Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Дійсно палкий тиждень в Іспанії

"З нетерпінням чекали цей тур - омріяний відпочинок на Середземному морі, а також можливість побачити театр-музей Далі. Програма туру досить насичена, є і море, і довгі пішохідні екскурії. Отримали багато цікавої інформації, емоцій та вражень. "

Відгук туриста Аккорд тур lizolda21 (Кам
ще
21
фото
Поїздка: 04 серпня 2019
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Август 2019
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Палкий тиждень в Іспанії Ллорет де Мар, Ніцца + Венеція

Поїздку спланували заздалегідь, головна мета відвідати театр-музей Далі у Фігейрасі та побачити будинки Гауді у Барселоні. Дуже щасливі, що ці екскурсії відбулися, а ми отримали незабутні враження.

В цілому туром задоволені. Спочатку трохи розчарував автобус — напевне один із найстаріших. Трансфер до термінала А здійснювався набагато сучаснішим. Салон чистий, кондиціонер працював, але крісла незручні, підніжка заважала. Кордон переїхали доволі швидко (2 години), але факультативних екскурсій Будапештом не було через брак часу. Питання — навіщо тоді взагалі їх прописувати? Помилувалися містом з вікна автобуса. На ночівлю приїхали близько опівночі у готель "Марія" на озері Балатон. Готель був 3 зірки, але стан його бажає кращого, із засобів особистої гігієни — лише мило у старому дозаторі. Сніданок був хорошим. Враження виправило озеро, що на території готелю.

Після ночівлі вирушили в Італію. Гід, Віталія, одразу зазначила, що факультативної екскурсії Вероною не буде, знову ж через брак часу і незручне місце розташування готелю. Тому або пляж, або факультативно Трієст. Але ті хто обрав пляж відпочивали не у Ліньяно, як було зазначено, а на громадському пляжі Трієсту, через затори на дорозі. Ми ж обрали екскурсію містом і залишились повністю задоволеними. Місто чисте, небагато туристів, красива архітектура різних стилів, багато кафе/ресторанів з прийнятними цінами. На ночівлю знову приїхали близько опівночі, у районі Алессандрія, готель Діамант 4 зірки - чудовий готель, сніданок різноманітний. Найкращий готель за весь тур.

На третій день був запланований відпочинок на пляжі в Сан-Ремо або факультативна екскурсія Один день на Лазурному Березі (Монако, казино Монте-Карло, Ніцца). Перед екскурсією ми ще встигли скупатися на пляжі в Сан-Ремо, пляж безкоштовний, обладнаний усім необхідним. Екскурсія різноманітна на місця та краєвиди, хочеться фотографуватись на кожному кроці чи вуличці. У Ніцці було багато вільного часу, можна встигнути і погуляти містом, і поїсти перед нічним переїздом, і скупатися у світлі місяця.

Нічний переїзд був важким, автобус забрав нас з Ніцци близько 23:00. Вранці в Іспанії відвідали бодегу, де можна скуштувати вина, ковбас, сирів та солодощів. Потім рушили до готелю. Так склалося, що нам змінили і місто, і готель проживання. Відпочивали ми у місті Калелья, готель GHT Balmes 3 зірки - на території є басейн; сніданки і вечері дуже різноманітні, багато як закусок та і основних страв. Із плануванням факультативних екскурсій виявилася невеличка плутанина. У інформаційних листах були зазначені одні дні (дні нашого туру), але гід зазначила, що треба постійно ознайомлюватися із інформаційною дошкою в готелі, де вона писатиме, що коли буде. Раніше, ніж за день дізнатися змоги немає. Знову ж виникає питання - навіщо розписувати, що у перший/другий.. день, якщо потім усе буде не так.

Серед екскурсій Іспанією ми обрали "Один день у Барселоні" (для нас це був день 5) та "Історія Сальвадора Далі і середньовічна Жирона" (день 7). Зазначу, що у Барселоні можна було обрати три екскурсії, але перша тоді буде обов'язкова, бо у неї включено трансфер. Крім цього, за планом усіх забирають аж після завершення усіх екскурсій, тобто близько 22:00, навіть якщо ви обрали тільки денну, яка завершилась о 12:00. Нам пощастило, що паралельна група їхала раніше з Барселони і забрала нас о 18:00, відповідно ми встигли на вечерю та пляж у цей день. Від денної екскурсії залишились змішані враження - екскурсовод розказував небагато, але давав багато часу на фото у визначних місцях, іноді занадто багато до 30 хв. Але після екскурсії він кожному допоміг розібратися із маршрутами, хто куди планував витратити свій вільний час. Ми витратили його на будівлі Гауді, бо денна екскурсія не включає жодної будівлі. На це ми приблизно витратили 2 години, але без зайвого поспіху усе оглянули. Барселона дуже красиве місто, просторе, величне, усі їздять на скутерах та гуляють з собаками.

Екскурсія "Історія Сальвадора Далі й середньовічна Жирона". Розпочалась з невеличких організаційних змін, через те, що наш автобус був на іншій екскурсії й затримався, нашу екскурсію перенесли на півтори години. Зазначу, що музей працює до 18:00, а ще у програму входила Жирона. Через це запізнення у Жироні екскурсію провели дуже швидко і без вільного часу, хоча місто зі старовинними спорудами та соборами, чарівними вуличками та каналами. Показали місця де знімали "Парфумера" та "Гру престолів". Враження від театру-музею не передати — у кожного експонату є своє особливе місце, кожна зала оформлена в особливому стилі і несе визначений характер. Екскурсовод сподобалась найбільше — усю дорогу і кожну хвилину вона розповідала цікаві факто про Далі, його родину, друзів, його визначні міста, а також про Жирону і її довгу історію. Зазначу, що на цю екскурсію також треба відводити більше часу і починати не після обіду, щоб потім бігати по музею і мчати на вечерю, а зранку. Екскурсія коштує так само як і денна Барселона, а тривалість набагато менша.

Усі інші дні відпочивали на морі. Курортне містечко Калелья досить тихе та спокійне, до пляжу хвилин 7. Пляж піщаний, широкий, обладнаний душем, туалетом, роздягальнями, поруч бар та парасолі із лежаками. Море чисте, неймовірного лазурного кольору. Супермаркети, магазини із сувенірами зовсім поруч від готелю. Крім цього, у місті є мальовничий парк та маяк (але він в іншому кінці міста від готелю).

На зворотному шляху після нічного переїзду Іспанія-Італія нас чекав або пляж Лідо-ді-Езоло, або екскурсія Венецією. Знову ж питання — навіщо включати у вартість туру - оглядову екскурсію Венецією, але щоб дістатися до Венеції треба заплатити трансфер громадським транспортом 26 євро. Відніміть ці гроші із вартості туру і додайте до трансферу. Ми обрали трансфер до Венеції і факультативну екскурсію прогулянка "По прекрасній венеціанській лагуні". Загалом екскурсія дублювала прогулянку на катері, коли прямуєш від порту до Венеції. У листі описано - Острови..., але ми їх просто бачили з катера, а не зупинялися на них. Тому це трохи розчарувало, адже деякі остроги ген на обрії і особливо нічого не роздивишся. Але прогулянка на катері це завжди хороша ідея.

Ночівля після Італії була аж у Венгрії у місті Надканіжа, готель Оазис. Номери зручні, просторі, є усе необхідне. Сніданок був нормальним, але не різноманітним. У цей день (11) ми ж знову не встигали на жодну факультативну екскурсію. Ще й усі просили від'їжджати раніше, щоб встигнути на потяги. Знову ж питання, як тоді планувався час ці екскурсії, якщо ми знову на них не встигали. Навіщо їх зазначати? Кордон був годин 5. Тур завершися о пів на другу. Тому планувати поїзди до цього не раджу, щоб потім не труситися і не перейматися.

Також треба зазначити невеличку деталь щодо проживання, ми їхали родиною утрьох, але нас завжди розділяли в номери по 2. Хоча, тих хто їхав зовсім окремо іноді селили в номери по три. Ми розуміли, що номери на 3х рідкість, але вони ж були, і у них селили трьох незнайомих людей. Наше невдоволення було змотивоване тим, що речі ми пакували разом, бігати поверхами зовсім не зручно. Тому якщо плануєте подорож утрьох — нехай багаж у кожного буде свій.

Усе, що було заплановано туром було виконано, ми залишилися задоволеними та сповненими вражень. Екскурсії Трієстом та Жироною треба брати обов'язково, це дуже красиві міста. Впродовж подорожі нам ставили понад 10 фільмів, усі перекликались з відвіданими містами та країнами. Тур чудовий, сповнений красивих місць та цікавих історій, хіба що присутні деякі невизначені моменти. Гідом Віталією Пономарьовою повністю задоволені, усе було чітко сплановано та організовано, про усі зміни Віталія попереджала заздалегідь. Крім цього, впродовж подорожі розповідала про країни, міста, які ми проїжджаємо; зорієнтовувала, що і де можна ще відвідати; чи як, що знайти у кожному місті. Вдячні Віталії за створену атмосферу та настрій. Тур та гіда Віталію рекомендуємо!!!
Реклама
Відгуки про інші тури