Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Це була найкраща поїздка з Аккорд-туром з тих, в яких я вже побувала!

"Хоча поїздка називається « Шість столиць. Бурштинові дороги Балтії і Скандинавії» ми можна сказати побували у семи столицях...)"

Відгук туриста Аккорд тур Свєтуля (Могилів-Подільський) на тур
ще
3
фото
Поїздка: 26 серпня 2019
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Сентябрь 2019
Голосов 2 «
Всі лідери

Відгук на тур Шість столиць Бурштинові дороги Балтії і Скандинавії Рига, Таллінн, Стокгольм, Осло, Копенгаген

Це була найкраща поїздка з Аккорд-туром з тих, в яких я вже побувала!

Хоча поїздка називається «Шість столиць. Бурштинові дороги Балтії і Скандинавії» ми можна сказати побували у семи столицях...)

По-перше, ми чудово проїхали кордон що туди що назад, звичайно велика заслуга в цьому наших водіїв – Ігоря і Сергія. Вони справжні професіонали своєї справи. І до речі вони дуже хороші і відкриті люди, не завжди зустрінеш водіїв, які теж цікавляться як наш настрій, чи сподобалось нам те чи інше місто, підходили і питали чи все добре, чи не холодно нам в автобусі. Респект водіям, дуже приємно було з ними їхати.....)

А тепер розкажу в двох словах про саму подорож..

Спочатку був переїзд через два кордони і при їх швидкому проходженні ми рано заселились в готель і ще був час сходити в супермаркет. Першою столицею по нашому маршруту був Вільнюс – це і справді дуже гарне, душевне і гостинне місто. Дуже сподобався екскурсовод - Люба, яка цікаво розповідала про місто і його історії. Далі був переїзд 300 км до другої нашої столиці – Риги! До речі, хочеться замітити, що під час поїздки в інші міста нам включали програму «Орел і рішка», де коротко розповідали про ту чи іншу столицю, що дуже допомагало нам акцентувати увагу на ті визначні місця, де герої передачі побували і знаходити (по можливості) їх.

Ось нас і зустріла Рига – чарівна своєю красою і архітектурою столиця Латвії. У Ризі варто обов'язково спробувати ризькі шпроти, а також скуштувати легендарний Ризький бальзам, адже він корисний для здоров'я. Для шанувальників старих фільмів Рига - унікальне місце. Саме тут відбувалися зйомки знаменитих фільмів - "Шерлок Холмс і доктор Ватсон" та "17 миттєвостей весни". Так, саме в Ризі Штірліц може "жити по сусідству" з Шерлоком Холмсом)))

Далі був переїзд з Риги до Таллінна (310км) і ночівля в готелі.

Таллінн і справді дуже зачаровує своєю середньовічністю: вузькі вулички, численні старовинні вежі, готичні будинки і собори, а також Ратушна площа, в центрі якої є точка, з якої видно усі 5 головних веж міста. Далі нас чекало відплиття в Стокгольм на поромі. Ну пором – це м'яко кажучи, насправді мені здалось, що це був величезний круїзний лайнер, в якому знаходились ресторани, магазини і навіть концертний зал…Хоча, нам говорили, що в магазинах на поромі будуть більш вигідніші ціни на товари, чим в столицях Прибалтики та Скандинавії, але це не так… Звичайно раджу вам взяти сніданок за 13 євро… навіть для вегетаріанця там буде що поїсти))))

Стокгольм — одне з найкрасивіших міст Скандинавії, яке славиться чарівним Старим центром (Гамла Стан). Гамла Стан — старе місто, яке являє собою лабіринт атмосферних мощених вуличок і старовинної північнонімецької архітектури. У центрі Гамла Стан

розташована площа Сторторгет, на якій знаходяться музей Нобеля та різнокольорові будиночки, відомі на весь світ. Вони зображені на листівках, путівниках, сувенірах, і у багатьох саме з ними асоціюється Стокгольм.

На п'ятий день ми вирушили до столиці вікінгів – Осло! Осло здивувало своїм комфортом, порядком і цікавими місцями. Тут не прийнято поспішати, тут гуляють, насолоджуються музикою, п'ють каву. Норвежці дуже цінують навколишнє середовище і природу і чесно кажучи, я була здивована тим, що кожна п'ята машина – це електромобіль Tesla))))) Після прогулянки по Осло нас чекав найдовший в цій подорожі переїзд до готелю в Швеції – 500км, але це був самий найкращий – готель SCANDIC в Хельсінгборгі;) Зранку ми вирушили до Копенгагену. Ми проїжджали по унікальному Ересуннському мостові (10 євро) – це унікальна споруда, яка не має аналогів в світі…Копенгаген - одне з найкрасивіших європейських міст. Напевно, це сама спокійна зі скандинавських столиць, яка вразила своїм провінційним шармом, чудовою морською атмосферою, красивою історичною архітектурою, безліччю палаців і звичайно своєю родзинкою – статуєю-символом Русалонька!

Ввечері була переправа на поромі на територію Німеччини, а потім ночівля в готелі…

Ось і Берлін – це і правда величезний мегаполіс. Вражав своєю могутністю: величним Берлінським собором, колоною Перемоги, могутнім Рейхстагом, Берлінською стіною, і звичайно ж – візитною карткою Бранденбурзькими воротами.

Далі був переїзд з Берліна до Вроцлава (350км) і ночівля в готелі.

За побажаннями групи ми вирішили, щоб екскурсія була по Вроцлаву, тому що більшість вже побували в Кракові….

Вроцлав – одне з найдавніших та найбільших міст Польщі. Місто має особливу середньовічну атмосферу і гарну архітектуру, а що найбільше вразило то це те, що по місті «розкидано» близько 300 невеличких бронзових фігурок гномів))) Вони ховаються на вулицях, за будинками…Багато з них представляють різні професії: фотографи, музиканти, мандрівники і так далі….

З Вроцлава ми поїхали в сторону України! Дорога додому!

Загалом ця подорож мені дуже-дуже сподобалась. Отримала максимум позитивних емоцій і вражень… і зовсім не відчувалося стомленості…хотілось і далі ще їхати і пізнавати нові місця…

І на останок я хочу подякувати нашому керівнику групи – Горчакову Денису! Денис – це фахівець своєї справи. Він швидко встановлював контакт із групою і захоплював цікавими розповіддями про ту чи іншу країну, зосереджував увагу на головному. В нього розвинені комунікативні і організаторські здібності, а також Денис дуже ерудований і має широкий світогляд. Хочеться йому ще раз побажати нових звершень, невичерпної енергії і удачі!!!

Рада, що Аккорд-тур має таких спеціалістів і нехай вони пишаються ними!

З найкращими побажаннями, Іра!

P. S. Як сказав Денис: «Ви відкрили для себе новий наркотик – подорожі!»

Інші відгуки Свєтуля

Реклама
Відгуки про інші тури