Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Подорож з Аккорд-тур або Три щасливо-жахливі дні

"Найгірша поїздка в моєму житті!"

Відгук туриста Аккорд тур Roma (КИЇВ) на тур
Поїздка: 07 серпня 2019
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Август 2019
Голосов 1 «
Всі лідери

Відгук на тур Три щасливі дні Краків, Прага + Дрезден

Подорож з Аккорд-тур або Три щасливо-жахливі дні (можете самі вибрати, як більше сподобається після прочитаного історії). Інша назва історії - Роман про наболіле.

Якщо ви очікуєте неймовірних вражень, відчуття атмосфери іншого міста або країни, то подорожуйте або самостійно, або з нормальною компанією, або їдьте з Аккорд-тур і забудьте про позитивні враження.

Запідозрити підставу можна було тоді, коли нам скасували наш тур і запропонували інший. А графік, як ви розумієте, вже продуманий. Надалі з'ясувалося, що не ми одні, котрим скасували їх тур.

Чи то компанія така успішна, що за великий термін часу не може набрати групу? Чи то така хитра, що пропонувати тури, які вигідні їм?

Отже, квитки куплені під інший тур, тому вибір постає лише на те, що підпадає під ці дати (тому час розрахований до хвилин вилазив як варена ковбаса із сітки).

А квитки то до Львова треба купити завчасно, бо Аккорд-тур відправляється із Львову. Проте Тиріон із Гри Престолів чудово сказав: «Можна не зважати на все, що сказано до слова "але"». Але Львів поняття обширне, точка відліку - Термінал А. Саме звідти ви їдете на кордон. Турагенція надала інформацію не хвилюватися і попередила, що нас централізовано заберуть від залізничного вокзалу))) Наш потяг прибуває о 6 ранку і їх трансфер їде о 6 ранку. Збіг - не думаю!

І тут головний мозок розуміє, що щось не так. Як опинитися у двох місцях без навичок, отриманих у Гоґвортсі? Правильно - ніяк)

Не хвилюйся турагенція зробила пропозицію, від якої важко відмовитися - взяти таксі за 300 грн. Парадокс - зачекати 2 хв ні) Організація на вищому рівні, нічого не скажеш!

Далі нам зателефонували і кажуть - ми запишемо вас про всяк випадок на трансфер, можливо встигнете. О це я розумію клієнтоорієнтованість (сарказм).

Після активного шевеління мізками дзвонимо самі і питаємо про можливість зачекати 2 хв. Відповідь дивує - треба зв'язатися з керівником групи і в неї уточнити. Щоб ви розуміли, то трансфер і автобус із керівником групи - це різні автобуси. Проте після активного надзвону, нам дали фору в 5 хв.

Адекватність? Не думаю.

Більшість людей подумає, що історія, де все погано - це вигадка. Із бездоганних плюсів (за які відповідно йде доплата) - всі ночі ми ночуємо в готелі, а не трясемо кістками по європейських дорогах (зачекайте хвилину - було 2 нічних переїзди, про які програма туру змовчала), і місця. Вони були в нас найкращі - 1 та 2 - перед великим панорамним вікном, під вентилятором та кондиціонером..... Звичайно було там два голема, яких, мабуть, підкинули замість водіїв попереднього разу при проїзді через Прагу. Вони чи окрему плату хотіли, чи в силу свого таланту не хотіли включати кондиціонер, коли ми стояли на кордоні (на хвилинку, це 40 людей в закритому автобусі; добре, що спочатку можна було вийти з автобуса до переїзду через шлагбаум, що всі дружно і зробили. Час очікування на кордоні близько 6 годин). По потребі надам фото із позначкою 30 С в автобусі. В результаті люди, які сиділи ззаду, спочатку просили водія, потім керівника групи і на останок поскаржилися на гарячу лінію туру. І оп - кондиціонер працює. Хоча особисто мені було добре, бо водії про себе дбали і завжди дув вентилятор на них і нам перепадало. Але от завіса..... Оте вище розхвалене вікно закривала велика завіса, яку можна кнопочкою опустити і підняти. Тепер активно думайте. Так, ваші думки вірні - ой як не хотілося водіям його підіймати.... Хоча коли в нас була автобусна екскурсія Прагою і один із водіїв сів у салон, то чомусь все швидко піднялося. Мабуть, магія або енергетика водія тримала цю завісу).

Водії даного автобуса потребують виховної роботи, так як висловлювання, що такої тупої групи ще не було, не коректне.

Якщо сидіти ззаду в автобусі, то погано чути лектора і періодично щось із даху крапає.

Автобус спеціально розроблений на довгі переїзди, проте маючи проблеми з ногами все-одно задумайтесь чи воно потрібно, бо навіть молоді й здорові ноги затікають і набрякають.

Теоретично в автобусі є туалет, але практично необхідно чекати санітарну зупинку десь по дорозі. І будьте готові, що в Європі туалети у містах переважно платні, навіть є платні у Маках (50 центів) і у ресторанах, де сидите. При дорожніх зупинках 50/50, у Польщі безкоштовно, у Чехії платно і можна знайти безкоштовно.

Wi-Fi і зарядки для телефонів відсутні в автобусі (збіг - не думаю. Жорстка економія!)

Барабанний дріб - і ми у Кракові) Ммммммм, очікуване перше місто і перша екскурсія. І все місто в нашому розпорядженні. Точніше близько 1 год екскурсія і 20 хв вільного часу, щоб насолодитися до несхочу. Що забагато, то не здраво - це непоганий девіз для першого міста. Про якість екскурсії залишається бажати кращого, дикція жахлива, інформації у Вікіпедії набагато більше, фотопаузи відсутні. Вирішуйте самі її цінність.

На крилах радості, хоча ні - більше боялися, що нас кинуть, біжимо до нашого автобуса.

У людини є 3 найдревніших, найміцніших потреб: їжа, сон та розмноження. При поверненні в автобус нас очікував сюрприз. Добре хоча б це була не остання потреба) Отже, їсти хочуть всі, навіть ми хотіли. Тому під час пробіжки до автобуса ми купили собі кебаб (неймовірно смачний). З'їли його, заскакуємо в автобус на свої місця, а лише в нас і в керівника групи місця зі столиком. Мабуть, у керівниці авторитет більший, тому водії ласували на нашому столику. Через те, що вони водії, а не прибиральниці, вони після себе не прибрали. Нас дружньо з поверненням привітали брудний ніж, газетки, що застосовувалися як дощечки для нарізки, та крихти. І до того ж поведінка водіїв була зверхня і цинічна (напевно вже згризли граніт роботи, що такі агресивні були). Приємного мало (.

Галопом від Кракова до Праги ми доскакали до нашого готелю о 1:30 - 2 ночі. Нам дають ключі від номера, ми летимо на наш поверх, ефектно знімаємо на відео наше входження в номер (за потребою запис надам), а там сплять індуси. Приїхали, називається... Люди нас швиденько з номера випхали, ми пішли на рецепшн. Всю групу виявляється було поселено в жилі номери. Дали нам інший, вже нормальний номер. Не дуже приємна ситуація вийшла.

До речі, керівник групи і екскурсовод - це різні люди, в кожному місті зазвичай свій екскурсовод. Якість екскурсії здебільшого не відповідає ціні. Якщо ви купуєте тур і починаєте радіти, як багато побачите, будьте готові віддати у кращому випадку таку ж вартість ба навіть більше за екскурсії. Бо рідко щось нормальне вже включено в тур.

Прага - місто містичне, вражаюче, колоритне. Хочете щось побачити, ходіть самі, що ми і зробили. Так як інформативність city tour дорівнює взятому з Вікіпедії монологу. А то і менше. Фотопаузи були: у вас є 3 хв, відлік часу починається прямо зараз.

Вартість додаткових екскурсій від 18 євро (піднятися по "слідах" королів минулого за 1 год) до 30 євро (покататися на кораблику і там повечеряти або ходьба по пивних під монолог лектора). Люди, подумайте, що краще ходити групою по 40 людей із чужими і незнайомими, бо кожен їде не сам і виходить не одна велика дружня сім'я, а багато дрібних груп різного вікового складу.

Далі по курсу Дрезден і Бастай. Але..... якщо ви не берете екскурсії в Дрезден, вас туди навіть не везуть. Це при тому, що у нашому попередньому турі включалися всі відвідані міста, а екскурсії додаткові по бажанню. Вартість цієї послуги 38 євро за одного. Це при тому, що турагенція дала вказівку, що в Дрезден нас доводять, якщо ми не хочемо йти на екскурсію, то не йдемо (вартість екскурсії 21 євро по колишньому туру). А якщо ми не їдемо в Дрезден, то не маємо права і взяти поїздку до Бастая. А це ще плюс 38 євро на одного.

В сумі 152 євро на рівному місці без вартості туру. А сам тур явно не дешевший. Хотілося плювати, кусатися і матюкатися від "неймовірної" організації.

Відповідно нас лишають в Празі на вільний час, бо ми відмовилися оплачувати незрозуміло що.

Під час прогулянки в Празі ми зустрілися з друзями, які їхали в Берлін і завезли на в Дрезден, де ми чудово провели час без групи. Благо, що знаємо німецьку і англійську)

Та світ круглий, а Дрезден невеликий і ми перетнулися з нашою групою. Уточнили в керівниці, чи можна оплатити і поїхати в Бастай і отримали згоду (заплатили 77€, 1€ здачі дивним чином не повернулося). Також у нас уточнили, чи ми поїдемо назад в Дрезден з ними. І ми сказали, що так) Але нас попередили, що місця в нашому (!) автобусі немає і ми поїдемо на іншому. Економія на всьому, звідкись ще одну групу взяли і впихнули до нас. Прям як ілюзіоністи, що кролів із шапки витягують.

Бастай - це велич, з'єднана руками природи та людини у одне ціле і коли ковзаєш поглядом по всій тій красі, аж забиває подих. Хоча, ні пару вдихів, бо загальний час на Бастай був 1 год, із них хвилин 20 пішло на ходьбу до оглядових майданчиків. І близько 2 годин на дорогу від і до Дрездена. Можна відчути себе гобітом у "Гобіт, або Туди і звідти". Але ні, не можна, часові проміжки різні (

Якщо подивитися тури, що пропонують у Бастай, то вартість 35 євро з людини, а час з 8 ранку до 8 вечора (якщо ви дуже кмітливі, то можна заплатити онлайн по 32€)! Як ви думаєте, за те, що було у нас, можна за двох віддати 76 євро?

І це ще не finita la commedia.

При поверненні назад виявляється, що у нашому автобусі лише одне місце є, а двома попами на одному сидінні важко їхати і тим паче по Німеччини, де легко отримати штраф. Тому пропонують поїхати з групою, що відправляється о 22:30 і ми погодилися. До відправлення в нас було 4 години, ми провели його з максимальною користю. Контакти керівника іншої групи отримали, з ним зв'язалися.

На місце зустрічі прибули і тут керівник каже, що у них, коли хтось їде з іншої групи, має платити за проїзд по 15 євро (нагадаю, що ми з ними їдемо лише до Праги, бо сюди прибули самостійно). Тобто 15 за одну сторону (зі слів керівника), далі шляхом навіть не вищої математики: 15 за іншу + 21 за екскурсію (інформація згідно первинно замовленого туру, де доїзд був в складі самого туру) в сумі... та-да-да-дам... = 51 євро замість 38 вказаних для одного. Для двох порахувати не складно.

Це по вашому як називається???

І це ще не все! Сучасні телефони має NFC - модуль, і наші не виключення. Тому нам потрібно було мати мінімальну кількість грошей готівкою для відвідування тих екскурсії, які ми запланували і про вартість яких завчасно було проінформовано, а решту на банківській карті ₴.

Жоден з керівників про таку подлянку із 30 € за двох не спромігся повідомити завчасно.

І цього випливає, що 30 євро готівкою (!) із собою не було. Іншому керівникові ми це сказали, на що отримали відповідь, яку він (з його слів в цей час - а це майже ніч! ) уточнив у центральному офісі, що без грошей не брати нікого і керівники не несуть жодної відповідальності за повернення туристів, ми можемо не їхати з ними і добратися або блаблакаром, або автостопом до Праги. Але якщо ми не встигнемо до 7 ранку наша група поїде без нас назад до України.

Було вирішено скинути через приват 24 на банківську карту керівника гроші. І ми відправили йому 700 грн. Більше на цій карті не було, бо це був майже кінець подорожі, а інші витрати не планувалися.

На превелике щастя, нас довезли до Праги до 1:30 ночі. Метро вже не ходить, але є автобуси. Проте грошей немає. Керівник змізкував, що близько 14 км йти довго і дав два квитки на доїзд (2 квитки по 24 крони), уточнивши що все-одно бере їх оптом і йому не шкода їх дати. Це єдине за що можна подякувати) Висадили нас, звичайно, не біля зупинки, туди треба було ще йти. Ніхто не поцікавився, чи знайдемо дорогу. Просто висадили. Добре, що GPS творить дива.

Найцікавіше, коли ми блукали в пошуках зупинки і автобуса, серед гулу голосів азійців (вони на диво і вночі скрізь) до нас підійшов чоловіків і запропонував допомогу, бо почув рідну мову і виглядали ми розгублено. Отже, чужа людина намагається допомогти більше, ніж компанія з допомогою якої ми подорожували.

Люди, Вам на майбутнє: весь громадський транспорт в Європі шалено пунктуальний, тому якщо вказано, що автобус буде в 1:39 ночі, то він так і буде) І не забудьте вибрати іншу компанію для подорожі або створюйте подорожі самі!

Та ж ситуація, що із Дрезденом, повторюється і з Брно - другим за величиною в Празі і останнім із міст нашого туру. Тільки лише нас не в Празі лишають, як минулий раз, а на околиці міста Брно в супермаркеті на 2 години, що б не дай Боже не дісталися до центру і самі на замок не подивилися (так лишили більш ніж половину групи, бо до всіх освічених дійшло, що інформативності їх екскурсій нуль).

Тепер питання, які можуть виникнути:

1. Якби подорожній від вашої "контори" втратив гаманець, наприклад - вкрали, його б також було покинуто в іншій країні, бо в нього в цей момент не було коштів, чи просто б вимагали "скинути" гроші через телефон на карту?

2. Чи буду я рекомендувати подорожі з Аккорд-туром?

Однозначно ні. Адже компанія, для якої важлива репутація, ніколи не впаде обличчям в бруд. На жаль, ви гепнули туди з усією силою.

3. Чи хотілося б ще поїхати?

Це питання лишу без відповіді, бо вона очевидна.

Що скажеш на це Аккорд-тур? Чи як завжди втечеш від feedback, враховуючи вже прочитані відгуки на Google Мaps, в яких вказано, що негативні відгуки ніколи не публікуються на сайті Аккорд-туру?

Ти можеш видалити відгук на своєму сайті, але як ти його видалиш у соціальних мережах, де маєш сторінку і даєш рекламу, бо там є така цікава функція як "репост"?

Кінець фільму
Реклама
Відгуки про інші тури