Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Злата Прага

"Всім привіт!Щойно повернулись з туру “Три щасливих дні” від Акордтур. Відпочивали вдвох з дівчиною з 14.10 по 17.10. Спробую поділитися власним досвідом."

Відгук туриста Аккорд тур rudnik (Кропивницький) на тур
Поїздка: 14 жовтня 2018
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Октябрь 2018
Голосов 1 «
Всі лідери

Відгук на тур Три щасливі дні Краків, Прага + Дрезден

Виїзд був зі Львову та був запланований на 9.30. Ми приїхали на поїзді о 6.00 та на паркінгу біля вокзалу нас вже чекав безкоштовний трансфер від Акордтур, який довіз нач до “Термінал А” звідки відправляються в тур всі автобуси.

На місці можна поснідати, там на вибір продають різні страви, підзарядити телефони, пауербанки, купити в дорогу пак води або щось поїсти. Ціни доволі прийнятні.

За годину до відправлення оголосили про посадку. Номер рейсу вказаний в інфолисті відповідає табличці автобуса. Потрібний автобус легко знайти.

У наш тур набрався повний автобус 51 чоловік і оскільки ми не бронювали за додаткову плату місця попереду, нас посадили на останній ряд. Не знаю за яким принципом було розподілення, але нам випали саме ці місця. 51 чоловік дуже-таки велика компанія і тому через неорганізованість деяких людей в подальшому ми часто когось чекали. Крім того, більшість туристів були жінки, а тому зупинки розтягувались на довго, оскільки в жіночий туалет була величезна черга.

Нам не пощастило не тільки з місцями, але і з компанією, проте від цього ніхто не застрахований.

Ми рушили майже за часом та направились на пункт пропуску біля Грушева. Дороги там майже немає тому їхали повільно. На кордоні наш автобус був третім. Стояли ми довго, більше 4 годин. При чому, наскільки я зрозумів, проблема була саме в наших прикордонниках.

На кордоні почався хаос, хтось запустив чутку про штраф у 300 євро за ввіз мясних та молочних продуктів і люди почали все це пожирати, а що не могли зїсти викидали. Нам керівник групи порадила все просто залишити в автобусі і запевнила, що наврядчи будуть перевіряти продукти. Ми так і зробили і справді до цього нікому не було діла. Поляки нас швидко пропустили, речі не перевіряли, просто проставили штампи про в'їзд і все.

В Краків ми приїхали ввечері і Вавель вже було зачинено, тому нам швидко провели екскурсію зі сторони Барбакана до Вавеля. Екскурсовод не мала мікрофону, тому все було дуже тихо, набридло прислухатись і ми просто пішли самостійно розглядати місто. На зворотньому шляху в Україну ми ще раз заїхали в Краків і нам дали 2 години вільного часу.

Довгий нічний переїзд в турі без нічних переїздів і після 4.00 ранку ми в Празі. Нас швидко розселили в готелі Juno. Номер був затишним та чистим. Кожного дня прибирали та міняли рушники і постільну білизну. На сніданок великий вибір страв. Кожен знайде чим поснідати. Все смачно та зручно.

Після короткого відпочинку о 9.40 ми всі зібрались в холі готелю, звідки разом з керівником групи пішки пішли до метро. Йти не далеко. Оскільки у всіх не було крон, щоб купити квитки, керівник роздала 30 хвилинні квитки по 24 крони, за які ми пізніше віддали гроші.

На метро ми доїхали до Вацлавської площі, де і почалась екскурсія містом. Екскурсія була непогана, показали вигідний обмінник без комісії. Міняли 1євро до 25 крон. Екскурсія закінчилась на Карловому мосту. Далі вільний час, а для тих, хто купив додаткові екскурсії, Градчани і далі прогулянка по Влтаві. Все це разом десь з 12.00 до 17.00 і за додаткову плату. Більшість брали прогулянку по річці тільки, щоб поїсти, проте я вас запевняю, на 30 євро ви можете гарно поїсти в іншому місці традиційної чеської кухні. Ми додаткових екскурсій не брали, а придбали квитки на 24 години за 110 крон і гуляли цілий день по місту за власним маршрутом. Ви можете вільно їздити усіма видами громадського траспорту, навіть фунікулером.

Рекомедую скачати на смартфон карти MAPS. ME, путівники по Празі в Play market, карту денних та нічних трамваїв.

Оскільки ми проводили час на власний розсуд і не хотіли плентатися за групою на другу екскурсію, на Малу страну ми не пішли, а самостійно прогулялись вздовж каналів Чертовки.

Додатково ми придбали екскурсію в Дрезден за 38 євро(якщо ви її не купите, то залишитесь в Празі ще на день). Виїзд о 8.00 і години дві дороги. Цікава екскурсія з екскурсоводом на імя Геральд, корінним жителем Дрездена. Дуже цікаво та весело. Після 12.00 вільний час або за додаткову платню екскурсія в Дрезденську галерею + вхідний квиток. О 14.30 виїзд в Бастай за додаткову плату 38євро. Ті, хто не їде, проводять цей час в місті.

Ми купили цю екскурсію. Чесно кажучи, я очікував більшого. Лише година вільного часу. Багато людей на маленьких оглядових майданчиках. Після цього повернення в Дрезден мальовничим маршрутом та повернення в Прагу після 20.00.

Час швидко промайнув, повертатись не хотілось, але вранці, після 7.00 ми вже вирушили додому, о 15.00 вже були в Кракові і, як я вже писав, дві години гуляли містом. Після чого вирушили на кордон. Цього разу ми переїзджали його в Краківці і нам пощастило пройти його швидко. О 00.30 ми вже були на залізному вокзалі.

В цілому поїздкою я задоволений. Я впевнений, ви закохаєтесь в Прагу та захочете повернутись. Із мінусів довга та втомлива дорога та шанс застряти на кордоні, через що відхилитись від плану. Сподіваюсь, відгук стане комусь в нагоді. Гарного Вам відпочинку.
Реклама
Відгуки про інші тури