Общий рейтинг:
Аккорд-тур Львов – отпуск, отдых, путешествия

Подих Італії...

"Прекрасний тур, чудові міста, цікаві гіди і хороша компанія :)"

Отзыв туриста Аккорд тур oros.roman (Черновцы) на тур
Поездка: 22 сентября 2018
Отзыв:
Рейтинг:
ТОП рейтинги месяца - Октябрь 2018
Голосов 3 «
Все лидеры

Отзыв на тур Чарующий Рим! Венеция, Флоренция и Неаполь

Всім привіт)

Хочу поділитися враженнями, довго вагався щодо туру в Італію, вибір випав на "Чаруючий Рим! Венеція, Флоренція, Неаполь" і зараз можу сказати, що вибором задоволений на всі 100%, гарно підібрані місця готелів і міст які відвідують, невеликі переїзди, багато включених екскурсій у вартість. Про все по черзі, на терміналі А було багато туристів і автобусів (субота все-таки), автобус нам попав хороший, досить "свіжий", місця для ніг вистачало з головою навіть при розкладених сидіннях.

Хочу одразу подякувати супроводжуючій, Олександрі Сечіній, дійсно профі своєї справи, привітна, про все інформувала, перед кожною країною, містом надавала різну інформацію: де поїсти, де провести вільний час, на що подивитись, де туалет і т. д. Зуміла тримати в фокусі всю групу, а це 41 людина, одна з яких - 84 річна жіночка (сам знаю, як це важко, теж працював супроводжуючим), щоб не запізнювались, не загубились, всюди встигли. Добре запланувала всі доїзди громадським транспортом, пересадки, катери, гіди і т. д., ми майже ніде нічого не чекали (а якщо й чекали, то до 5 хв), все чітко і злагоджено, старалася приїхати чим швидше до готелю, щоб поставити автобус на "відстій" і виїхати раніше в наступне місто.

Виїхали ми з терміналу вчасно, але бачачи скільки автобусів тільки від Аккорду їде в сторону Угорщини, боявся, що будемо довго стояти на кордоні, але тут знову-ж-таки дякуючи Саші, яка оперативно "прозондувала" ситуацію і вирішила їхати на кордон з Словаччиною, де перед нами був лише один автобус і ми реально швидко (2.5 години) були вже на території ЄС, завдяки чому встигли на вечірню оглядову екскурсію в Будапешт.

Вечірній Будапешт нереально красивий, всі будівлі, мости, пам’ятники підсвічуються, панує якийсь святковий настрій, це важко передати словами, це треба побачити, відчути, пропустити через себе і закохатись в це місто:)

Готель в першу ніч був не дуже хороший, це швидше навіть мотель в маленькому угорському містечку, проте всі наступні готелі виправдали наші очікування, особливо шикарним був готель Tulip Inn Padova Hotel, новенький, хороший персонал, чудові, просторі і свіжі номери. Також тут був найкращий сніданок, був задоволений кожен напевно, вибір був на будь-який смак, від яєшні з м’ясною нарізкою, овочами, фруктами, до свіжовипечених круасанів з шоколадом і шоколадних тортів з нутелою, шкода, що там лише одну ніч були.

Далі ми вирушили до Граца, другого за величиною міста Австрії. Я не очікував від нього чогось великого, оскільки більш відомими є розкручені Відень і Зальцбург, але я помилявся. В цьому місті кожен будинок має свій автентичний стиль - кожен фасад інший, неповторний (оскільки мешкаю в місті, яке було колись під Австро-Угорською Імперією, то це є близьким мені). Тут все в австрійсько-німецькому стилі, чітко, строго, вулички чистенькі, жителі міста привітні, зустріли людей в австрійському національному одязі, дуже гарні. Також самі потрапили в ресторанчик в центрі міста, де дійсно відчули дух Австрії, побачили і почули як мешканці спілкуються, святкують, розважаються, спробували національну кухню, дійсно смачно. Навіть захотілось пожити тут деякий час:)

Рим - це величне місто, яке просякнуте духом історії, де на кожному кроці щось цінне, важливе, незвичне, чого тільки вартий Колізей і Пантеон, замок Ангела і будинок правосуддя, Вікторіано, це місто сотні цікавих, незвичних і величних фонтанів. Тільки подумати, як в той час змогли зпроектувати наскільки складні споруди з точки зору інженерії, їм сотні, тисячі років, вони змогли вистояти під час різних правителів, завойовників, війн.

Ватикан, Собор Св. Петра, Сікстинська капела, просто неймовірні, описати словами це неможливо, треба побачити і насолоджуватись.

Також сподобався район Трастевере вузьких середньовічних вуличок, з великою кількістю ресторанчиків, де можна дійсно відчути себе в стародавньому Римі (без китайців і мароканців, які пропонують щось купити), спробувати національну кухню за приємними цінами разом з мешканцями міста. Сюди треба йти ввечері, щоб відчути весь цей колорит.

Далі ми приїхали в Флоренцію, місто митців і науковців. В центрі міста вражає своєю незвичністю і розмірами Собор Санта-Марія-дель-Фйоре в готичному стилі. До сьогодні достеменно невідомо, як вдалось збудувати купол такого розміру і йому вдалось вистояти протягом скількох років. Тут також знаходиться Галерея Уффіці, де представленні роботи таких відомих митців як Мікеланджело, Рафаель, Боттічеллі, Леонардо да Вінчі.

Венеція, нереально красиве і колоритне місто, передати словами це важко, коли туди приїздиш і бачиш, з’являються якісь незвичні відчуття, чого тільки вартий Гранд канал - музей на воді, вузесенькі вулички з магазинчикам і тихі канали з гондолами. Але тут хочеться залишитись на довше, покататись на гондолі пізно ввечері, коли немає багато туристів, щоб відчути романтику цього міста.

Останнім містом був Кестхей де знаходиться Палац Фештетичів, зовнішній вигляд і територія дуже гарні, вразять навіть досвідченого туриста, а от всередині мені не сподобалось, дуже слабенькі експозиції.

Загалом тур був чудовий, приємно проведені 9 днів, нові знайомства, нові погляди на життя, одним словом, подорожуйте, бо воно того варте:)

Також хотів би подякувати двом супер гідам, Олексію з Риму і Богдану з Флоренції, видно, що дійсно люблять свою роботу, отримають від того задоволення, гарно і чітко розказують, з історичними фактами, датами, вміють пожартувати.
Реклама
Отзывы о других турах