Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

перший

"Коротко, але майже про все, тому що перший сімейний відпочинок закордоном, море вражень якими хочеться поділитися"

Відгук туриста Аккорд тур SD (КИЇВ) на тур
ще
21
фото
Поїздка: 13 серпня 2018
Відгук:
ТОП рейтинги місяця - Сентябрь 2018
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Веселкові барви Болгарії!

Якщо ви просто хочете на море, то «Веселкові барви Болгарії» - це те що треба. Ключовим у виборі туру було одне – 8 ночей на місці. Бронювались у турагентстві MyTravel – окреме дякую Ярославу за слушні поради.

А тепер про все по черзі, тільки особистий досвід, не стверджую що так найзручніше – у кожного своя філософія…

Ми їхали сім’єю з Києва, але Львів уже бачили неодноразово, тому вирішили скористатися усіма зручностями туроператора і обрати інший шлях. Поїхали машиною на Чернівці, за день встигли доїхати до Кам’янця-Подільського, погуляти мурами замку, повечеряти і приїхати до місця призначення у Чернівцях. Наступного дня нас очікував виїзд у тур. Добре виспавшись і смачно поснідавши у готелі «Буковина», влаштували екскурсію Чернівцями з головним об’єктом – університетом ім. Федьковича, речі попередньо залишили на залізничному вокзалі Чернівців у камері схову (вона не автоматична, але працює до моменту відправлення і навіть трішки довше).

За годину до прибуття у Чернівці, старший групи – Володимир зателефонував і попередив. Цього часу цілком вистачило аби поставити авто на стоянку, пообідати, пішки дійти із центру до залізничного вокзалу, забрати речі і вийти на зупинку.

Чітко у вказаний час автобус був на місці. Вантажимось і вперед на кордон. До нього тут лише 35 км. Усі процедури на обох сторонах зайняли не більше 40 хвилин (це одна із беззаперечних переваг – на власному авто ви можете витратити значно більше часу на очікування у черзі).

Далі – територією Румунії прямуємо до моря. Маршрут пролягає звичайними районними дорогами, не автомагістралями, на щастя їх стан істотно відрізняється від наших тому той хто хотів спати – міг собі це дозволити. Автобус виявився не новим, але достатньо зручним і відносно доглянутим. Водії – болгари, професіонали своєї справи.

До ранку дісталися румунсько-болгарського кордону, контроль спільний, тому тільки одна перевірка документів, а потім пару годин і ми на місці.

Нам дістався готель Bohemi 3*, не знаю як визначається кого у який готель поселити, але, мабуть, найбільше пощастило тим, кого розмістили в OASIS 4*, Bohemi трішки програє йому і в розташуванні, і за рівнем комфорту. Ну як можна було будувати готель майже у центрі Сонячного Берега і припуститися таких грубих будівельних помилок, коли найнижча точка підлоги зі стоком у душовій знаходиться не біля самого стоку, а у кутку довкола унітазу, відтак після прийому душу тут утворюється невеличке озерце і ти ще кілька хвилин танцюєш, ганяючи ногами воду до того триклятого отвору.

Ну добре, то все дрібниці, харчування у готелі – норм, хоча потребувало певної адаптації до графіку у зв’язку з присутністю у готелі груп молодих недосвідчених туристів із країни північно-східного сусіда, які немов навіжені розмітали звичайнісіньку смажену картоплю, без малого не влаштовуючи бійки довкола стійки зі стравами. Найцікавіше у цей момент було спостерігати подив на обличчях офіціантів ресторану. На наше щастя за два дні молоді люди поїхали, і життя Bohemi повернулося у, мабуть, звичне для нього русло.

Ідемо на море. Якщо ви раптом забули щось для пляжного відпочинку – не турбуйтесь, обмінники на кожному кроці, у супермаркетах легко розраховуватись картами українських банків, а ціни майже ідентичні Київським.

Пляж поділений на сектори із платними шезлонгами і парасольками, вартість одного лежака на день – 10 Левів (близько 170 гривень). Однак між платними секторами містяться вільні зони, які дають достатньо місця для відпочивальників, котрі не хочуть платити.

Навіть вільна зона має доволі чистий пісок, а відсутність хаотичної торгівлі продуктами харчування одразу ж дає довгоочікуване відчуття різниці. Обід на трьох у ресторані на самісінькому пляжі обійдеться Вам всередньому у 550-600 грн. Схожий порядок цін і на всій першій лінії. А от якщо прогулятися хвилин 15 від пляжу в глибину курортної зони, то можна знайти цілком пристойне харчування втричі дешевше.

Приємний подарунок від оператора – екскурсія Несебром. Він зовсім поруч, їхати – декілька хвилин, а от колориту, самобутності і шарму, напевне, буде достатньо найвибагливішому туристу. Спочатку трішки збентежив ранній виїзд, але ближче до обіду ми зрозуміли, що Аккорд-тур знає що робить. По-перше ти можеш спокійно пофотографуватись без натовпу туристів, по-друге зранку не так спекотно, по-третє ближче до обіду ти можеш відкрити для себе це колоритне містечко ще раз, адже вигляд вуличок із відкритими магазинами дуже відрізняється від того, що бачив вранці, попри невеличкі розміри півострова можна навіть трішки заблукати, але не довше ніж на 3 хвилини:))

У програмі екскурсії – дегустація місцевого вина Мессембрія – цікаво, смачно, безкоштовно. Тут же можна і придбати щось із асортименту – недешево, але, мабуть, нічого кращого у Болгарії ви не знайдете, навіть не намагайтесь шукати альтернативи у супермаркетах.

Про розваги – є два аквапарки, ми обрали Aqua Paradise, він новіший, вхід на тьрох – близько 1800 грн. Гірки прикольні, черги великі, їжа – звичайний фастфуд, аніматори влаштовують конкурси для відпочиваючих, транспорт до та від аквапарків у межах Несебра та Сонячного Берега – безкоштовний.

Дев’ять днів пролетіли як один – час збиратися в дорогу. Кажуть, що додому їдеться швидше, можете перевірити на собі. Чи повертатися сюди наступного року? З огляду на те, що три попередні були невдалими у плані літнього відпочинку – однозначно ТАК. Тут відсутні такі поняття як холодне море, погана погода, несмачна їжа чи просто зіпсований настрій. Сонячний Берег розташований у правильному місці для вдалого відпочинку. З іншого боку – розумієш, що це найближче зарубіжжя і попереду ще стільки всього незвіданого… Але навіть якщо не за рік, сюди точно варто повертатися знову.

Реклама
Відгуки про інші тури