Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Румунія, Румунія, "Ти признайся мені, звідки в тебе ті чари?"

"Подорож до містичної Трансільванії"

Відгук туриста Аккорд тур Олена (Харків) на тур
ще
37
фото
Поїздка: 12 липня 2019
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Июль 2019
Голосов 5 «
Всі лідери

Відгук на тур Тиждень пригод – Україна & Румунія

       Румунія - країна, яка на відміну від своїх сусідок, не так вже багато отримує компліментів від туристів. Але це, мабуть, тому, що ці туристи не були у новому аккордівському турі "Тиждень пригод - Україна& Румунія".

А в цьому турі всіх очікує незвичайна містична подорож, яка назавжди причарує до Румунії, навіть без славнозвісного пісенного "чар-зілля".

       Розповім про всі етапи українсько-румунського зваблення.

       Прелюдія відбудеться ще на теренах України. "Маленький Париж", "Український Відень" - як тільки не називають Чернівці! Назви назвами, але це, дійсно, гарне місто для отримання естетичної насолоди. Чернівецький університет внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і більше нагадує розкішний середньовічний замок, ніж учбовий заклад. На великій пішохідній вулиці Чернівців завжди панує особлива атмосфера: музика, квіти, запах кави і штруделів, флюїди кохання.

Отож, це коротка, але сильна за враженнями, частина зваблення.

       А ось основна, вибухова, частина зчарування.

       Ущелина Біказ. Неймовірні відчуття! Неможливо передати словами емоції, що виникають, коли їдеш чи ідеш по вузькій дорозі, а з обох боків над тобою виснуть химерні скелі та доноситься галасливий гомін та бризки швидкого потіку гірської річки!

       Після цього - маленький релакс біля озера Червоного: човники, качечки, зелена травичка та смачні мічі - румунські ковбаски, які готують усміхнені хазяєва приозерних кафе.

       Вечірній Брашов змусить затамувати подих. Адже саме в цьому середньовічному містечку починається загадкова Трансільванія. Яскраво пофарбовані будиночки з черепичними дахами, церкви у готичному стилі, вузенькі вулички (найвужча побудована у 16 столітті і має ширину у 100см) вас не зможуть не зачарувати.

       А на ніч вас буде чекати вілла. Це не описка! Готель " Complex Monterai" - це 10 трьохповерхових вілл з великими лоджіями на 2 сусідні номери. Номери чудові: дерев'яні меблі, мідні вишукані крани у ванній кімнаті, великі дзеркала у ваш зріст. Солодкі сни вас чекають!

      На другий день вас будуть вабити прогулянкою королівськими горами Румунії. Обов'язково погоджуйтесь! Взувайте свої найчарівніші (= міцні і зручні) черевички і айда ходити по стежинах гірського масиву П'ятра Краулюй! Для вас будуть співати грайливі румунські вітри, замрійливі смереки, веселі корівки та овечки та їх сторожі-собаки і, якщо дуже пощастить, дзвінкий румунський дощик (тож майте дощовичок у рюкзачку на цей випадок!). З усіма цими співами не помітити, як потрапити на скеляну вершину Piatra Mica (1816m). Краєвиди з неї відкриваються казкові - насолода всім гарантована!

      Наступний день - день вишуканого зваблення. Вас чекає діамантова, як по красі, так і по кількості використаних на її будування людських і матеріальних ресурсів, дорога Румунії - Трансфагараш. Дорога мрійників. Вона проходить через гірський масив Фегераш, звиваючись та петляючи, немов той Змій. Яблук цей "змій" вам не запропонує, але вивезе до захоплюючих дух краєвидів: водоспади, озера, снігові скелі. Не засмучуйтесь, якщо вас там буде чекати туман. Він надасть вашій подорожі містики та таємничості в дусі графа Дракули.

Якщо буде час і ваше бажання, на зворотньому шляху у вигляді бонусу від Гіда та компанії отримаєте можливість помилуватися і загадковим замком Дракули у Брані. А для повного занурення у містичну Трансільванію ще можна буде подивитися фільм "Дракула'', поки бус буде везти вас до готелю.

      П'ятий день - продовження містичної подорожі. Вирушаєте до Трансільванських Альп (гірський масив Бучеджи). Тут живуть незвичайні скельні істоти, що своїми обрисами нагадують міфічного Сфінкса та огроменні хімерні Гриби. А біля пішохідних стежок масиву вільно гуляють коні та корівки, які залюбки вам попозують.

      І на останній день - захоплюючий похід по красивій гірській ущелині " 7 драбин" з каскадом водоспадів. Кожен раз ви будете підходити до чергового водоспаду і вас там буде чекати прямовисна драбина, яка стрімко веде вгору. Дряпаєтесь все вище і вище, а з усіх боків свіженькі бризки холодної водички. Неперевершені драйвові відчуття!

Після драбин ви опинитесь у казковому лісі з деревами, які разів у п'ять вище за вас.

     І знову бонус (тільки, якщо слухали гіда і не стрибали по вологим колодам, які будуть траплятися біля водоспадів) - споглядання замку Пелеш, який входить до списку найкрасивіших палаців світу. Мальовничий кінець дня!

    Останній день - закінчення магічного дійства румунських гір і перетин кордону. В цей день прогуляєтесь руїнами древнього українського містечка Червоногород і отримаєте потужний заряд бадьорості від Джуринського водоспаду.

     Ось такий він, новий магічний тур Аккорду! Тому, якщо не боїтеся румунського "чар-зілля", їдьте, насолоджуйтеся, закохуйтеся у містичну Трансільванію, її гори та полонини!

      Велика подяка всім, хто був причетним до створення цього туру. Особисто хочу подякувати гіду Сергію Копанському, який досконало підтримував атмосферу румунських чар своїми цікавими розповідями, доречно підібраною збіркою румунських мелодій та справжніми шедеврами кіномистецтва: фільмами "Дракула'' Френсіса Копполи та "Трансільванія" Тоні Гатлифа. Він любив і цінував кожного, хто захотів причаруватися Румунією!

       І на завершення трішки побутової інформації. В готелях достатньо потужний безкоштовний Wi-fi, є в наявності фени, холодильники (не в усіх номерах). Сніданки порційні в Україні та "шведський стіл" у Румунії. Супермаркети у Румунії гарні, продукти харчування дешеві (наприклад, сири та морозиво набагато дешевше, ніж в Україні). Розплачуватися за послуги та покупки треба леями (нацвалюта) або українськими банківськими картками. Для гірських прогулянок потрібне відповідне взуття та одяг.

Інші відгуки Олена

Голосов 18
Голосов 0
Реклама
Відгуки про інші тури