Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Мій найжахливіший відпочинок

"Головне в цьому турі - що автобус все-таки не загорівся прямо в дорозі. Бо, судячи з фраз водія, поламка була така, що нам це загрожувало. Але автобус - далеко не єдине, відпочинок псували весь час. Проте - все по порядку. "

Відгук туриста Аккорд тур Alona (КИЇВ) на тур
Поїздка: 04 січня 2019
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Январь 2019
Голосов 0 «

Відгук на тур Вікенд в Краків!

Отже, нам зіпсувало тур те, що:

1. Нам подали брудний автобус. Було не прибрано в салоні, а багажне відділення було настільки брудне, що люди виймали в Польщі чемодани в піску та вологій пилюці. На шляху туди нам повісили у салоні мішки для сміття, вони заповнилися ще до приїзду, але навіть на третій день їх не викинули. Ми запитали, чи може водій винести сміття, отримали відповідь: «Можете самі це зробити». Панове, по-перше, коли я запрошую гостей, то для мене нонсенс посилати їх викидати сміття, по-друге, для цього потрібен хоча б сміттєвий бак. Не знаю, може треба було поставити той мішок поруч з автобусом?

2. У другій половині автобусу (після других дверей) не працювала пічка. На вулиці зима, а ми отак стояли на кордоні більше 8 годин. В автобусі були пасажири з дітьми, усі, хто був позаду, замерзли. При цьому автобус не був заповнений навіть на половину, були пусті майже усі ті місця, які йдуть під гарантію на виїзд по 11 євро. Їх би вистачило, щоб повністю усіх людей ззаду пересадити наперед. Ви думаєте, на постійні скарги хтось з персоналу запропонував вихід? Відповіді були такі: «Почекаєте до заправки, потім включимо пічку», після заправки: «А що я зроблю, якщо пічка не працює?».

3. Окреме питання - супроводжуюча групи Оксана Карпенко. Це найгірший гід в моєму житті, хоча подорожую досить часто. Оксана не розповіла групі за всю подорож ні слова ані про Польщу, ані про кухню чи звичаї… Навіть на запитання: «Де і по якому курсу краще обміняти валюту?», наш «гід» відповіла, що по будемо проходити повз обмінники. І так у всьому: «Оксано, скільки нам залишилося до Кракова?» - «Я скажу, коли приїдемо».

Після того, як ми стільки часу простояли на кордоні і весь день на сухому пайку, Оксана навіть не поцікавилася, чи люди голодні. Ми просили спочатку дати час на поїсти, але це було проігноровано, бо «горіла» екскурсія о 20.00 (на наш час це вже 21.00!). В результаті частина групи мусила йти шукати кафе (щось порадити поближче та недороге, звісно, Оксана не змогла) замість того, щоб мати обзорову по Кракову, бо діти голодні і втомлені.

Але більше всього обурило, що в той час, як нам не дали час на їжу, нас висадили з автобусу - і ми 20 хвилин (!) стояли на холоді, чекали на екскурсовода. Бо Оксана не змогла зорієнтуватися по часу і домовитися, а з іншого боку, водії в порівняно теплому автобусі поїхали… їсти. Вони ж люди, а ми хто? Туристи! Просили хоча б заїхати в супермаркет по дорозі в готель - фіг вам, будете голодними до ранку (ресторан в готелі як раз зачинився, бо ж 22 вечора).

І так на всі екскурсії, усюди - група (яка, до речі, виявилася дружньою та відповідальною) приходить без запізнень, але стоїть та чекає на гіда або автобус на холоді, бо Оксана не може розрахувати час.

4. Ми замовляли тур у компанії «Май-тревел», де нам сказали, що без депозиту на екскурсії «Акорд-тур» не продає тури, бо народ ті екскурсії не вибирає у достатньому обсязі. Узяли з нас двох 92 євро саме на оплату цих послуг. В результаті втраченого дня ми теж не могли вибрати екскурсії в повній мірі, бо ж дитина не може витримати цілий шалений день в автобусі, голодна, а на ранок ще, наприклад, поїздку у Закопане о 7.00, щоб вибрати ті гроші. Хотіли у Величку, в нас залишаються ще гроші на депозиті, але - нонсенс! - ми ще мали заплатити додатково за вхідні квитки 158 злотих. В результаті ми оплачуємо цю додаткову суму, на яку не розраховували, але ті гроші, що на депозиті, забрати не можемо.

Довелося піти на пивну вечірку, яка нам була не дуже доречною, але дарувати вашій компанії 57 євро, а натомість ще самим сплачувати за вечерю в іншому місті - то було ще менш доречно. У нас, наприклад, не вичерпаними залишилося 9 євро. Можливо, ті гроші мають повертати в таких випадках? Поки не знаємо, бо Оксана ігнорувала будь-які складні та й легкі питання, то хотілося б отримати відповідь тут.

5. Для об’єктивності зазначу: єдине, що було добре з боку організаторів - то готель. Він дійсно «тянув» на три зірки, зважаючи на комфорт та сніданок. Хоча нам і тут «пощастило» - бо в день перед виїздом повернулися до готелю, а він був без світла. В нашому номері воно не з’явилося і на ранок (ані зарядити гаджети, ані прийняти душ у темряві, речі складали в дивних умовах. Хоча здивувало, що персонал, в якого не було електроенергії в ресторані, зміг організувати пристойний гарячий сніданок - вони молодці). Ми розуміємо, що обставини бувають всякі, але якщо взяти у купі до всього, що сталося за ці три дні, тоді і ви зрозумієте, наскільки нам це додало «ентузіазму».

6. Фільми в автобусі - коли їхали «туди», то ззаду «забули» ввімкнути екран. Коли люди вже надоїли скаргами, тоді екран включили, але… забули ввімкнути звук. Так ми і їхали. Дякувати, у самих є телефони, планшети (хоча wi-fi не завадив би в автобусі, але Аккорд-тур залишився десь у минулому сторіччі в цьому плані - ні його, ні розеток). Щоправда, по дорозі назад водії це намагалися виправити, але… стався пункт 7!

7. «Вишенька» на цьому торті - це те, що автобус зламався прямо на польському кордоні, коли підійшла саме наша черга на забір паспортів. Процитую водія: «Там же капало масло и прожгло вот такую дыромаху», - показав дірку розміром з чоловічий кулак. То ж у Свят-вечір ми у буквальному сенсі молилися і дякували Богу за те, що живцем не згоріли в автобусі, який, вочевидь, просто не проходив ТО перед виїздом. Як ми встигли взагалі до Львову та сіти на потяг до Києва - то просто загадка. Але в агенції нас завіряли, що ніколи на їх пам’яті автобус не стояв на кордоні більше 4 годин.

Наш висновок: за ті років 6, що ми не їздили з "Аккорд-туром", компанія "зажиріла" і сервіс щез. Шкода, колись було непогано.
Реклама
Відгуки про інші тури