Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Моя баварська казка

"Все пройшло на позитиві"

Відгук туриста Аккорд тур Натали (Львів) на тур
ще
23
фото
Поїздка: 04 серпня 2019
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Август 2019
Голосов 36 «
Всі лідери

Відгук на тур Приємне знайомство з Баварією!

Група зібралася із 21 туриста, більшість з яких із досвідом в такого роду подорожах. Усі відповідальні, приємні, дисципліновані. Керівник Андрій Процикевич. Водії два Володимира Михайловича.

Автобус 55 місний Vanhooll, найкращий із тих, якими я подорожувала з Аккордом. Все було справним та чистим. Великі вікна, дах автобуса над проходом скляний, Альпи було видно до самих вершин. Водії досвідчені, на дорозі вправні, привітні та охайні. В салоні завжди було чисто, верхні багажні полки для ручної поклажі закривалися, ремені безпеки присутні на всіх кріслах. Дякую Вам за безпечну дорогу, комфортний мікроклімат та максимально дозволену для нашого транспорту швидкість!

Тур дуже сподобався. Тематичний, основний акцент на історії баварського дивака короля Людвіга ІІ та його розкішних замках у французькому стилі. Багато вражаючої альпійської природи під час переїздів та екскурсій.

Із міст відвідали Будапешт та Мюнхен, їх старовинні історичні центральні частини та нові райони. Автобусом прокатилися декілька разів і частково пішки.

Перший день зайняла дорога. Кордон за 4 години пройшли у Словаччині (МПП Ужгород), оскільки в Чопі була велика черга. Увечері коротка оглядова по Пешту (частина доріг та тротуарів центральної частини міста в ремонті) та факультативне нічне катання на кораблику із шампанським. Місце збору груп Аккорду в Будапешті - готель Марріот, це для тих, хто не їде на факультативи або для всіх після наданого вільного часу.

Другий день повністю присвячений Будапешту. Зранку автобусно-пішохідна оглядова екскурсія по двом частинам міста із акцентом на Буду з чудовим харизматичним україномовним екскурсоводом Віктором Федоровичем. Згодом частина групи поїхала на факультатив у закрут Дунаю (до них приєднали туристів з іншої групи), решта лишилися самостійно гуляти по столиці. Я разом із попутницею попрямувала до купалень Сечені (3 хвилини ходу від площі Героїв, де в нас була фотопауза наприкінці оглядової екскурсії), із насолодою провели там майже весь день. Дорога назад до Марріотту займає 20 хвилин по прямій в бік набережної. Увечері переїзд на ночівлю на захід Угорщини.

Третій день дорога до Мюнхену із екскурсією у перший палац Людвига - Херренкімзеє на острові озера Кімзеє. Катер та відвідування палацу за окрему плату. На катер і острів раджу потрапити всім. Природа та парк із копією Версалю - дуже гарно. Екскурсія всередині - по 2-5 хв. у кожній кімнаті під російськомовний аудіосупровід з колонки під спостереженням непривітної фрау-наглядачки. Всередині дуже гнітюче помпезно, експозиції в пилюці, спроба Людвига відтворити житло французьких королів. На окремий смак, може комусь подобається такий формат. У всіх замках за маршрутом туру заборонені фото та відеозйомки. Увечері пішохідна екскурсія по центральній частині Мюнхена із гідом Євгеном. У попередніх відгуках він туристам сподобався, нашій групі - ні. Людина зациклена на єврейському питанні, самозакоханий. Його прапорець декілька разів створював незручності туристам під час різких розворотів власника. На прохання групи, наступного дня екскурсовода поміняли.

Четвертий день присвячений замкам Ліндерхоф та Нойшванштайн. Це must have цього туру. Прочитавши попередні відгуки, переживала, чи набереться достатня кількість людей. У нашій групі з питання вибору цього факультативу була одноголосність. Поїхали усі! Попри сильний дощ під час початку відвідин Нойшванштайну, захват від побаченого просто Вау! Доречі, дощовики в магазині перед касою мали змогу придбати усі бажаючі. У Ліндерхофі за додаткову плату пішли всередину замку. Формат такий, як на Херренкімзеє, тільки враження набагато приємніші. У Нойшванштан заходили тільки у дворик (всередині експозиція не така багата, як в інших замках Людвига). Оскільки подорож по замкам займає близько 10 годин, на Регенсбург у нас часу не вистачило. Увечері бажаючі спільно з іншою групою відвідали пивну в Мюнхені. В меню по стакану (300 мл) світлого та темного пива (я не поціновувач цього напою, але випила усе), можна замовити безалкогольне пиво, на вибір рулька або ковбаски (спробувала одне і друге, привіт попутнику Юрію), усе смачно, рулька сподобалась більше, на гарнір відварна картопля та тушкована квашена капуста. Вечеря ситна та дуже доречна після насиченого факультативу.

П'ятий день розпочався факультативом по Мюнхену (автобусний із фотопаузами), з нами їхала частина людей з іншої групи. Він викликав самі неоднозначні оцінки в туристів. Фотопаузи були в парково-двірцевому комплексі Німфенбург (мені дуже сподобалось) та у виставковому залі BMV (на поціновувача). Сама автобусна екскурсія по місту із гідом Тетяною цікава та змістовна. Окремі туристи сподівалися відвідати олімпійський стадіон, і були дуже розчаровані, що просто проїхали повз нього. Далі дорога через Австрію із заїздом в долину Зальцкаммергут. Краса, яку не можливо описати словами та відтворити у фотографіях. Це треба побачити на власні очі і відчути усіма фібрами душі. Відвідини Хальштату для мене виявилися родзинкою туру, враження набагато сильніші, ніж від природи і замків Баварії. Як невгамовна поціновувач водних процедур, я разом із попутницею залюбки поплавала у самій красивій водоймі мого життя. Вода кришталево чиста та неочікувано тепла як для гірського озера. Проїхавши ще раз дорогою вздовж озера (тунель в горі та водоспад) попрямували на ночівлю на захід Угорщини в Дьєр.

Шостий день тільки транзит через усю Угорщину та Україну до Львова. За відсутності бажаючих відвідати дегустацію в Егері, прямували тільки із санітарними та технічними (заправка автобуса) зупинками. Кордон пройшли за годину у Берегово (МПП Лужанка), на Чопі знову були черги. Із частиною туристів попрощалися в Мукачево та Стрию. До терміналу А прибули у 23:00, до залізничного вокзалу близько півночі.

Уперше подорожувала із підселенням. Поселили вдвох із чудовою попутницею Анею із Харкова, яка мала великий досвід у подорожах, із достатнім для туриста знанням англійської мови, дуже життєрадісна та позитивна. Дякую, Анічка, за приємне сусідство!

Готелі. Номери TWIN (окремі ліжка), із чистою білизною та рушниками, достатніми сніданками. "Берлін" в Будапешті (перша ніч). Душ відгороджений з одного боку склом, стік на підлогу, без шторки. Стікало добре, але підлога залишалась вологою. "Мінерва" у Мошонмадяроварі (друга ніч). "Hotel Ibis Muenchen Messe" в Мюнхені (дві ночі) дуже достойно. Все сучасне, ліжка високі, гелі для рук і душу приємного запаху. Сніданки різноманітні. "WHB" у Дьєрі (остання ніч). Самий простий готель, але все чисто, номер просторий, лише сніданок був бідніший, ніж в попередніх готелях. Заселялися не пізно, ночівля разом із сніданком завжди була не менше 9 годин (час відстою автобусу).

На сніданках: мюслі, молоко, кава, чай, сік, ковбаски, варені яйця (омлет, яєчня), помідор, солодкий перець, нарізка з ковбаси та сиру, хліб, булочки, джеми, паштет. Десь більший вибір, десь менший - стандартний шведський стіл для східноєвропейських країн. Черг не було, максимум - з членів нашої групи, якщо приходили одночасно.

Що б хотілось змінити в програмі? Добавити один день в Мюнхені. Не вистачило часу на самостійний огляд, шопінг та факультативну поїздку до Регенсбургу. Слід зазначити, що у більшості турів Аккорду два перших та останніх дня транзитні, одже в середені туру хочеться більше часу на огляд основних міст за програмою.

Хочеться відмітити організаторів туру і подякувати за вдалу логістику, а також львівський "Клуб мандрівників" і особисто Оліньку, яка швидко оформила тур і супроводжувала трошки надокучливу клієнтку до моменту отримання інформлиста.

Окрема подяка керівнику групи Андрію. Вельми приємний молодий чоловік, уважний, завжди усміхнений. Із своїми завданнями справився на відмінно. Ми всюди встигали, швидко заселялися і виселялися, завжди були поінформовані і перераховані, нікого ніде не забули. Це як заслуга супроводжуючого, так і всієї організованої групи.

Залюбки поїхала б у такому складі у будь-якому напрямку.

До нових зустрічей!

Інші відгуки Натали

Календарь 18.09.2018 - відгук на тур Наш красивий вікенд!
Голосов 2
Календарь 28.04.2018 - відгук на тур Тільки чудеса… і нічого більше
Голосов 11
Календарь 13.02.2016 - відгук на тур Намисто Гуцульщини
Голосов 0
Реклама
Відгуки про інші тури