Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Квінтесенція краси

"Ця подорож була казковою. Ми і уявити не могли, що можна побачити стільки краси за одну поїздку, причому краси різнопланової. Це був калейдоскоп гір, озер, водоспадів і архітектурних родзинок. "

Відгук туриста Аккорд тур Тетяна (Львів) на тур
Поїздка: 13 жовтня 2019
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Октябрь 2019
Голосов 11 «
Всі лідери

Відгук на тур В гостях у Швейцарії  Цюрих, Женева, Берн + Монблан

Дивуватися від побаченого та почутого доводилося на кожному кроці. В озерах і ріках Швейцарії кришталево чиста вода, місцями смарагдового відтінку завдяки місцевим мінералам. Рейнський водоспад – грандіозне видовище. Оглядові майданчики підводять відвідувачів дуже близько до водоспаду. Шалена швидкість, піна, бризки та райдуга над водою сильно заряджають емоціями. Складалося враження, що райдуга позує для численних фотографів: -) Хто любить дивитися на морські хвилі, тут отримує шалене задоволення. Намилуватися неможливо! Гори з засніженими вершинами і озера та свіжі квіти і пальми – ще одне незвичне поєднання. В теплий жовтневий день на набережній Монтрьо ми якраз і спостерігали його, що викликало в мене когнітивний дисонанс: -) і відчуття нереальності. На березі озера кріселка з-поміж каменів, а поряд може запросто сидіти гусь чи качка, які з місця не поворухнуться, якщо ви наблизитеся і сядете в крісло. Дехто прийняв птаха за муляж. Всюди спокій, неспішність і гармонія. Недарма це місце так любили багаті та знамениті. Тут же на набережній чимало вельми оригінальних скульптур. Для жителів Цюріха чи Женеви гори, ріки та озера – такий же звичний вигляд з вікна, як для нас сусідні багатоповерхівки.

Лаутербруннен і Інтерлакен – взагалі з області фантастики. Велич природи вражає. За іронією долі, я планувала лишитися в Берні замість їхати в Оберланд. Керівник групи сказав, що там дивовижна природа, і я вирішила поїхати. Які емоції я могла б втратити!   

Скажу кілька слів про архітектуру. Австрійські, німецькі, швейцарські будиночки милі, адекватного розміру, оздоблені красиво і затишно, без кітчу, дуже мальовничі. Всі міста, де ми були, абсолютно різні, кожне зі своїм лицем. Тому раджу попіклуватися заздалегідь про достатній обсяг пам'яті на фотокамері. Якби ми взяли додаткову карту пам'яті, то під кінець поїздки не довелося б так жорстко економити кадри.

Виявилося, ми дарма привезли воду з собою - у Швейцарії повно фонтанів з питною водою прямо в місті.

Великий респект швейцарцям за їхню життєву філософію і рівень демократії. Не буду наводити факти, тому що все одно не вдасться їх подати так блискуче, як це зробила наша екскурсовод. Тепер я цими фактами дивую і розважаю домашніх.

Загалом програма туру складена грамотно, але вільного часу турист має небагато. Внаслідок динамічності програми ми не встигли поласувати пивом в Августинській пивоварні. Ті з групи, хто не поїхав в Зальцкамергут і лишився в Зальцбургу, потім мимоволі дражнили інших оповіданнями про те, яке ж смачнюче було це пиво. Еех! Доведеться в Зальцбург потім навідатися окремо, погуляти в розміреному темпі. Проміняти Гальштат на пиво – не варіант. Там фантастично красиво. У мене навіть виникла єретична думка, що ці місця порівнянні за красою зі Швейцарією. Утім ні, Швейцарія стоїть на п’єдесталі окремо. Керівник групи дотримується графіка, тому потягти час не вдасться. Через це довелося пару разів пройти мимо апетитних ковбасок, проковтнувши слину. Ну і довго думати над вибором сувенірів не вийде. До речі, зі Швейцарії можна привезти їхнього місцевого вина. Швейцарці роблять вино для себе, не на експорт, тому вийде оригінальний презент. Ми знайшли пляшку за 5.5 швейцарських франків. Зроблено якраз з винограду в тій місцевості, по якій ми котилися напередодні. Одна дама у групі пішла далі і придбала собі чіпсів з оленя – є такий швейцарський делікатес.

Через брак часу ми заїхали у Мюнхен і добре зробили, бо тоді б не встигли побачити інші перлини Баварії. Мюнхен варто відвідати в рамках якоїсь іншої екскурсії, щоб не нестися галопом. У Краків теж би не встигли через час, витрачений на кордоні. Але і це нічого – Краків лежить на шляху багатьох інших турів по Європі.

Нам пощастило з керівником групи Юрієм Морозом і водіями. Юрій дуже позитивна людина, нам він сподобався з першої ж його посмішки. Видно, що людина на своєму місці, любить і знає свою роботу, працює чітко, спокійно і невимушено. Організація туру прекрасна. Просто як не крути, відстані неблизькі. Тому якщо виберете цей тур, будьте готові до того, що раніше лягти і пізніше повалятися в номері вранці, як правило, не вдасться. Це поїздка для концентрованої краси, поїздка-вибух емоцій, поїздка-марафон. Побачене, почуте і відчуте вартує витрачених зусиль.
Реклама
Відгуки про інші тури