційний листів по містах теж, як це робиться зазвичай. Людина - не професіонал, однозначно!

Факт четвертий. Готель в Дуррасі «Національ» - це жах! Господар і адміністратор, які настільки гостинні, що всіх відвідувачів лобизають в засос і пригощають дешевим вином, таке враження, що не володіють жодною мовою світу. Сказати, що комунікація утруднена через мовний бар’єр – не сказати нічого! Розселення затяглося хвилин на 40, а то й більше, номерів не вистачало, декому довелося чекати, чи то виселення, чи то перетасовки і переселення інших гостей. В нашому номері не працював кондиціонер, його лагодили, він працював 3 години і ламався знову. Випросили жестами та за допомогою онлайн перекладача вентилятор, так і кайфували чотири ночі (нехолодні). Жахлива постіль. Особливо односпальне ліжко, на якому після першого перевороту простинка скручувалася в мотузку. Якщо вікна виходять на трасу, будете себе відчувати, наче прилягли відпочити на узбіччі! Окрема тема душ. Це лійка посеред санвузла з діркою в підлозі. Коли ви приймаєте душ заливає все навколо: унітаз, туалетний папір, умивальник, вода витікає в коридор, розноситься по кімнаті. Тож, вставши з ліжка цілком можете помити ноги в калюжі. Сніданки ніякі: яйце, помідори, огірки, бринза, трав’яний чай. Кава на барі, за окрему плату. Лежаки - 2 євро. Проте всі посміхаються і лобизають - гостинні тому що.

Факт п’ятий. Майже не брали додаткових екскурсій, тому що втома неймовірна. Тур дуже важкий. Ті екскурсії, які входять у вартість туру дуже слабенькі. Гонка по місту в спеку, розповідь гіда безсистемна, уривчаста. Особливо слабкий гід в Бухаресті. На цьому теж зекономили.

Факт шостий. Балкани неймовірні. Як у В. Висоцького: «Лучше гор могут быть только горы». Краєвиди запаморочливі. Тепле, ласкаве, не глибоке море. Колоритні міста. Доброзичливі місцеві мешканці. Смачні, не дорогі страви в багаточисельних ресторанчиках. Англійською цілком можливо порозумітися будь-де (окрім готелю «Національ»!!!).

Висновок: Маршрут цікавий, природа приголомшлива, пляжний відпочинок цілком достойний. Але це не заслуга Акорд-туру…

Подорожувати Балканами однозначно рекомендую, але з іншою турфірмою!

P. S. Мій відгук на сайті компанії намагалася розмістити декілька разів, напевно блокується!!! Спроба номер три...

Реклама
Відгуки про інші тури