Общий рейтинг:
Аккорд-тур Львов – отпуск, отдых, путешествия

Зимний отпуск Польша Словакия!!! Winter relax

"Важко сказати в декількох словах"

Отзыв туриста Аккорд тур Aladin (Тернополь) на тур
Поездка: 30 декабря 2018
Отзыв:
Рейтинг:
ТОП рейтинги месяца - Январь 2019
Голосов 5 «
Все лидеры

Отзыв на тур Зимний отпуск: Польша + Словакия!!!...Winter relax...

Привіт! Вітаю всіх з Новим Роком і Різдвяними святами! І так настав час розказати про поїздку під назвою «Польща + Словаччина Winter relax», яку організовував «Акорд тур».

Ось яка була програма туру:

День 1.

Буковина Татранська – Львів Збір на Львівському залізничному вокзалі. Трансфер на Термінал «А». Відправлення в тур здійснюється з Комплексу Термінал «А». Перетин кордону. Переїзд в столицю польських Татр. Закопане - чудова природа, колорит гуральського фольклору і широкий вибір розваг!!! А чи не скупатись Вам посеред зими в теплій воді і відмінно розслабиться!? Пропонуємо відвідати ідеальне місце для відпочинку - водний комплекс Терма Буковина Татранська (13 € + вх. білет): дитячі майданчики, гірки, сауни, парні і 12 басейнів з хвилями і течіями - наповнені водою з термальних джерел, температура якої 28-36°С. Поселення (віллу/пансіонат). Ночівля на території Польщі.

День 2.

Закопане - Бялка Татранська

Сніданок. Вільний час для катання в Закопане або прогулянок по Центру Закопане. Вулиця Крупувки (Krupowki) - все крутиться навколо неї: національні ресторанчики - колиби, палатки з сувенірами, брички запряжені кіньми, які в екстравагантній формі познайомлять з дерев'яною архітектурою міста. Гуляючи по Круповці і насолоджуючись гуральською музикою і веселощами, спускаємося до закопанського ринку, де від великої кількості сувенірів голова йде обертом... Рекомендуємо відвідати курортний комплекс Бялку Татранську (трансфер 10€). Чудові траси 5 крісельних і 8 бугельних підйомником. «Сніжне царство» розваг чекає нас!!! Всі бажаючі після катання можуть відвідати комплекс термальних басейнів «Terma Bania» в Бялці Татранской (вх. квитки опл. дод.). Нас чекають: п'ять термальних басейнів, тиха зона, SPA-центр, 5 різних саун, водні гірки та інші розваги для всієї сім’ї!!!

Ночівля.

День 3.

високі Татри - Татранська Ломніца

Сніданок. Невеличкий переїзд у Високі Татри (Словаччина), в район Татранської Ломниці - перед нами знайома картинка: сніг іскриться на сонці, гори своїми вершинами пронизують прозорі хмари, а ми - безмежно щасливі, підкорюємо ще не відомі засніжені схили!!! Вільний час для катання! Гірськолижний курорт Татранська Ломніца – один з найпопулярніших і відомих у Словаччині. Схили Високих Татр здатні задовольнити побажання, як

досвідчених лижників, так і початківців. Курорт розділений на два райони катання: Скальнате Плесо– для підготовлених і Ями– для початківців. Є траси для катання на сноуборді і на Тобогані, а також на санках (вх. квитки). Якщо Ви не лижник, пропонуємо "Знайомство з Високими Татрами" (23€/18€). Татранська Ломніца, Спішський замок, Nestville Park. Природа, фото, дегустація словацького віскі – коротка програма нашого дня. Почнемо з гірськолижного курорту Татранська Ломніца розташованого в Високих Татрах. Історичним центром курортної зони вважається район Старий Смоковець, головним історичним символом якого більше семи століть залишається Спішський замок. А далі – ми в невеликому селищі Hniezdne. Тут знаходиться Nestville Park де на нас очікує дегустація першого словацького віскі!!! У вечірній час запрошуємо на смачну вечерю в словацькій колибі (23€/18€). Мисливські трофеї, брязкальця на стінах, старовинні каміни, дерев'яні стіни і столи. Душевна атмосфера і смачна кухня не залишать байдужим нікого.

Поселення в готель. Ночівля.

День 4. ясна - Демянівська Долина – Попрад Сніданок. Переїзд на курорт Яна - Низькі Татри в Словаччині. Ясна - один із кращих гірськолижних курортів Демянівської долини. Люксові лижні і бігові траси, 5 канатних доріг, 14 лижних підйомників, 1 фунікулер, прокат лижного спорядження - прекрасні умови для катання. За бажанням пропонуємо відвідати:

•аквапарк «Татраландія» (13Є + вх. квиток опл. дод.). Цілюща вода Татраландії з температурою 60 градусів випливає на поверхню з глибини 2500

метрів. У ній міститися залишки морської води, яка перебувала тут 40 млн. Років тому. І ось на цій воді побудований оздоровчо - розважальний водний

комплекс в Словаччині.

• відвідати найбільшу печерну систему - «Цей Чарівний підземний світ» (13Є + вх. квиток опл. дод.)! Дем'яновські печери - це найдовша дев'ятиярусна

система, яка складається з 170 (!) різних печер. Найбільш вражаючою з них вважається Печера Свободи - унікальна печера з величними водоспадами і сталагмітами, оригінальними і химерними формами озер - одна з найкрасивіших в Європі. Поряд з печерами є декілька чарівних ресторанчиків, кафе і магазинчиків з сувенірами, де Ви можете пообідати і провести вільний час. Ввечері запрошуємо на«Ждярське весілля» (28€/23€). Сани, запряжені кіньми, лісова галявина, вино та смажені ковбаски на вогні - романтика по словацьки). Повернення в готель. Ночівля.

День 5. Краків - Львів

Сніданок. Переїзд до Кракова. Рекомендуємо екскурсію «Місто білого золота і сплетення легенд - Краків» (18€). Королівський шлях, найстаріша частина міста - Ринкова площа, один із найстаріших університетів Європи - Ягелонський університет, середньовічний центр торгівлі - торгові ряди - саме тут ми зможемо придбати сувеніри на пам'ять про проведені тут хвилини... І не забудемо прогулявшись по Королівському замку і помріявши над Віслою кинути монетку з висоти курганів щоб знову сюди повернутися і побачити цю незабутню красу... У вільний час запрошуємо відвідати «Ласощі польських королів» (28€/21Є). Запрошуємо познайомитися з надзвичайно смачною і оригінальною польською кухнею. Екскурсовод повідає таємницю пивоваріння, покаже, де варять дуже смачний напій і, звичайно, ж, завершальним акордом екскурсії буде хороший вечеря з келихом пшеничного пива, смак якого тут завжди найкращий... Переїзд по території Польщі. Перетин кордону. Повернення в Україну. Час прибуття до Львова орієнтовно 23:00 (залежить від проходження кордону).

Місце прибуття до Львова - Комплекс Термінал «А». 00:00 - Трансфер на залізничний вокзал. До нових зустрічей!

Розпочинаю з самого початку. Відправилися ми 30.12.2018 о 05:30 год. з терміналу «А» в м. Львові вчасно.

Коли ми приїхали на кордон, під час спілкування з гідом, дізналися про одну досить «НЕЗНАЧНУ» деталь проте, що програма туру змінена!!! Зразу ж розпочинаємо всі разом (50 чоловік) розпитувати, що, як, де і коли.

Гід повідомила нам про те, що перший день у нас буде в м. Краків (в той час як по старій програмі туру Краків мав би бути в останній день). Багато було різних думок проте це краще чи ні…. але думаю ви самі по ходу зрозумієте. Питаємо гіда про те в якому готелі будемо ночувати …. гіду це ще не було відомо. Приїхали ми в Краків…. місто чудове…. хто хотів пішли на екскурсію, а інші самі собі організували екскурсію. Потім нас поселили в готель BnB. Готель досить хороший, хто буде в Кракові раджу в ньому зупинитися.

На наступний день, тобто 31.12.2018 ранком ми переїжджаємо в Закопане. І тут як не дивно не все так просто… Виявляється ми не будемо ночувати в самому Закопане, а в готелі за 30-40 км. від Закопане. Хмммммм….. цікаво…. при тому, що по старій програмі туру (читайте вище) було написано НОЧІВЛЯ В ЗАКОПАНЕ!!!!!!!!!!. Ми (це я маю на увазі не тільки декілька чоловік, а 50 чоловік) розраховували на те, що зустрінемо Новий Рік в Закопане і підемо гуляти по чудовій вулиці Закопане під назвою Крупувки. При цьому гід повідомила, що заселення буде відбуватися у вечері, а ті хто має бажання кататися на лижах можуть залишитися в Закопане на протязі дня, інші ж взяли собі поїздку в Бялку Татранську (чудове місце для катання на лижах). Ми також вирішили поїхати на Бялку Татранську і повідомили про це гіда. Забув сказати раніше ми наперед були оплатили тур пакет і у нас були 37 євро, які ми могли використати на екскурсі. От і ми вирішили використати з цієї суми 10 євро. Гід нас записала і все ніби було Ок, про те, НІ ….. через деякий час до нас підійшла гід і повідомила, що трансфер оплачується додатково в сумі 10 євро. Ххххмммм…. цікаво …. ми вирішили відмовитися і залишитися в самому Закопане. Як потім мені стало відомо переїзд місцевими маршрутками від Закопене до Бялки Татранської коштує 3 злотих, але це також ще нічого….)))))). Коли ж ми приїхали в Закопане я запитую гіда куди мені пройти до гірського підйомника Носаль, на що гід подивилася на мене, розвернулася і пішла в автобус…. Ок, думаю норм. …. підійшов я до паркувальників, які мені все розказали куди пройти і сісти на яку маршрутку і скільки це коштує і де саме ми знаходимося на КАРТІ. Склалося було враження, що гід просто не орієнтується в місцевості. Продовжуємо…. поїхав народ на Бялку Татранську …і простояв в заторі + - 1 - 2 год. чудово….. від цього ніхто не застрахований.

Їдемо дальше. Поселення в готель, який називався Арман…. готель був не такого ж рівня як попередній але також непоганий. Новий рік…. Святкували разом з частиною групи поряд з готелем біля ялинки на дворі, десь приблизно 30 хв. …. це було організовано гідом, що є +.

Ранок 01.01.2019. В 10 год. ми виселяємося з готелю і переїжджаємо в інший вже не території Словаччини. Готель називався Лінеас….. готель як на мене на 3 - ….. в ванній кімнаті не зрозумілий запах….. сигнал Wi Fi слабкий ….. ліжка два одинарних поставлені разом при тому, що ми замовляли як пара номер з двоспальним ліжком, аналогічна ситуація була і в готелі Арман…. І це також нічого….

….. і так приїхали ми кататися в Татранську ломницю……погодка просто супер. Покаталися всі задоволені…. Ціни на катання: оренда спорядження (лижі, палки, шлем) 25 євро + -, скі пас 50євро…. це при тому що ми заплатили як за катання на цілий день, а приїхали туди тільки в 11:30 + -, тобто половина дня втрачена. Почали кататися в 12:30…. скі пасів по годинах там немає. В 16 год. там вже темніє і кататися немає можливості, тому що траси не освітлюються, підйомники закриваються, туристи роз’їжджаються, а відповідно закриваються і місцеві кафешки, ринки, навіть лавочки з сувенірами і ті завершують свою роботу, тобто після 17 години тут ні душі. Траси досить хороші і, як на мене, кращі ніж в Буковелі…. катання нам сподобалося. Краєвиди Татр неймовірні. Сервіс там на висоті …. Але, знову ж таки, темніє в горах раніше, тому після 16 години робити там нічого. І от тут Акорд знову ж відмітився, адже в той день, окрім катання, було заплановано екскурсію "Знайомство з Високими Татрами", на яку туристи мали б вирушати о 16.00 год., однак екскурсія так і не відбулась – вона була відмінена гідом, але це логічно, в 16 годині, як я вже зазначав, в Татрах темно, абсолютно нічого не видно, тому помилуватись краєвидами ніяк не вдасться. Як наслідок, ми просиділи в автобусі з 16 години і до 19.30 години, адже екскурсія не відбулась, піти було нікуди, адже все закрито. Ще один вбитий намарно вечір. Як на мене, гіду потрібно було організувати вказану екскурсію ранком, а не в 16 год.

Ех…. далі поселення в готель…. який він я вже вище описував і не буду на цьому зупинятися….

На наступний день, тобто 02.01.2019 їдемо ми кататися в Ясну…. приїхали ми в 11 год. + -. Ситуація аналогічна, сервіс на висоті …..

Ночівля…..

Настав ранок 03.01.2019, тобто день 5…. Виселення, переїзд в Закопане. Хто хотів поїхали в термо баню…. Інші ж залишилися в Закопане…. погуляли …настрій вже відповідний думаю ви розумієте і настав час відправлення….. це був жах…. почався снігопад …. затори…… ну але ж від цього ніхто не застрахований, правильно???..... їхали ми 8 годин від Закопане до кордону…

І так підсумовуючи все, що можу сказати…. Програма туру була змінена без нашого відома…. Гід до останнього часу не знала в яких готелях ми будемо ночувати….. при попередній програмі туру, якби ми були в останній день в Кракові ми б швидше доїхали і не було б таких заторів через снігопади, які були в Закопане…. Не все було так погано із плюсів, які були можу сказати те, що катання і краєвиди в Татрах нам сподобалися, готель BnB в Кракові і Арман десь біля Закопане були хороші…. чи рекомендую вам таку поїздку ….. якщо ви маєте намір кататися на лижах чи борді, тоді мабуть що ні….. якщо ви ставите ставку на екскурсії то тоді на ваш вибір…. Перед поїздкою уточняйте в тур оператора які саме готелі будуть і що не менш важливо де вони знаходяться. Веселих всім свят.

P. S. вибачайте за орфографію, це не моя сильна сторона =)

Реклама
Отзывы о других турах