Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

наша літня відпустка

"Найкраща відпустка з дитиною"

Відгук туриста Аккорд тур Люда (Сміла) на тур
ще
36
фото
Поїздка: 15 серпня 2019
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Ноябрь 2019
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Літній світ – Болгарія!!! (13 днів)

До декрету я вже їздила з Акордом, тому, коли підросла моя донька, а їй влітку було 5 років, вирішила ризикнути і вибрала гарний тур автобусом до Болгарії. Так як ми з Черкащини, поїздом до Львова ніч їхати, потім годин 15 до Болгарії, то я вибрала тур найдовший, 12 днів на морі. Відпочинок планувався у місті Обзор.   

Моя Таня була в захваті з самого початку: нічна поїздка поїздом, вона спала на нижній полиці, я на верхній, це вже була для неї пригода. Потім від зд вокзалу - безкоштовний трансфер до терміналу А. Мені сподобалися комфортні умови, ми скористалися душем та поїли в кафе. І от подорож почалася. Я дуже хвилювалася, як дитина перенесе дорогу, але все було добре. В останній день нам змінили супроводжуючого гіда. замість Поліни була Серветник Оля. дуже привітна і приємна, і хоча для неї це був новий напрямок, вона спеціалізувалася на інших країнах, але впевнено розповіла про країну, сервісні послуги по дорозі і розказала, хто де буде жити. Водії Евелін та Валерій. болгари, говорили російською та українською на зрозумілому рівні, тому проблем у спілкуванні не було. Ми замовили місця зразу за місцем гіда, тому Тані подобалося спостерігати за дорогою і нас не захитувало. автобус комфортний, крісла досить зручні, а зупинки на кордоні та на заправках давали можливість розімятися та перекусити.

Відпочивали ми на приватній віллі Стояна Борисова у місті Обзор. Що я можу сказати: чистенький і затишний номер на третьому поверсі, практично нові меблі, зручності в номері, був холодильник, чайник і телевізор. Окремий захват у дитини викликав балкон з видом на центральну вулицю та море на горизонті. Прибирання та заміна постілі щотижня. Вулички невеликі, чистенькі, практично всі перші поверхи зайняті магазинчиками та лавочками сувенірів і перекусів. У нас був відпочинок без харчування, тому я хвилювалася, чи зможу прогодувати дитину, адже вона в мене не їсть фаст-фуди, максимум - піцца. Один раз в день ми обідали в кафе, яких є ціла мережа в Обзорі. Постійно заходили в місцевий супермаркет типу нашого АТБ, де купували готові напівфабрикати (котлетки і т. д.), а також вівсянку та вермішель швидкого приготування. В номері можна було кипятком заварити і з мясним блюдом зїсти. Але моя доня мене здивувала: у рибних крамничках я купила скумбрію, запечену на грилі, і нам так сподобалося, що їли її майже щодня. А свіжі овочі та фрукти купували на місцевому овочевому ринку, який працював дотемна. Не сподобався виноград, я очікувала смачнішого і більшого вибору, а був такий точно, як у мене вдома. А ось сливи, персики, дині, а особливо кавуни в нас не вибували. Овочі також були досить їстівні, огірки правда, довгі, тепличні. але запашні, добрі. коротше, згадую минулорічний відпочинок в Туреччині, де я брала "все включено", то Таня майже нічого, крім бананів та кавунів не хотіла з того їсти і довелося докуповуватися в магазині молочкою та мясним, то розумію, що в Болгарії можна харчуватися самому. До речі, якщо сімя може поїхати своїм автомобілем, то прямо в місті можна зняти будь-яку кімнату чи квартиру, там повно оголошень "свободна стая", і готувати самому. продукти трішки дорожчі від наших. то навіщо везти з собою?  

Місто Обзор рекламують як молоде курортне містечко з мяким кліматом та чудовим пляжем, придатним для дітей, пологим, піщаним. Розташоване між Варною та Золотим Берегом десь по годині їзди. І це все правда, але не вся. Треба ще додати: безліч паркових зон та насаджень, які дбайливі садівники вирізають у вигляді фігур, я нарахувала 4 дитячих та спортивних майданчика, у лісі над містом є чудове місце для туристів з авто: мангали, гойдалки, столи для пікніку. Вулички прибрані, до моря недалеко від будь якого готелю чи вілли, максимум ширина всього міста десь кілометр, нам з вілли Стояна Борисова було йти хвилин 10, і весь час по дорозі були або магазинчики, фаст-фуди, або парк. Я покатала дитину на поні верхи, потім в кареті принцеси, гралися на всяких атракціонах, і відвідали лунапарк. так як все-таки дитина ще мала і їй нецікаві історичні екскурсії (Несебр, Стамбул), то ми замовили тільки екскурсію Болгарське село. Година їзди до Золотого берега та ще хвилин 40 вглиб материка в гори - і ось пречудова колиба. Інсценування болгарського весілля - в кінці хоровод з туристами, потім танці на вугіллі - незабутній вечір і для мене, і для дитини. І звісно ж смачні наїдки, а вино - необмежено з бочки. Сподобалося всім.  

Відпусткою ми залишилися дуже задоволені, але я зробила висновок. що в Болгарію треба їхати своїм автомобілем, тоді є можливість відвідати і побачити набагато більше. Мовного барєру практично немає, ціни помірні, а побачити є що. Клімат мякий, зовсім не було мух, комарів, і було не жарко і не холодно. Море лише один день було неспокійне, стояв червоний прапорець, але постійно пильнували рятувальники. Пляж безкоштовний, піщаний, ми приходили годин у 9 ранку, місця було вдосталь, потім наповнявся людьми. Для відпочинку з дітьми - саме те. Харчування недороге, дужже раджу рибні лавочки (цаца, скумбрія на грилі - респект), кавуни божественні, ми купували половинку через день. а найбільше Таня ласувала морозивом з вітринних магазинчиків - брали по ложці кожного виду, перепробували практично всі.

Подяка акорду за Олю Серветник - було весело і легко. Дякую, що поселили у Стояна Борисова, хоча всі хотіли в Лимонку, але це було не гірше. Приязні господарі, заквітчаний двір, новий готель, одне задоволення.

Фото додаю
Реклама
Відгуки про інші тури