Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

«Балтійські мотиви» - знайомство на швидку ногу

"Приємно зустрітися! Оком окинув і ледь доторкнувся в думках і рукою… І знову у путь… Я колись повернуся, на довше і ближче лишитись з тобою."

Відгук туриста Аккорд тур Polya (КИЇВ) на тур
ще
67
фото
Поїздка: 17 вересня 2017
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Январь 2019
Голосов 187 «
Всі лідери

Відгук на тур Балтійські мотиви Стокгольм, Вільнюс, Таллінн і Рига! 

Водії українці вправні і обізнані, молодці! Керівник групи, Агаджанова Марина, все як по нотах, супер! Автобус випробування туром пройшов на відмінно! Прибалтика, ти серцю мила, а мова геть незрозуміла!

У кожній країні по кілька годин, тому спогади уривчасті і виглядають, як правила поведінки в умовах відсутності часу.

Кінець вересня. Виїзд з Києва. Можна було не обирати заздалегідь з якого боку автобуса замовляти місця, все одно знов не вгадали, бо автобус виявився з більшою кількістю місць. Половина автобуса порожня, тому сіли попереду, тут пощастило. Поруч друзі з Молдови склали гарну компанію і подорож стрімко почала набирати оберти.

Перша зупинка на кордоні з Республікою Білорусь. Забуті вдома столові прибори вирішили проблему вибору, «їсти чи стояти в черзі в туалет, бо часу вистачає на щось одне», на користь черги до вбиральні. Хоча друзі з Молдови встигли навіть розвідати грибні місця поряд у лісі (все ж таки грибна пора)

На кордоні, слава білорусам, харчі не відбирали і пропустили швидко. Дорогою до Мінська запам’ятався величний смарагдовий ліс по обидва боки траси і стада грибників з купою грибів (аж захотілося вийти і теж позбирати). З Мінська заперіщив дощ і вже нічого видно не було.

До Вільнюсу приїхали ближче до 10 вечора у готель Zemaites 3* (приємний готель близько до центру, є холодильник у номері). Через дорогу великий супермаркет, що працює до 10 години вечора, але місцеві знають, що реально до 11 (вони праві, зробили закупи).

Вранці швидко доїхали на екскурсію. Погода була похмура і трохи дощило, але місто здавалося рідним, спокійним, затишним. Якщо зупинитись і озирнутись довкола, можна знайти скрізь приємні цікавинки: чи то арт-об’єкти у вигляді котів на дахах, чи то чудернацьке оздоблення будинків… Екскурсовод цікаво провела екскурсію. Лишилося ще трохи часу на сувеніри і ми вирушили до Тракайського замку. До замку йшли караїмською вулицею з дерев’яними кольоровими будиночками, які створювали сонячний настрій, тож навіть часом проглядало сонце. Поки ми нагулювали апетит, для бажаючих було замовлено караїмські пиріжки з гарячим бульйоном. Вони того варті!

Завершення дня вдалося. Тепер можна із почуттям завершеності їхати у Таллінн на ночівлю у готель Dzingel 3*. Він гарний, поруч зелена територія, смачний сніданок (знаходиться не близько від центра міста і номера без холодильників).

Зранку нас знов чекала цікава екскурсія з чудовими панорамами Таллінна, що відкриваються з оглядових майданчиків. Спробуйте не загубитися серед туристів-китайців, їх дуже багато! Екскурсовод рада була допомогти в усіх питаннях, що виникали, тому ми легко знайшли Банк Естонії та бістро-ресторан Lido (де можна смачно пообідати з національним колоритом). Банк Естонії можна назвати окремою екскурсією: будівля – пам’ятка архітектури, безкоштовний музей грошей (якщо ви нумізмат, то у банку Вам дадуть необхідні монети, навіть ювілейні, 1:1), покажуть де живе керівник банку і проведуть сходами до його двері (йдучи, тільки і дивіться на оздоблення будівлі!!!) Краса!!! Кухня в Lido найкраща саме у Таллінні: рибна запіканка, суп з лисичками… все смачнюче! Маса позитиву. Рекомендую. На закуску була екскурсія «Більше про Таллінн» - поверхнево, автобусно. На все інше обіцяне за програмою можна не розраховувати – часу немає. Тому ще вдома вивчіть і позначте на мапі об’єкти, що Ви їх дуже бажаєте побачити, і біжіть щодуху визначеним маршрутом у вільний час, щоб встигнути побачити бажане.

Після обіду на нас чекав пором естонської судноплавної компанії Tallink до Стокгольму. Простором у каютах та атмосферою на борту він поступається польським поромам Stena Line. Є розважальна програма, лотереї, магазини тощо. Але раджу вивчити асортимент, ціни і смакові якості товару (талліннські лікери, ризькі бальзами і шпроти, шакотіс (традиційний литовський торт)) заздалегідь, щоб дарма не тягти у валізах, те що можна купити, принаймні у Києві у супермаркетах Novus, дешевше.

Рано вранці перед прибуття у Стокгольм і на зворотному шляху не полінуйтесь вийти на палуби помилуватись краєвидами: із хвиль наче виростають скелясті береги вкриті зеленню, вітряно, дощить, але кольорові будиночки, як маячки цих суворих островків природи, привносять яскравість і казковість, пороми працьовито без зупинки доставляють до них авта місцевих жителів, у кожного є свій причал, жоден будинок не повторюється… Наче пливеш крізь казку!

На Стокгольм припадає близько 5 годин, з яких півтори години вільного часу. Можна вважати, що за цей час Ви встигнете тільки потиснути руку цьому захоплюючому місту, бо для знайомства з ним потрібно 2-3 дні. Екскурсовод був обізнаним, докладно розповідав. Але якесь враження з’явилося тільки після самостійного пробігу містом, який було вирішено зробити замість екскурсії «Місто на воді - Стокгольм» (вона, здавалося, буде такою ж автобусною і поверхневою, як «Більше про Таллінн»). І таки вдалося відчути місто: цікаві будівлі, сучасні скульптури, сквери та атмосфера вулиць, місцевий базар та фестиваль вуличної їжі… Дуже сподобалась кава ARVID NORDQUIST HAB (Gran Dia Medium-Dark roast — Generous & Fruity, та що з соняхами на упаковці) з місцевої крамнички. Найдешевший обід в Стокгольмі – MacDonald’s.

Запланувала відвідати Стокгольм самостійно! Знову ночівля на поромі і нас вже чекали Рига та Юрмала. У Юрмалі, що не будинок, то історія (будинки маленькі ексклюзивні у недоторканому лісі), широкий пляж, приємна сувенірна вулиця, фірмові магазини парфумерії та косметики Dzintars, магазини солодощів Laima. Смачний обід в рекомендованому бістро (чорний горох з грибною підливкою самий смачний саме тут). І звичайно цікаві розповіді екскурсовода. Екскурсія Ригою залишила теж приємне враження. На більше екскурсій із запропонованої програми часу не вистачило, ще й до того почалася страшенна злива. Встигли самостійно сходити на Центральний ринок, повечеряти в Lido.

З Риги автобусом ми вже плили додому! Нічний переїзд, проходження кордону близько години ночі. Після Мінська дощ скінчився (на Мінську, мабуть, кордон дощу). Білоруський Duty Free порадував бальзамом на травах «Чорний знахар» та білоруськими кремами Dr. Herbarium (дуже сподобалися, такі самі можна знайти і у Києві). А щоб Ви не сумнівалися, друзі з Молдови все ж таки назбирали маслюків!

Україна зустріла сонцем і вранішньою кавою на заправці. Подорож вдалася!!!

Тож, щоб відчути смак подорожі, плануйте маршрут вільного часу і бажані покупки заздалегідь, а потім біжіть, слухайте, фотографуйте, насолоджуйтесь, запам’ятовуйте… А якщо до Вас звертаються незрозумілою мовою – щира усмішка і маленька пауза автоматично переведуть бесіду на більш зрозумілу англійську. Подорожуйте із задоволенням!!!

Інші відгуки Polya

Календарь 13.08.2016 - відгук на тур Тільки чудеса… і нічого більше
Голосов 32
Реклама
Відгуки про інші тури