Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Подарунок на 8 березня

""Яскрава, атмосферна, дуже насичена програма подорожі, що органічно поєднує "зелений" туризм з цікавими історичними та архітектурними родзинками." "

Відгук туриста Аккорд тур Елена (Сєверодонецьк) на тур
Поїздка: 06 березня 2021
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Март 2021
Голосов 1 «
Всі лідери

Відгук на тур Теплий вікенд: Закарпаття і терми! (Зима)

Почну з того, що COVID-19 та карантинні обмеження пов'язані з ним зіпсували минулорічні плани на традиційний відпочинок у Європі разом з Аккорд-туром. Але є наша люба Україна з ії різноманітною та мальовничою природою та архітектурою. Маючи, завдяки Жіночому Дню, пролонгований вікенд та додавши декілька днів відпустки, вирішили з чоловіком відпочити на Закарпатті. Сказано - зроблено. Тур замовлено, але на жаль його відмінили, тому трішки його відкорегували, але туристичний напрямок залишився: Львів-Мукачево-Косино-Ужгород-Берегове-Лумшори-Мукачево-Львів.

Відразу хочу подякувати нашому чудовому гіду - Симоненку Івану. Його ерудованість, організаційні якості та гарне почуття гумору прикрасили тур. Цікаві історичні нариси, легенди, купа історичних подробиць та дат не давали занудьгувати.

День 1. Переїзд зі Львова до Мукачева був легким. Дуже зручно, що відправлення відбулось від місця збору, минаючи Термінал А, це зекономило час. Горний шлях дуже мальовничий, види за вікном захоплюють дух. Смачно і недорого пообідали в Мотелі "Окей".

Пара гірських перевалів - і ось вже позаду зима зі снігом і нас зустрічає сонячне Закарпаття. Чудова, але невеличка екскурсія від пана Олега Мукачевом - маленьке, затишне та гостинне місто під впливом різноманітних культур. На жаль, не вистачило відвідування мукачевської перлини - Замка "Паланок". Сподівались це зробити пізніше самостійно, але часу не залишилось.

Далі СПА-тур у Косино. Сучасний курортний центр, відбудований у національному угорському стилі, основною перевагою якого є термальні басейни з цілющою водою. Купання в унікальних відкритих басейнах, коли на вулиці - 3 С, це щось неймовірне та те, що запам'ятовується надовго. Після 3-годинного відвідування переїджаємо у файне містечко Берегове. За розкладом у нас дегустація вина, а також закарпатські ласощі, які виявились невеличкою тарілкою з печивом та сиром на 8 осіб. Відверто кажучі, ця екскурсія - єдине, що зовсім не сподобалось та залишило гіркий присмак розчарування. Ми запізнились через ремонт автошляхів та об'їзд на 10-15 хв. і відразу отримали порцію негативу від пані Тетяни, хазяйки винного підвалу. Можливо це була її втома від напруженого графіку, але відчуття безперервного конвеєру нам зовсім не сподобалось. Переїзд до готелю "Червона гора" у м. Мукачево та відпочинок були фінальним аккордом першого дня подорожі.

День 2. Сніданок у готелі і знову в путь. Нас чекає чудовий Ужгород. Класний екскурсовод Юрій Славік провів містом, поділився цікавим фактами про місто, його славне історичне минуле та особистості. Дуже гарне враження залишив Ужгородський замок, який відвідали самостійно у вільний час, а особливо відношення Угорщини до свого історичного минулого. За підтримки іноземної держави у музеї замка зберігається унікальна та різноманітна колекція зброї, національного вбрання, музичних інструментів і т. п.

Після ознайомлення з архітекторую та культурою продовжуємо спа-процедури - нас чекає с. Лумшори та очищення тіла та душі у чанах з видом на навколишні гори, ліс і річку. Величезний чан з мінеральною сірководневою водою, дно якого вкрито гладким річковим камінням, з додаванням гілочок ялівця, та в якому вас «варять» на повільному вогні - це щось казкове та неймовірне! Якщо стане жарко - до вашої уваги гірська річка, яка біжить в декількох метрах від чана і у потоці якої охолодитися справжня насолода. Чередування вогня і полум'я - це ні з чим незрівнянне почуття кайфу, яке підсилилось духмяним чаєм з карпатських трав.

Вішенкою на торті нашого другого дня була нічна фантастична за атмосферою екскурсія до романтичного середньовічного замку "Сент-Міклош" у с. Чинадіїво, який має свої чудеса і правдиві історії, свої таємні ходи і секрети. Завдяки ентузіасту закарпатському художнику Йосипу Бартошу замок із руїни поступово перетворюється на Палац кохання.

День 3 (фінальний) розпочався з привітання жінок з чудовим Святом Весни та сніданком. Виселення з готелю та відвідування Палацу графів Шенборнів - їх колишньої резиденції та мисливського будинку, а з 1946 року - санаторій «Карпати». Нас зустрів чудовий дендропарк із декоративним озером та рідкісними породами дерев. Дуже сподобався палац, побудований у неоромантичному стилі, що поєднує романські та готичні мотиви. Свого часу тут знімалися відомі фільми «Снігова королева» та «17 миттєвостей весни». Сонечко та пташиний спів додали гарного настрою, а джерельна вода - сил та молодості ;-).

Після знайомства з палацом нас очікував водоспад Шипіт, що розташований біля с. Пилипець, на північних схилах гірського масиву Полонина Боржава. Ми знов повернулись із весни до зимової казки, але воно того вартувало. Справжній скарб ретельно захований від людського ока серед густих лісів та стрімких скель, і тільки голосний гул води виказує його розташування. Ущелина, де знаходиться водограй дуже мальовнича, оточена буковими лісами та віковічними смереками. Нам пощастило споглядати водоспад у всій красі, так як в період танення снігів річка стає повноводною. Затишна колиба нагодувала нас смачним обідом із грибної юшки та шашлику із стаканчиком місцевого брусничного вина. Прощання з Карпатами і повернення в м. Львів під супровід приємної української музики.

Розставання завжди трохи сумний захід, але ми повернемось, Аккорд-тур, та проведемо разом ще багато подорожей!

P. S. раджу всім туристам залишитись у Львові на день-два (краще більше) та насолодитись їм повною мірою - побачити численні пам’ятники історії, архітектури, культури, неймовірні пейзажі міста, послухати чудову музику, спробувати різноманіття страв і напоїв української кухні.

Інші відгуки Елена

Реклама
Відгуки про інші тури