Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Перше знайомство з Європою

"Найкращий тур для першого (нетривалого) знайомства з Європою - і одразу 3 столиці!"

Відгук туриста Аккорд тур Ruslan (Одеса) на тур
Поїздка: 13 липня 2019
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Август 2019
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Душевний Вікенд  Краків, Прага, Відень, Будапешт + Егер

Давно мріяв поїхати у туристичну поїздку до Європи (завдяки безвізовому режиму це стало набагато простіше, ніж було раніше). Знайшов привабливий тур, звернувся до агенції - купив тур для всієї сім'ї. Приїхали у Львів завчасно, цілий день гуляли по цьому красивому місту. Трохи незручно починати тур у 4:30 з "Терміналу-А", але заради майбутніх вражень від Європи - воно того варто.

Кордон пройшли швидко (буди другі в черзі), але все одно у Кракові часу було небагато - менше 3 годин, тому встигли лише подивитись центр міста та познайомитись з польською кухнею. Потім переїзд у Прагу та одразу заселення у готель Otar (***). Сніданкі смачні, але приміщення буфету маленьке, тому коли вся група збирається на сніданок - місця всім може не вистачити.

Другий день - гарна піша екскурсія по центру Праги з відвідуванням стародавнього Карлового мосту (навіть маленький дощ не зіпсував приємні враження), а потім - прогулянка на теплоході по Влтаві (з фуршетом) - дуже рекомендую!

Біля готелю є станція метро (зручно добиратись у центр, але можна і пішки прогулятись - 30-40 хвилин) та супермаркет Tesco - купили продукти на вечерю та у дорогу на наступний день.

Третій день - переїзд у Відень, піша екскурсія по центру, потім маленька автобусна екскурсія (ледь встигли пообідати перед нею). Недалеко від площі Марії Терезії є супермаркет Spar - добрали продуктів у дорогу, і знов переїзд до Будапешту. Там спочатку прогулянка на теплоході по нічному Дунаю (відвідати обов'язково - незабутні враження!) з безлімітним шампанським, і заселення у готель Berlin (***). До того ж, гід Віктор Федорович багато розповідав, розказував жарту - найкращий гід за весь тур (може тому, що єдиний украйномовний, на відміну від всіх інших).

Четвертий день - сніданок (смачний, різноманітний), потім одна піша екскурсія по Буді з видом на Пешт, і виїзд в сторону кордону. По дорозі - маленьке місто Егер, смачне вино (з можливістю купити собі) та гуляш. Біля 21:00 пройшли кордон, та потім ще 4 години до Львова.

Майже всюди можна розрахуватись у євро (виключення - туалети у Кракові, та іноді сувеніри лише за злоти/крони/форінти, але це залежить від продавця). Обмін валюти у Кракові - через дорогу від стоянки, у Празі - на кожному куті. У кафе та крамницях можна розрахуватися карткою, але оплата за екскурсії - виключно готівкою. Знімати готівку з картки не раджу - ДУЖЕ висока комісія, тому бажано мати і картку, і готівку.

Гід Тетяна розповідала цікаві історії під час переїздів, інструктувала про всі процедури.  До водіїв питань не було - професіонали. У автобусі не працювала відео техніка, але нам це не заважало, а навпаки допомогло відпочити у дорозі.

Єдине неприємне враження залишилося від гіду, якій провів одну з екскурсій у Відні - розповідав про "подвиг Радянської Армії" та особисто маршалів Толбухіна та Малиновського. Ті самі події другої світової війни (які так чи інакше відобразились у історії всіх відвідуваних міст) в той самий день інший гід в Будапешті висвітлював зовсім інакше - як жертву десятків тисяч солдат, а не подвіг генералів.

Побажання для компанії "Аккорд-тур" - замовляти для екскурсій україномовних місцевих гідів, та кардинально переробити власний сайт, бо зі смартфону користатися ним майже неможливо.

Інші відгуки Ruslan

Календарь 09.08.2021 - відгук на тур Моя гірська симфонія...
Голосов 0
Реклама
Відгуки про інші тури