Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Моя перша європейська мандрівка

"Дивовижна ще різдвяна і новорічна Європа за 3 дні. Насичена програма, неймовірні враження. Що ж... Куди б це поїхати далі...?"

Відгук туриста Аккорд тур Ірина (Львів) на тур
ще
9
фото
Поїздка: 02 січня 2020
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Январь 2020
Голосов 9 «
Всі лідери

Відгук на тур Вікенд на трьох! Краків, Відень, Будапешт

Це був не тільки мій перший автобусний тур, але й взагалі моя перша поїздка за кордон за 20 з чимось років)

Тур брали заздалегідь: обрали дату виїзду 2 січня, а купляли в середині жовтня. Мабуть, це також вплинуло і на місця в автобусі: нас їхало троє, у нас були місця 17,18 і 21. Якщо звернути увагу, то на місця з 1 по 16 пропонується додаткова послуга "гарантований номер місця". Жінка, яка їхала на 22 місці, купила тур на два дні пізніше, аніж ми, тому це наше таке маленьке спостереження щодо принципу розміщення в автобусі. Ці місця центральні — як на мене, дуже зручно, якщо взимку жарко від обігріву, то на санітарних зупинках відчиняються середні двері і заходить свіже повітря.

Оскільки це перша поїздка, ви самі розумієте, який в мене був настрій! В такому захопленні та очікуванні чогось неймовірного я вирушила до залізничного вокзалу — саме звідти відбувався трансфер до Терміналу "А". На жаль, в такому піднесеному настрої не впильнувала свої речі, прямуючи з вокзалу до місця стоянки автобуса я якимось чином втратила рукавиці, які так потрібні взимку для прогулянок (я ще й мерзляк)! Поклала в кишеню, але через кілька хвилин їх вже не було, буквально за хвилинку повернулась дорогою, якою йшла, а їх вже не було... Час трансферу підганяв, тому вже в засмученому настрої сіла в автобус, хоча знала, що ця дрібничка не зіпсує мені поїздку.

Знайти автобус доволі легко, за два-три дні до туру до нас зателефонувала керівник групи Мар'яна Капко, повідомила всі деталі, ми мали змогу задати їй абсолютно всі питання, які нас цікавили. Нам також скинули інформаційний лист, де були вказані всі деталі: номер рейсу, перелік необхідних документів, і що важливо схема як дістатися до терміналу "А" і де саме знайти автобус на залізничному вокзалі. Для тих, хто погано орієнтується, а також для гостей нашого міста це дуже важлива інформація!

По прибуттю в Термінал "А" в нас ще залишалося трохи часу, можна було підзарядити свій телефон, поїсти, купити все необхідне — все це там є. Далі оголосили посадку на наш рейс і ми попрямували до автобуса. До речі, автобусів теж багато і в оголошенні також вказують, де припаркований потрібний нам автобус.

Вирушили ми вчасно о 7:30 ранку. На кордон (Краковець) приїхали за годину, там стояли приблизно три години. На українській стороні нас змусили вийти з багажем з автобуса на митницю — перевіряли. Є також там туалет, платний — по три гривні. Далі польська сторона, там теж трохи почекали, далі вийшли, але вже без речей, тільки з паспортами. Туалети на польській стороні безкоштовні.

Тільки перетнули кордон і вже через 5 хв нас зупинила транспортна поліція. Поляки перевіряли автобус, це зайняло приблизно 30 хв, тому довелось чекати ще. Благо тоді ще ловила українська мережа і можна було користуватись інтернетом не в роумінгу.

Кожні кілька годин санітарні зупинки, в Польщі вони безкоштовні.

Вже приблизно о 14 год ми були в Кракові. Там нас вже чекала екскурсовод, яка познайомила нас з містом. Далі хтось обирав факультативи — вони пішли на свої екскурсії. У решти був вільний час, о 19:00 всі домовились зібратись біля автобуса і вирушати далі. З урахуванням того, що оглядова екскурсія зайняла приблизно годину часу, у нас залишалось 4 год вільного часу. Звісно, за цей час все місто не оглянути, але хоча б побачити основні видатні місця і сфотографуватись — цього достатньо. Ми ще й поїсти встигли і сходити в торговий центр.

Якщо ви помітили, в турі заявлено екскурсії у трьох містах, але в переліку написано чотири країни. Це тому що з Польщі ми їхали в Австрію, але ночували в готелі у м. Брно (Чехія). До готелю ми приїхали опівночі, нас швидко поселили, повідомили де сніданок, о котрій годині і ми пішли відпочивати. В номерах є все необхідне: рушники, туалет, душ, вай-фай, розетки у достатній кількості.

О 10 ранку ми вирушили з Чехії у Відень. Дорогою також зупинялись на санітарні зупинки, але в Австрії вони вже платні. Екскурсії у Відні і Будапешті ми слухали за допомогою приймачів і навушників. Хочеться окремо звернути увагу на екскурсовода у Відні, надзвичайно цікаво розповідала. Розповіла не тільки історичні моменти, місцеві традиції, але й також де дешево можна поїсти і де піти безкоштовно у туалет, бо вони майже всі там платні. Ходили безкоштовно у Саровські. До речі, лайфхак: в МакДональдзі туалет платний, код від дверей вказаний в чеку при купівлі, але якщо підійти до туалету і почекати поки хтось вийде або зайти з кимось — можна піти й безкоштовно, за цим ніхто не стежить)

У Відні також хтось йшов на свої факультативи, я не брала, тому у мене був вільний час, приблизно 5-6 годин ми ходили по місту. О 18:30 зустрілись біля автобуса і попрямували у Будапешт. Там о 22:00 у нас була оглядова екскурсія, а о 23:00 кораблик. Хто не йшов на кораблик, міг цю годину ходити по нічному Будапешту, щоб не сидіти в автобусі. Далі приїхали в готель — там уже діяв city tax, по-нашому туристичний податок, 1 євро. Хочеться підмітити організованість нашого керівника — Мар'яна заплатила одразу за всіх і ми просто наступного дня в автобусі зібрали по 1 євро. Уявіть, наскільки це могло затягнутися, якби ми збирали гроші перед заселенням. Ми були дуже втомлені, заселялись о 1 ночі.

Зранку теж сніданок, виїхали о 10 ранку, хтось пішов на факультативи, решта до 13:00 мали вільний час. За ці три години ми пішли в Базиліку (бо вона о 22:00, коли ми приїхали, була вже зачинена), прогулялись мостами, біля парламенту. Мар'яна підказала де можна безкоштовно сходити в туалет у Будапешті.

Наступна наша зупинка — Егер. Там ми були приблизно 2-3 години, можна було і по місту погуляти, і вина купити. До речі, на в'їзд в Україну обмежень нема — можна везти скільки хочете.

Виїхали в Україну приблизно о 17:00 за місцевим часом, на угорському кордоні недовго стояли, трохи більше ніж годину. Ми всі пройшли митницю, чекали поки пройде автобус і виявилось, що у Відні автобус отримав штраф 36 євро за паркування, тому все так затягнулось.

Заявлено приїзд до Терміналу "А" опівночі, ми ж приїхали о 3 ночі. В декого був поїзд, тому ми поїхали одразу на вокзал, людям залишалось кілька хвилин до відправлення, добігали. Всі інші поїхали до Терміналу "А".

Хочеться подякувати не тільки керівнику групи Мар'яні, але й водіям. В автобусі нам вмикали фільми, якраз актуальні, бо стосувалися нашої поїздки — про імператрицю Сісі.

Щодо розрахунків — у всіх країнах різна валюта: злоті, крони, форинти та євро. Можна сміливо розраховуватись карткою (в мене вона з чіпом, приймалась усюди) або телефоном за допомогою nfc. До речі, у всіх містах можна знайти безкоштовний вай-фай.

Ми їздили з 2 по 4 січня, застали різдвяні ярмарки у Кракові та Відні, у Будапешті його вже розібрали. Хоча ялинки були всюди.

Так, вражень багато, все не розповісти. Що ж, а поки вибираю інший автобусний тур з Акордом!
Реклама
Відгуки про інші тури