Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Найгірша організація НР

"Найгірша організація НР, некомпетентні водії та не відповідальний гід. Жахливий досвід."

Відгук туриста Аккорд тур Acino (Івано-Франківськ) на тур
Поїздка: 30 грудня 2019
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Январь 2020
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Сніжний рай в Словаччині Міні-СПА вікенд на лижі та термали

Тур 881. Все почалося з того, що за день до поїздки мені зателефонував гід – проінформувати про мій час приїзду до Львова та сказав мені про можливий безкоштовний трансфер о 19:00 та 19:15 з залізничного вокзалу до Терміналу-А. Наступного дня, незадовго до мого потяга, я знову отримав дзвінок від гіда про те, що жодного трансферу з ЖД вокзалу до Терміналу-А не відбудеться (прибуття мого поїзду було о 18:51). Приїхавши на вокзал у м. Львів, мені довелось шукати таксі, яке зможе завезти за межі міста (Термінал-А) з гірськолижним спорядженням, що означало додаткові витрати та час. Коли ми прибули у Термінал-А перед виїздом о 20:00, нас зустрів гід Півень та сказав ставити багаж і займати свої місця. Після того, як весь автобус розмістився і дочекався людей, які також не отримали безкоштовного трансферу з залізничного вокзалу, наш автобус вирушив до словацького кордону. Гід оголосив на весь автобус що за якихось причин, доволі незрозуміло пояснив яких, нам забронювали в останній момент готель в Кошице (увага, готель на 50 людей бронюється за 1-2 дні), колиба на новий рік відміняється і він щось придумає до ранку і оповістить пасажирів. Гід почав всіх налаштовувати їхати саме у Татраландію, що звучало як sales-pitch.

По дорозі до словацького кордону водії та гід намагались знайти робочу заправку, але вони не здогадались що о 00:00 на всіх касах проходить інвентаризація та закриття доби, так заїхавши на купу різних заправок біля Мукачева, ми витратили час і дочекались поки відкриється одна із заправок. При проходженні словацького кордону все пройшло спокійно з української сторони, але не все гладко зі словацької, де наш гід, не знаючи і не розуміючи словацької мови, не міг знайти порозумітись з прикордонником, який вказував на те, що гід зобов’язаний мати “ваучери” не електронні, а роздруковані на всіх пасажирів, крім того, водії теж не знайшли спільної мови і склалося враження, що вони здійснюють таку поїздку вперше. Після певних непорозумінь гіда та водіїв з прикордонниками, гід сказав всім пасажирам вийти із автобуса з власними речами, що насправді прикордонник не казав гіду, і це з’ясувалось вже коли пів-автобуса вийшло на вулицю.

Пройшовши словацький кордон, ми вирушили в Татранську Ломніцу. Цілу ніч по дорозі дуже галасливо себе поводили і не давали пасажирам спати п’яні молодики, які сиділи в кінці автобуса, на що реагували тільки пасажири, але не наш керівник групи. Прокинулися ми вже в Татранській Ломниці о 6 ранку, все було зачинено, і весь автобус почав перевдягатися в лижний одяг у самому автобусі, тобто абсолютно ніхто не передбачив роздягалень для цього випадку. Гід показав де купити квитки і на запитання що робити людям, які не катаються на лижах, відповідав неоднозначно і невпевнено. Сам ж гід зі своїми друзями вирушили кататись на лижах, а автобус закрили на 9 годин з сплячими водіями у ньому. Тобто, люди які не каталися на лижах не могли навіть забрати якісь особисті речі або зігрітися у автобусі або навіть поспати, а їм прийшлося знайти чим собі зайнятись всі 9 годин у гірськолижному курорті, де були відсутні активності крім фунікулера, який пару разів відкривався і закривався, і люди цей час очікували в 2х годинній черзі, а потім їм казали що фунікулер не працює через погодні умови. Само собою, про будь-які зміни або програму на новий рік гід нікого не оповістив – її і не було.

Після катання на лижах або просто провітрювання на повітрі для тих, хто не катався, пасажири почали сходитися і автобус мав виїжджати, але загубились деякі туристи, яких гід довго не міг знайти і ми вийшли за межі планованого графіку на 1-2 год. По дорозі гід оголосив, що ми заїдемо у магазин Теско у Кошице. Між тим, гід оголосив що колиба буде 1го січня. Потім автобус зі всіма пасажирами вирушив у Врбов, де половина автобуса пішла купатися з гідом, а половину залишили біля купалень з водіями на парковці, не запропонувавши іншої програми. Я з тих пасажирів, хто не пішов до купалень, і залишився у автобусі з водіями та іншими пасажирами. Автобус абсолютно не прогрівався усі 2.5 год і пасажири почали замерзати, ніхто з водіїв не включав опалення у автобусі, доки одна з пасажирок не зателефонувала до гарячої лінії аккорд-туру і поскаржилась, що автобус не прогрітий і водії не закривають весь цей час двері до автобуса. Через 2год водії включили опалення у автобусі, але не зрозуміло з яких саме причин - через дзвінок на гарячу лінію, чи те, що закінчувався час у купальнях. Через 30хв коли всі пасажири зайшли до автобуса, помітили, що однієї пасажирки немає у автобусі, на її пошуки пішло біля 1год, і наш гід гід не зумів зібрати всіх разом у кінці, щоб не забути когось або знайти пасажирку раніше.

По дорозі у Кошице гід не оголошував конкретно, чи є якась програма, чи ми заїдемо у магазин, його відповіді було неоднозначні, розмиті або взагалі не відповідав, після чого наш автобус став на заправці і гід оголосив, що магазин Теско вже закритий і єдиний варіант, де можна щось купити, це заправка (зауважу, все, що запропонував гід на новий рік, це - купити собі щось поїсти на АЗС і по можливості піти у центр). Прибули до готелю ми близько 22:00, де нас заселили у номера типу twin-bed, навіть людей, які приїхали разом як пара. Святкування нового року 2020 у кожного пасажира пройшло по своєму.

Зранку прокинулися, поснідали та вирушили у Ясну. При тому, що гід казав що автобус вирушить тільки до м. Ясна АБО у Татраландію АБО у Бешенева, а потім у колибу, але для того, щоб не скорочувати програму, нас цілим автобусом завезли у м. Ясна, висадили і автобус десь пропав. По дорозі було багато суперечок від однієї з пасажирок, що ніхто не хоче в Бешенева, тому всі поїдуть у Татраландію і гід навіть не старався знайти компроміс абощо. В сумі вийшло так, що є варіант залишитись до вечора кататись на лижах або погуляти по гірськолижному курорті близько години і поїхати на купальні, саме прогулятись, бо піднятись на фунікулері швидше б за все просто не вистачило часу. По самому гірськолижному курорті гід нічого не розказав що і де, тільки відвів людей за ski-passами і на цьому все, не розповів, чим тут можна було зайнятись і навіть де можна було б знайти WC.

Через годину ми дочекались автобус, вирушили до Татраландії, по дорозі половина автобуса хотіли в Бешеневу, але гід охоче агітував на Татраландію і казав, що у Бешеневі доведеться провести менше часу, але на питання чому – конкретних відповідей не давав. На пропозицію спочатку забрати людей із Ясна, потім із Татраландії і потім з Бешеневи, щоб всі провели заявлений у програмі час – гід просто проігнорував. А справді, чому я маю платити за 3 год, а проводити там тільки 1 год, в програмі туру вказано, як-не-як, 3 год, тобто Аккорд-тур виконав свою програму не повністю, скоротивши її. Коли гід зрозумів, що пів-автобуса хоче у Бешенову, ми висадили пасажирів у Татраландії і поїхали у Бешеневу. В басейнах ми провели тільки близько 1 год і 30хв на сушіння та перевдягання, тобто не 3 год, як було вказано у програмі. Коли ми повернулись у автобус, один із водії мені сказав наступне “Что, вам в отеле душа не бьіло, не могли там помиться. Из-за таких как вьі, мьі опоздаем на вокзал”, що здалося мені доволі хамською і безпідставною поведінкою. Тобто, зі скороченою програму я ще й, виявляється, виходжу винним. Знову ж-таки, гід нікого не чекав біля входу і + 30хв для очікування і пошуку інших пасажирів.

Ми вирушили за пасажирами до Татраландії і потім у гірськолижний курорт, після чого автобус вирушив до колиби. Зупинившись біля колиби, гід сказав, що зайде в автобус пізніше і розкаже тим, хто не йде у колибу, де знайти туалет або чи можна випити чогось гарячого, але це були лише пусті слова - ніхто не приходив і не розповів. При тому, обидва водії пішли вечеряти у колибу, залишивши автобус відчиненим з обома дверима на холоді з половиною пасажирів у середині. По закінченню застілля, пасажири повернулись у автобус і ми вирушили до кордону. Тобто, пасажири які не вечеряли у колибі ніде інде не могли залишитись, піти або зайнятись чимось іншим, крім як сидіти у відкритому холодному автобусі.

По дорозі до кордону, автобус зупинився підібрати пасажирів десь на АЗС автобану, які рано залишились на вільний час у Кошице, тобто у програмі не було заплановано те, що автобус заїде за туристами, які залишились на вільний час у Кошице. Орієнтований час прибуття у м. Львів на Термінал-А був 07:00 (за умовами туру відхилення дозволене до 2год), але ми прибули одразу на ЖД вокзал близько 10:50 ранку, тобто відхилення було більше 2х год і більше половини туристів пропустили свої поїзди додому. Автобус зупинився десь біля вокзалу прямо посеред дороги, де ми швидко спробували забрати свої речі і піти купляти квитки на потяг, але попри те що водії зупинились бозна де, речі було важко забрати із багажних відділень, так як там проїжджали інші автобуси та автівки. гід побажав щасливо і ми побігли на вокзал.
Реклама
Відгуки про інші тури