Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Знайомство з Європою

"Галопом по Європах )"

Відгук туриста Аккорд тур Dima_55 (КИЇВ) на тур
Поїздка: 16 липня 2019
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Июль 2019
Голосов 1 «
Всі лідери

Відгук на тур Празьке дежавю  Прага та Відень

Відправлення відбувається з комплексу «Термінал – А» (не плутати з терміналом аеропорту). Його адресу та координати завбачливо надає агентство. Вони ж радять приїздити туди за 2 години або хоча б за годину. І так і треба. Особливо якщо приїхали на авто як я. Його потрібно поставити на стоянку. Для цього іноді потрібно знайти охоронника (на рецепції можуть допомогти). Далі він покаже місце, потім пройти з ним для оформлення. Якщо оплата карткою, то це робиться на другому поверсі, після чого чек знову охороннику. Коротко кажучи якийсь час це займає. Плюс перекусити (обов’язково), плюс, можливо ще якісь турботи (зарядити гаджети, поповнити рахунок …). А вже за пів години до виїзду ваш супроводжуючий робить оголошення про початок посадки. Одним словом, мінімум за годину до від’їзду краще бути на місці. Банкомату на території «Терміналу – А» немає, тому зважайте.

За результатами перетину кордону ввечері встигли в Краків. Ми з дружиною приєднались до екскурсії. Проте, можливо, даремно. Екскурсія була непогана. Екскурсовод була привітна і інформацію подавала не сухо, присутні були різні прикольчики і т. д. Але після екскурсії залишилось менш як година вільного часу до відправлення автобуса. Тому поки знайшли де перекусити, поки розібрались з мовним бар’єром та способом оплати, спокійно поїсти не вийшло і до автобуса маже бігли. Думаю, це пов’язано зі швидкістю перетину кордону, але в даному випадку комфортніше було б замовити трансфер до міста і в самому Кракові погуляти без екскурсії. Спокійно оглянути місто та перекусити без будь-якого поспіху. На мою думку, тут супроводжуючому потрібно допомагати туристам. Він же має знати о котрій повинен виїхати автобус в Прагу і скільки часу триває екскурсія. Можна попередити, що вільного часу в разі замовлення екскурсії буде близько години і людина вже може орієнтуватись як їй діяти.

Далі нічний переїзд. Десь на під’їзді до Праги ми зупинились на санітарну зупинку, яка тривала близько трьох годин. Це пояснювалось тим, що ми приїхали раніше запланованого. Навіщо стояти три години на відстійнику де і подивитись нема на що? Чому не завезти нас в місто чи до якогось ТРЦ на цей час? Потім ознайомлювальна екскурсія. Нормальна собі екскурсія. Стандартна. Наступна екскурсія, на яку ми записались (Пивними дорогами Праги) запланована на 19:00. Тож приблизно з 11 до 19 години у нас був вільний час. Нагулялися по місту аж ноги відмовляли. Проте пивна екскурсія повернула бадьорість. Екскурсія крута. Всім раджу. Відвідали дві пивні. Пригощали пивом та вечерею, розповідали та показували як вариться пиво і цікаві факти про нього. Екскурсовод дуже весела і «своя в доску». До готелю добиралися громадським транспортом. Хтось скаже, що це не зручно і як так, адже платили за автобус і все таке. Я ж скажу, що це цікаво. Проїхались в Празькому метро та автобусі. Готель виявився нормальним. Найбільше порадував окремий санвузол в номері. Запах, правда, в номері був неприємний.

Наступного ранку, поснідавши, відправились в Відень. По прибуттю відбулася ознайомлювальна екскурсія. На цій екскурсії пропонують використати систему для покращення комфорту. Це приймач на навушник через який чути екскурсовода. Це коштувало 2 євро. Якщо на цій екскурсії вперше, то раджу скористатись. Дуже зручно. Ми не були прив’язані до екскурсовода, адже чули його і за десять метрів. В цьому місті ми обрали екскурсію «Блиск і занепад Великої Імперії». Мова йде про скарбницю Габсбургів. Ну що сказати, екскурсія стандартна. Цікаво було подивитись на корони, одяг, зброю того часу. Дещо з того, що розповідала екскурсовод було цікаво, але загалом я нічого не запам’ятав. Мова пішла про їхніх королів, імператорів і т. д. в яких я не розбираюсь і всі ті імена для мене нічого не значили, тому перемішались, хто там був чий батько, брат, сват… Чути екскурсовода дуже погано бо голосно балакати там не можна, а людей багато. Шуму додавали ті відвідувачі, що взяли собі аудіогід і слухали його без гарнітури. До речі, на даній екскурсії було б дуже доречним використання такої ж системи як на ознайомлювальній екскурсії. Після двох екскурсій в нас було трохи більше ніж годинавільного часу до відправлення автобусу. Перекусили не поспішаючи, але більше ні на що часу не вистачило.

В Будапешт прибули того ж дня ввечері. Тут ми замовили прогулянку на кораблику «Чарівність Дунаю». З автобуса перейшли одразу на корабель, а з нього одразу в автобус і гайда. Вільного часу не було зовсім. Сама прогулянка була гарна. Пригощали шампанським. Дуже круто підсвічені красиві будівлі. Екскурсовод по ходу розповідає про них.

Далі нічний переїзд в Україну, на «Термінал-А». В екскурсії по Львову участі не брали.

Загалом тур цікавий. Але (ніде правди подіти) досить втомливий. Нічні переїзди – це не для кожного і автобус, на якому ми їхали не достатньо комфортний для таких довготривалих подорожей. Це перше, на що раджу звернути увагу тим, хто збирається обрати цей або подібний тури. Однак, втома проходить, а спогади залишаються.

Всім дякую.
Реклама
Відгуки про інші тури