Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Як українці Скандинавію підкорювали!

"Незабутня подорож прекрасною командою по країнам Балтії, Скандинавським півостровом, казковим Копенгагеном, мультикультурним Берліном та містом гномів - Вроцлавом) Велике дякую компанії "Аккорд-тур" та пані Ірині з "Поехали с нами" . "

Відгук туриста Аккорд тур Varg (КИЇВ) на тур
ще
4
фото
Поїздка: 31 грудня 2019
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Январь 2020
Голосов 10 «
Всі лідери

Відгук на тур Шість столиць Бурштинові дороги Балтії і Скандинавії Рига, Таллінн, Стокгольм, Осло, Копенгаген

Одразу, хочеться подякувати керівнику групи Юрію Морозу, який своїм позитивом та гумором одразу став справжнім другом. Окрема подяка водіям нашого дракару № 663 Віталію та Ігорю - справжнім професіоналам своєї справи! А також дружній команді однодумців, які відправились підкорювати 7 європейських столиць разом з нами.)

День 1. (31.12) Київ – Вільнюс

Відправились ми з Південного залізничного вокзалу нашої столиці в 00.10. Автобус новий, комфортабельний. Забігаючи наперед, наш куратор весь маршрут намагався робити санітарні зупинки там, де є безкоштовна вбиральні та взагалі надавав вичерпну інформацію по країнах і містам. Кордон з Республікою Білорусь ми пройшли доволі швидко, за 1 годину (для прикладу кордон з Польщею можна проходити 5-6 годин). Кордон із Литвою теж перетнули оперативно, без затримок. Приблизно в 14.00 ми вже прибули в столицю Литви - Вільнюс. Де одразу можна було ознайомитись із містом (платна екскурсія/вільний час).

Місто розташувалось на берегах річки Няріс, гарна архітектура старого міста контрастно перетинатися з житловими будинками, які нагадують радянські часи. Сподобалась мистецька локація на кшталт Андріївського узвозу - Ужупіс (лит. Užupis). За адресою Paupio g. 3A різними мовами написана конституція цієї мистецької республіки.

Поселили нас в прекрасний готель Karolina, який своїми картинами більше нагадував художню галерею. Новий рік ми зустрічали біля Вільнюської телевежі =)

День 2. (01.01) Вільнюс – Рига – Таллінн

Вранці ми відправились в Ригу, переїзд в майже 300 км зайняв у нас 4 години. Рига затишне місце з маленькими вуличками та червоними дахами, у самому розпалі була Новорічна Ярмака з різними стравами та вуличними музикантами (ну і звісно глінтвейн із ризьким бальзамом). У вартість туру входить чудова екскурсія «Затишна Рига».

Ввечері ми відправились в передмістя Таллінна Нимме (эст. Nõmme) на ночівлю в готель Tähetorni. Сам готель невеликий біля самого лісу з прекрасними апартаментами.

День 3. (02.01) Таллінн

Виїзд в столицю Естонії де одразу відбулася екскурсія «Лицар Балтійського моря - Таллінн». Місто з багатою історією та цікавою архітектурою ; красивими краєвидами, які можна спостерігати з оглядових майданчиків. Після обіду ми відправились на наш паром «Victoria I». Заввишки 10 поверхів, вміщує 2500 пасажирів, на судні знаходяться декілька магазинів, ресторанів, дискотека, сауна тощо. Каюта розрахована на 4 особи з власним санвузлом. Сніданок вартістю 15 євро був включений у вартість туру (подарунок від Accordtour).

День 4. (03.01) Стокгольм

Вранці з порома відкриваються мальовничі краєвиди на скелясті береги Швеції). При прибутті в місто ми відправились на пішу екскурсію «Серце Стокгольма - старе місто Gamla Stan», де ознайомились із величчю палаців, маленьких двориків і історією старовинної столиці. Зарання обравши цікаві станції метро (переважно синя гілка) ми придбали на 75 хвилин квиток (~4 євро) у працівниці метрополітену, яка на наш великий наш подив володіє без акценту російською мовою =) Самостійно сходили на англомовну екскурсію в міську ратушу (~9 євро), де проводиться вручення Нобелівської премії, а самі засідання депутатів проводиться у вечірній час – після «нормальної роботи» на якій працюють народні обранці =)

Поселилися ми в маленькому містечку Халльсберг (швед. Hallsberg) готель Stinsen.

День 5. (04.01) Осло

Переїзд до столиці Королівства Норвегії зачарував скандинавською природою, тунелями та сонячною погодою. В самому місті відбулася екскурсія «Велика прогулянка по Осло» під час якої ми завітали на найвищу точку міста - Хольменко́ллен (норв. Holmenkollen) з виглядом на О́сло-фьо́рд (норв. Oslofjorden) та побували в шикарному парку скульптур Вигелаанда. Після цього була піша екскурсія «Столиця землі вікінгів – Осло» під час якої ми побували в міській ратуші.

Після довгого переїзду в 500 км. Ми поселилися в місті Хельсингборг (Швеція) у готелі Scandic. Один з найкращих готелів у турі.

День 6. (05.01) Копенгаген

Переїзд в столицю Данії по унікальному Ересуннському мосту (данська Øresundsbroen, шведська Öresundsbron, об'єднана гібридна назва Øresundsbron) за додаткову оплату. Данія – це країна велосипедів: на 5 млн жителів припадає ~ 17 млн двоколісних друзів. У нашого гіда на чудових екскурсіях «Копенгаген для душі» та «Є Данія на світі, друг Гораціо», наприклад у сім’ї на двох 7 велосипедів)) Саме місто вразило своїми каналами, королівськими гвардійцями та цікавими історіями.

З міста Ге́дсер (дан. Gedser) на поромі ми опинилися в німецькому місті Росток. Паромна переправа зайняла у нас ~2 години.

Поселилися ми в самому спортивному готелі туру - Sportforum.

День 7. (06.01) Берлін

Моє улюблене місто, в якому ми вже 2-ге. Не дочекавшись закінчення екскурсії «Велич могутнього Берліна» ми пішли в готель Park Inn, де за 4 євро можна піднятися на 35 поверх де знаходиться оглядовий майданчик. Ну і звісно, як не обійтися без фотографій біля Рейхстагу та Бранденбурзької брами=). Перед виїздом в Польщу нас ще чекала незабутня і колоритна екскурсія-дегустація «Пива багато не буває». Окремо хочеться подякувати пану Олегу за не забутні історії та враження в ресторані німецької кухні - Berlin Marcus Bräu!

Останнім готелем був Gold Hotel в містечку Злотория (польск. Złotoryja).

День 8. (07.01) Вроцлав

Вроцлав – місто гномів. Мабуть, не вистачить цілого дня щоб відшукати понад 500 гномів. Перший був встановлений у 2001 році («гном-тато») і з кожним роком кількість тільки зростає. Красиві костели, цікава ялинка і навіть маленький бамбуковий гай в міському парку (Park Staromiejski).

Якщо зробити підсумок, варто зауважити цей тур можна назвати «експрес туром». Багато міст та країн, культурних особливостей і це все змінюється кожен день. Як на мене це ідеальна можливість ознайомитись з багатьма країнами за такий короткий термін, щоб в майбутньому обрати для себе певну локацію і повернутися вже на довший період часу).

Більше подорожуйте, знайомтеся з невідомим та позитивно мисліть)
Реклама
Відгуки про інші тури