Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Чесний відгук по туру Турецький формат

"Тур цікавий, керівник групи Надія та водії Толік та Ігор - професіонали своєї справи. Найбільше розчарування - це екскурсоводи в Стамбулі."

Відгук туриста Аккорд тур Dasha (Івано-Франківськ) на тур
Поїздка: 06 березня 2021
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Март 2021
Голосов 2 «
Всі лідери

Відгук на тур Турецький формат

Хочу почати з  того, що з Аккорд туром подорожую не вперше. Була в багатьох країнах і завжди після туру залишались хороші враження.

    Цього разу вирішили з мамою відсвяткувати 8-ме березня в Стамбулі, вибір випав на тур "Турецький формат". В Стамбулі я вже була і всі туристичні обєкти, що пропонували в екскурсіях я відвідала...

Але почнемо з хорошого

1. Автобус і водії.    

    Хоча тур з 2 нічними переїздами, особливих незручностей не було. Автобуси комфортабельні, чисті, крісла зручні, водії професіонали і аси свої роботи. Під час нічного переїзду по території Болгарії по серпантинних дорогах ми всі спали. Пізніше спілкуючись з іншими учасниками групи, всі говорили що їхали як в поїзді, тобто не відчували лишніх рухів. І приємним бонусом було те, що в автобусі над кожним кріслом була зарядка для телефону.

2. Керівник групи - Надія.

Ще один професіонал і фанат своєї справи. Завжди чітко відповідала на питання, пунктальна, завжди на звязку і просто приємна людина, яка зробила нашу поїздку комфортною і залишила тільки приємні враження. В кожній країні розказувала цікаві факти і давала поради та лайфхаки. Дякую:)

3. Готель.

Ми проживали в готелі Hermanos Hotel 3*, район Лалелі. Готель хороший і відповідає своїй зірковості. Неприємний момент, в номері тхнуло сигаретним димом, але це все дрібниці:). Готель знаходиться за 30-40 хв хотьби від Айя Софії, але в хорошому районі, близько до магазинів з текстилем та ін. товарів. Поряд є де поїсти та магазини. Сніданки були порційними, але це зрозуміло з ситуацією з кронавірусом.

І найголовніше - ЕКСКУРСОВОДИ!!! От це і НЕГАТИВНИЙ момент в даному турі.

   Памятаючи попередні поїздки з Аккорд Туром і їх екскурсоводів, що завжди цікаво розказували я замовила 4 платні екскурсії: Вечірня прогулянка на кораблику по Босфору, Палац Топкапи, Палац Долмабахче та Азійський мікс. Екскурсія "Турецький діамант - Стамбул" входила у вартість туру.  

Як я писала вище, на всіх екскурсіях що замовила я вже бувала раніше. Але, все таки, хотіла дізнатись щось нове, оскільки в кожного екскурсовода є свої "фішки", цікаві факти...

Екскурсія "Турецький діамант - Стамбул", що входила в вартість туру, проводила її Рузіє. Розказувала досить цікаво, були факти і найголовніше зрозуміла російська мова.   Питань до цієї екскурсії не було. Все пройшло добре

Екскурсія Вечірня прогулянка по Босфору. Пройшла чудово, це найкраща платна екскурсія в даному турі, всім рекомендую її замовляти. Вечеря включена у вартість, а також розважальна програма. Для любителів пофоткатись -   можна зробити чудові фото з корабля.  

Всі інші екскурсії: Палац Топкапи, Палац Долмабахче, Азійський мікс проводила екскурсовод Рафіка.  

І ось тут найбільше розчарування. Це не екскурсовод, а повний ЖАХ. Незрозуміла російська мова (напр. під час екскурсії королеву вона називала "краліца"), жодних цікавих фактів.

 Для мене було шоком, що за дорогі екскурсії в Палац Топкапи та Долмабахче (заплатили ми за них по 18 та 21 євро + вхідний квиток) відвідування гарему не входило в екскурсію (при тому, що вхідний квиток в Долмабахче вартує 90 тур. лір (головний палац та сади), а саме гарем лише 6 лір).

 !!! Шановний Аккорд Тур, якщо дані обєкти не входять у вартість екскурсії, то прошу у майбутньому це вказувати у програмі, оскільки саме за ці обєкти я і замовляла дану екскурсію!!!! Пані Рафіка під час даної екскурсії навіть не знала султанів, їх послідовність правління, а на питання за найбільший жовтий діамант, що знаходиться в Топкапи вона навіть не чула, а також не знала яка саме люстра була подарована королевою Вікторією, що знаходиться в Долмабахче.  

 ПОРАДА ДЛЯ ТУРИСТІВ, що будуть бронювати дані екскурсії. Перед замовленням даних екскурсій, уточняйте хто саме буде їх проводити. Якщо пані Рафіка -   це "гроші на вітер", краще візьміть аудіогід і самостійно погуляйте по цих палацах, оскільки дізнаєтесь більше, ніж під час екскурсії.  

Окреме враження від екскурсії "Азійський мікс", під час цієї екскурсії в нас була зупинка для фотопаузи на Босфорі аж 30 хв, хоча було достатньо лише 10хв. А от коли ми приїхали до найбльшої мечеті Чамлиджа, нам дали аж..... 15 хв, за цей час ми мали  встигнути в туалети, а також зробити фото і відео. Звичайно, що для такої великої мечеті цього часу недостатньо.   Далі ще цікавіще, почалась автобусна екскурсія по Багдадському проспекту. Для тих хто не був тут, скажу коротко, нічого цікавого немає, сучасне місто з величезними пробками. Під час цього проїзду пані Рафіка просто мовчала, а ми нудились. Коли потрібно було закінчувати екскурсію ми застрягли в корку, оскільки тут великий трафік.   Минулого разу, коли я була в Стамбулі, була така ж ситуація, але наш екскурсовод вийшов з цього, ми переплили на паромі Босфор (автобус також заїхав на цей паром) і враження були неймовірні. А от пані Рафіка вирішила що потрібно повертатись назад тією ж дорогою, що ми приїхали і в результаті ми втратили 1,5 год і спізнившись на наступну екскурсію.   Однозначно, дана екскурсія це провал.  

Писати по даному туру можна ще багато, сподіваюсь що відповідальні менеджери візьмуть до уваги мої враження та коментарі  і виправлять помилки, а особливо відмовляться від послуг екскурсовода Рафіки.

Але однозначно, Стамбул це прекрасне місто, в яке завжди хочеть повертатись.      

Ще раз хочу подякувати Наді (супроводжуюча) за приємні враження  і спроби згладити ситуацію з пані Рафікою.  

Надійка, успіхів тобі, терпіння, хороших туристів та нових цікавих маршрутів. Хочу знову з тобою в тур

 

До зустрічі

З повагою Дарія Цюрак

Реклама
Відгуки про інші тури