Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Шляхами старої Австро-Угорщини

"Мені повезло з туром, гідом, кордоном, погодою! Хочу поділитися враженнями від всіх екскурсій, де довелося бути, визнаити плюси та мінуси туру, надати рекомендації для туристів, які оберуть цей тур та фірмі Аккорд-тур."

Відгук туриста Аккорд тур Герольд (Ніжин) на тур
ще
11
фото
Поїздка: 03 серпня 2019
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Август 2019
Голосов 5 «
Всі лідери

Відгук на тур Наш красивий вікенд!

НАШ КРАСИВИЙ ВІКЕНД

По свіжих слідах вирівшив описати свої враження про тур.

День перший. Краків

Оглядова екскурсія «Магічний Краків» російською мовою тривала майже 1,5 години. Було цікаво послухати про місто, замок, архітектурні пам'ятки та оглянути їх. На жаль, до самого замку та церков не заходили. За десятибальною шкалою – оцінка 8.

Додаткова екскурсія «Пива багато не буває» у пабі-броварні російською мовою тривала годину. На жаль, розсадили нас так, що екскурсовод не змогля супроводити вечерю розповіддю тож уривками підходила до столів. Огляд броварні був понад 5 хвилин. Пива дають по 2 кухля по 0,33 (я думав, що як у нас по 0,5 ). Світле шикарнючосмачнюче. Чорні не поважаю, але тут і чорне пішло. Вечеря була чудова: різні сорти м'яса. Проте, склалося враження, що за сусідніми столиками полякам подавали більші порції. В цілому, екскурсією був дещо розчарований. За десятибальною шкалою – оцінка 5.

День другий. Прага

Оглядова екскурсія «Прага – місто легенд» російською мовою тривала майже 1,5 години. Ми оглянули історичну частину міста з цікавими вуличками, майданами та будівлями. У Празі органічно вписані нові будівля у ансамбль історичних. На жаль, екскурсовод більш любовалася своєю ерудицією, ніж дбала про прив'язку нас до Праги. Ми хотіли чути про місто і пам'ятки, а не відволікатися на Петра І чи давній Рим. В цілому, це був найгірший екскурсійний супровід з усіх. За десятибальною шкалою – оцінка 5.

Додаткова екскурсія «Таємниці королів» російською мовою тривала 1,5 години. Ми піднялися до урядового серця Чехії, де залишилася купа давніх і не дуже архітектурних пам'яток. Собор святого Віта вразив своєю величчю, але до середини вже не можна було зайти, б обув вечір. Я не жалкую, що обрав цю екскурсію. За десятибальною шкалою – оцінка 7.

Додаткова екскурсія «Кораблик по Влтаві» пройшла мимо мене, оскільки не вистачило пів години для поєднання з попередньою екскурсією. Проте, якщо все робити чітко за графіком, то ці екскурсії можна було б поєднати.

День третій. Відень

Оглядова екскурсія «Відень – столиця Габсбургів» російською мовою тривала понад годину. Ми оглянули центральну частину міста з імпетаторським палацом та історичними вуличками та будівлями. Великим позитивом є шаушники, що дозволяли чути екскурсоводо здалеку, коли відволікання на фотографування не зупиняло участь у прослуховуванні тексту. За десятибальною шкалою – оцінка 8.

Додаткова екскурсія «Шенбрунн – розкішна резиденція Габсбургів» російською мовою тривала близько години. Спочатку ми витрати понад пів години, щоб доєднатися до іншої групи щоб їхати разом, потім за 40 хвилин пробіглися по палацу, оскільки інша частина групи поспішала. На прохання розповісти про парк, екскурсовод сказала, що ми можемо це зробити самостійно (хоч вона таки мусила б розповісти і про це). Тобто, найбільше втратили ті, хто заплатив за Шенбрунн без палацу – приїхати до палацу і назад можна було б дешевше ніж за 18 Євро. А вхід на територію палаце та парку і так був безкоштовним. Сам палац і парк вразив своєю розкішшю та красою – реально там варто ходити цілий день! За десятибальною шкалою – оцінка 4 (через екскурсовода, а не палац).

Додаткова екскурсія «Відень у вечірньому вбранні» пройшла мимо нас, оскільки потрібно було переїздити до Угорщини.

День четвертий. Будапешт-Сенендре-Вишеград

Оглядова екскурсія «Будапешт – перлина Дунаю» російською мовою тривала понад півтори години. Екскурсовод була найкраща з тих, що ми чули, позитивна доброзичлива. Були показані всі основні пам'ятки Пешту в районі парламенту. За десятибальною шкалою – оцінка 10.

Додаткова екскурсія «Таємнича буда» пройшла мимо мене, оскільки я вирішив сам пройтися до Буди через міст і полазити по пам'ятках самостійно (я тут бував раніше). Буда варта того – можна побачити королівський палац, Будайську фортецю, римські руїни тощо.

Додаткова екскурсія «Подорож в Закрут Дунаю» російською мовою тривала близько п'яти годин. Екскурсовод в дорозі повідомила нам про історію Угорщини, освіту, охорону здоров'я, пенсії, соціальне життя та етнографію угорців. Це було круто! Спочатку ми їхали до містечка Сентендре, де ознайомилися з історією мистечка митців та сувенірних крамниць. Цікавою фішкою виявився музей марципанів (їх можна було придбати тут же) та споживання супу з оленини, налитого в хліб. Переїзд до Вишеградської фортеці завершився спогляданням неймовірних краєвидів закрутів Дунаю в долині та фортеці. Родзинками фортеці були маникені історичних осіб. За десятибальною шкалою – оцінка 10.

Додаткова екскурсія «У світлі тисячі вогнів» російською мовою тривала годину. На кораблику ми пропливли за течією Дунаю, споглядаючи Будапешт у світлі вечірнього сонця, а поверталися проти течії у світлі тисяч вогнів підствітки. Відмічу, що Будапешт одне із тих міст, де гарно встановлена підсвітка. Вигляд міста – неймовірний. Настрій додавало шампанське, яке розливали на кораблику у тих кількостях, яку ми могли подужати. Я не є шанувальником шампанського, але це було неймовірне! За десятибальною шкалою – оцінка 10.

День п'ятий. Мішкольц-Токай

Купальні Мішкольца були у нашому володінні дві години. Але цього вистачило щоб відпочити тілом і душей, споглядаючи цікаві печери купалень, та занурюючись у прохолодні та теплі води купалень. За десятибальною шкалою – оцінка 10.

Додаткова екскурсія «Короля вин – вина королів» російською мовою тривала годину. Екскурсовод, який здобував освіту в Одесі, пречудово повідав про історію містчека та виноробства у регіоні. Дав цікаву новину, що в Токаї три роки прожив Григорій Сковорода. Надав можливість продегустувати п'ять різних видів світлих вин від сухих до солодких, пригостив смачним гуляшем і штруделем. Після цьго ми гуртом кинулися купувати вина. За десятибальною шкалою – оцінка 10.

Відмічу позитиви:

 враження – неймовірні;

 перелік об'єктів огляду (чотири країни, історичних кілька столиць та цікавих населених пунктів);

 ціна адекватна: кілометраж проїзду, проживання із харчуванням та оглядові екскурсії дійсно так кштують;

 перехід кордону (слава Богу, більш-менш недовго);

 гід Гордій Горуйко (люб'язний, коректний, ввічливий, ерудований, освічений);

 водії (коректні та умілі);

 зарядка в автобусі – під час переїзду можна підзарядити гаджети;

 російськомовні екскурсоводи розуміли українською.

Відмічу недоліки:

 мова екскурсій російська (погодьтеся, якось дико приїхавши до Львова на трансфері до терміналу А слухати оповідки російською);

 через певні затримки колег-туристів не встигли потрапити на всі екскурсії, які хотілося;

 не зрозуміло які послуги ти отримуєш при придбанні додаткових екскурсій (не зазначено часовий обсяг);

 час на переїзди (недолік об'єктивний, телепорту ще не вигадали);

 у Кракові був затісний готельний номер – двоспальне ліжко не залишило простору.

Зазначу рекомендації мандрівникам:

 валізи – варто мати дві: більша в багажнику з одягом, водою та запасом їжі в багажнику, а менша (наплічник) з плащем від дощу, змінною футболкою, пляшкою води та перекусом з собою в автобусі;

 їжа – візьміть з собою сухофрукти, горішки, сухарики, печиво, фрукти. Основний запас покладіть у більшу валізу, а поточний поповніть поступово перед посадкою. Моя мівіна і мюслі не знадобилися – у номерах відсутні чайники, шведського столу вранці чудово вистачає до вечора та, як правило, на кожній екскурсії є можливість зробити перекус місцевими смаколиками;

 вода – візьміть із собою пакет пляшок, пусті не викидайте – у Відні та Будапешті їх можна буде наповнити чудовою питною водою;

 переїзд – кожного дня будуть тривалі переїзди в 330,535,540,570 км, щоб не було скучно візьміть з собою паперову чи електронну книгу, планшет; візьміть з собою подушку для поїздок – реально виручала, коли підтримував шию, поперек, чи клав до скла щоб подрімати;

 одяг для купання – візьміть обов'язково, оскільки відвідини Мішкольца того варте;

 ліки – знаєте свої болячки – перестрахуйтеся, особливо від розляду шлунку, покладіть ліки до наплічника;

 робіть все вчасно – від вашої затримки на зупинках залежить ефект екскурсії, скажімо, наша втрата пів години перед Прагою не дозволила мені потрапити на одну з цікавих екскурсій.

Зазначу рекомендації організаторам:

 сподіваюсь, поступово буде підготовалено штат україномовних екскурсоводів;

 підбірку фільмів варто робити з розрахунку на те, які країни проїзджаються, це можуть бути художні фільми з історії країн періоду, про який ідеться, та документальні;

 сподіваюсь, додаткові екскурсії набудуть «товарного вигляду» коли чітко буде зазначено параметри послуг: час і обсяг;

 інформацію про тур, який розавав гід, ліпше робити книжечкою, хоч і чорнобілою, можна залишити місця для вписування телефонів та імен гіда, нових слів, вражень тощо;

 сопдіваюсь, з часом термінал А буде працювати цілодобово, як і маршрути вокзал-термінал;

 можна подумати про варіанти мінішопінгу за економцінами, хоча б одного.
Реклама
Відгуки про інші тури