Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Моя передріздвяна подорож зі спогадами дитинства

" Різдво у Європі- це чудо з яскраво вбраними головними площами, з ялинками, різдвяними вертепами, Санта-Клаусами, сніговиками, Лускунчиками, з запахом смажених ковбасок та ароматами зігріваючого душу й тіло глінтвейну:)"

Відгук туриста Аккорд тур Marmis (Луцьк) на тур
ще
2
фото
Поїздка: 13 грудня 2019
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Декабрь 2019
Голосов 4 «
Всі лідери

Відгук на тур Міні Європа за Три дні: Дрезден, Краків, Вроцлав!!!

Коли обираєш для себе тур для мандрівки, потрібно реально оцінювати те, що є речі, котрі не залежать ні від туроператорів, ні від туриста: проходження державних кордонів та погодні умови. Ці два суттєвих складника можут значно зіпсувати вам настрій, якщо зазделегідь не бути до цього готовими. Тому, купуючи квиточки на потяги, враховуйте, що проходження кордонів - це мінімум 4 години, а максимум... А до погоди можна пристосуватися, якщо не забуваєш взяти парасолю, теплий одяг і пропускати свої враження від побаченого через різні погодні фільтри - будуть малюнки різних кольорів, але від того Краків, Дрезден, Мейсен чи Вроцлав не гублять свою неповторність.

Саме ці місця я відвідала в турі від “ Аккорду” під назвою “Міні Європа за 3 дні” (керівник групи Єлізавета Аль-Хамес). Подяка Єлізаветі за увагу до туристів, особливо до тих  подорожує сам, бо їм часом важче вписатися в групу. Ліза відчуває настрої людей і робить все, що залежить від неї, щоб туристам було комфортно у подорожі, а це головне. Подяка і водям за їх нелегку працю.

Обрала саме цей тур в грудні тому, що хотіла зануритися у передріздвяну східну Європу, котра знайома мені з дитинства, перші 6 років якого я провела саме у Саксонії. Теплі спогади постійно супроводжували мене протягом всього туру.

Наша група не була великою (всього 24 туриста) і ми всі були на диво пунктуальні, тому не витрачався час на очікування тих, хто десь загуляв. А це важливо, бо час “пристою” відмінусовує позитивні емоції, котрі ви недополучите надалі.

Погода нас не балувала. Передріздвяна Європа зустріла нас дощами і вітрами. Тому група вирішила замість Саксонської Швейцарії обрати Мейсен і, як на мене, поступили мудро:) Бо зі скель нас просто би зніс лихій вітерець, що потім ще й підключив до себе дощ.

Нам повезло з гідами. Я грішу тим, що як фотограф завжди все слухаю у піввуха, але всі, без виключення гіди, зуміли мене призупиняти своїми цікавими розповідями. Харизматична пані Анна у Кракові та м'ягка, дуже уважна і людяна гід Людмила у Мейсоні - це для мене найкращі у цьому турі гіди, професіонали своєї справи.

Різдво у Європі - це чудо з яскраво вбраними головними площами, з ялинками, різдвяними вертепами, Санта-Клаусами, сніговиками, Лускунчиками, з запахом смажених ковбасок та ароматами зігріваючого душу й тіло глінтвейну. Сувеніри на всякі смаки. Але... той самий німецький різдвяний кекс штоллен у магазинах значно дешевший ніж на ярмарках.

Я раджу всім ОБОВ'ЯЗКОВО відвідати Мейсон! Дуже атмосферне місто, в котрому відчуєш історію німецького середньовічного міста. Там живе дух старої Саксонії. Це місто не було зруйновану у роки останньої світової війни, тому там все справжне, аура міста неймовірна! І Різдво там особливе. Невеликі міста більш автентичні, ніж мегаполіси.

Не зимою всім раджу відвідати і Саксонську Швейцарію. Краєвиди неймовірні: скелі, водоспади, дерева на камені. На мості Бастай, з висоти 200 метрів над землею “стрічка” Ельби внизу як ріка нашого швидкоплинного часу, у води якого неможливо ступити двічі, тому потрібно цінувати секунди свого життя і витрачати їх, по можливості, лише на добрі справи.

Вне сумніву, і дітям та й їх батькам додасть настрою пошук краснолюдок - маленьких гноміків на старовинних вуличках прекрасного Вроцлава. Гноміки там усюди! Їх вже більш ніж 400! Всі в “золотих” шляпках, - тому що на удачу потрібно погладити ковпак на голові чергового знайденого гнома.

Плюс цього туру і у тому, що дві ночівлі ми віпочивали у одному готел, де все є для гарного відпочинку. Сніданки - шведський стіл, досить смачний. Персонал розуміє українську та російську, що дуже зручно, коли винимають якісь проблеми. Отель “Picaro” у Болеславці, неподалік від Вроцлава.

З порад від себе. На рахунок добирання від залізничного вокзалу до терміналу “А” - без проблем. Вам перед від'їздом телефонує керівник групи і записує на трансферний автобус, которий довезе вас з вокзалу. В мене потяг приходив до Львова у 4.30, а вже в 5-тій ранку я сиділа в трансферному автобусі. По поверненні з туру туристів завозять на вокзал.

Дякую туристам з групи за доброзичливість і комфортне співіснування без свар на мовному чи різносвітоглядному грунті. Так, були окремі негативні моменти, але все швидко вирішувалося і навіть не варто про це писати.

Головний   проходження кордону... І головне - по часу... Потрібно прорахувати всі негативні моменти для себе, щоб не втрачати загублені гроші за невикористаний квиток на потяг. Як сталося в мене, наприклад... І не тільки в мене... Але це це не претензії до “Аккорд-туру” чи керівника  - це є головною проблемою всіх автобусних турів, пов'язаних з проходженням державних кордонів.. . Для туристів... На жаль...
Реклама
Відгуки про інші тури