Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Місто контрастів, добрих людей, помпезних мечетей - це все Стамбул!

"Отже, я зі своєю сім'єю поїхала в тур від Акорду "Вихідні в Каппадокії". Потрібно сказати, що збирались ми в зовсім інший тур по Парижу (це ще минулого року), а відтак у Північну Македонію (вже цього), але в результаті опинились... на Марсі"

Відгук туриста Аккорд тур lidiia (Івано-Франківськ) на тур
Поїздка: 04 квітня 2021
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Апрель 2021
Голосов 22 «
Всі лідери

Відгук на тур Вихідні в Каппадокії…

Зовсім не пошкодували, що так трапилось, бо Туреччина, а саме Стамбул та Каппадокія - це контрастні, самобутні та колоритні місця (звучить шаблонно, але це правда). Якщо у Європі ти ходиш по всіх їхніх холодних замках і палацах з відкритим ротом і якось відсторонено намагаєшся в це вникнути, що дається нелегко, то у Стамбулі все навпаки потрібно бути готовим до того, що ти ІНТЕГРУЄШСЯ ПОВНІСТЮ В ЦЕ МІСТО, і тобі сподобається. Уяви, що ти щойно приїхав, прийняв душ з дороги, вийшов з готелю, а місто вже тебе приймає, і ти не просто відсторонений наглядач - ТИ АКТИВНИЙ УЧАСНИК його життя.

Сама Каппадопія - це якісь фантастичні, магічні місця. Я би сказала навіть "марсіанські". Гореме, містечка, гори, скелі, яких такими зробила природа, нагадують чудернацькі "гриби", перевали, риночки - все варте уваги! Тут забуваєш про все:) ми не побачили політ повітряних куль через сильний вітер, але ж їхали ми не тільки заради цього... До речі, придбали чудові авторські срібні прикраси ручної роботи неподалік Ухчисару. Продає їх сама ж майстриня Linda. Атмосферна крамничка:) з чудовою власницею та... котом:))

Дуже сподобалась екскурсія "Азійський мікс" в Стамбулі, хоча було дуже холодно, вітряно і дощило, нас дуже вразила найбільша мечеть Чамлиджа, де одночасно можуть молитись 63 тис. вірян, береги Мармурового моря, оглядове місце на вершині, краєвиди міста, поїздка на паромі...

А загалом раджу всім, хто збирається сюди, погуляти самими вуличками міста, відійти трохи від "протоптаних туристичних шляхів", поїсти там, де їдять місцеві, піти до Мармурового моря... до речі, саме тут я ВПЕРШЕ у ЖИТТІ побачила медузу!

Місто творять його жителі. Стамбул може пишатись своїми городянами, бо вони добрі, відкриті та безпосередні. Компліменти на кожному кроці:) Щоб відчути всі тони та барви Стамбулу варто піти на Гранд базар (або Єгпетський ринок) і поговорити з продавцями, прикупити чаю та солодощів. Дуууууже атмосферне місце!

Ціни доступні. В готелях чисто. На вулицях міста теж. Є можливість попити свіжих соків з гранату та цитрусових. На вулицях міста багато котів, яких тут дуже люблять і поважають. Майже всюди є мисочки з кормом, водою та хатинки. До речі, є і інші тварини - собаки та навіть... півні (бачили півня біля Голубої мечеті, який собі вільно гуляв по газончику).

Тому дякую представництву Акорду в ІФ (офіс на Пилипа Орлика, менеджер Христина), нашому укр. гіду Надії Меді, турецькому гіду Бюленту. Хочу ще:) ставлю за все 5, окрім роботи самої компанії, оскільки були нюанси при перебронюванні.  
Реклама
Відгуки про інші тури