Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Знайомство із Закарпаттям

"Наше знайомство із Закарпаття почалося з відміни туру в Прагу через ковід. Але ми ні про що не жалкуємо - Прага стоїть з ІХ сторіччя - тож ще встигнемо відвідати!"

Відгук туриста Аккорд тур Христя (Херсон) на тур
Поїздка: 25 червня 2021
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Лето 2021
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Родзинки Закарпаття

Нещодавно повернулися із туру "Родзиники Закарпаття", 25-28 червня 2021, рейс 618.

В двох слова враження від туру. Гідом був Юрій Славик - людина закохана у свій край, історик, фахівець, дуже яскравий оповідач, чемнй, чуйний -   в мене закінчуються визначення! Коротше кажучі - якщо у вас такий гід - подорож вдалась.

Група за усіх куточків України, виявилася досить організованою - запізнень більше 5 хвилин не було, всі виявилися достатньо адекватними людьми.

Хочу поділится тією інформацією, яку сама шукала у відгуках, але окрім "охів" та "ахів" не  знайшла. Тому, власних вражень буде мінімум - кому вони цікаві? Зосереджусь на фінансових питаннях та деякіх порадах.

Ціни вказані за ОДНУ ДОРОСЛУ ЛЮДИНУ.

ЗАГАЛЬНА ПОРАДА: якщо Ваш тур влітку - обов'язково:   питна вода, капелюхи, сорочки з довгими рукавами, сонцезахисний крем. Тому, що більшість екскурсій починаються після 11:00,   в саму спеку.  

День 1.

У 8:15 виїзд зі Львова. Через 2,5 години зупинка на сніданок/обід на кордоні Закарпатської області, кафе" Перевал" - дуже мальовниче місце. Обід: перша, друга страва, салат та напої  130-180 грн. Все смачно. Туалет сучасний, чистий. Поряд магазин сувенірів, можна прицінитися.

Одразу по приїзді в Мукачево - без поселення - екскурсія в замок Паланок. Вхідний квиток - 50 грн. Замок надзвичайний та у чудовому стані! Після екскурсії - вільний час погуляти та зробити світлини. (Фото 1)

Поселення у готель "Червона гора"  (за містом).   Моя оцінка 4,5 з 5: чисто, за 3  дні прибирали 2 рази, в номері не було пульту від кондиціонера - але на перше прохання видали на рецепції. В 10 хв. великий продуктовий супермаркет та маленькі магазинчики. Сніданки були в іншому отелі - нашим бусом їзди 5 хв.  

Вечірня піша екскурсія  містом Мукаче.   Цікаво, затишно, пізнавально. Вечеряли у кафе біля театру - швидко і смачно -   основна страва, салат, безалкогольний коктейль та трохи алкоголю - 250 грн. Таксі до готелю - 70 грн (за всіх).

День 2. Берегово.

 Екскурсія по  місту. (Фото 2)

Термальні басейни. Опис давати те буду - все є в інеті. Працювали всі басейни - відкрити: одни з холодною водою та три з гарячою, та в закритому приміщенні гарячий. Вхід  - 250 грн за 2.5 години, шухдядка для одягу - 30 грн на двох або трьох.

Вільних 2 години в місті. Обідали на ярманку - до 200 грн.  

ПОРАДА. В місті багато ромів (циган). Хазяйка ятки, де обідали, жалілася, що поцупили навіть кетчуп зі столу. Будьте уважні та пільнуйте свої гаманці.

Дегустація вина. 330 грн. Чудова хазяйка винного підвалу, артистична, гостра на язик, смачне вино.  

Пляшка вина 150-180 грн, граппи - 200 грн.

Вечірня екскурсія в замок Сен-Міклош. 150 грн.   Замок  ХV ст. відновлюється з руїн орендатором - метцем Й. Бартошем на протязі 20 років. Той, хто хочь раз робив ремонт - зрозуміє титаничну, без перебільшень, працю по відновленню цієї визначної споруди. Екскурсія починаєтся о 22:00, проходить під світлом смолоскипів - все дуже атмосферно та загадково. 150 грн. Ціна немала тому, що держава майже не допомагає у відбудові замку. (Фото 3)

День 3.   Ужгород.

Відвідання замку - 50 грн. (Фото 4). Тривалість 1 година. Піша екскурсія по місту - триваліть 2 години. Вільний час десь 2 години та дегустація  страв Закарпатської кухні 380 грн. Виїзд з міста о 18:00.

Тривалість вказана тому, що екскурсія почалась об 11:00 - тобто в саму спеку (+35), а з 14:00  і до 18:00 години ті, хто не брав участі у дегустації, залишалися у місті. Можна посідити у кафе, або погуляти містом, а можна заздалегідь взяти купальники та рушники і відвідати місцевий аквапарк. Будні  - 170 грн на день, вихідні - 220.   

Обід у ресторані на набережній р. Уж: бограч - півпорції, основна страва, безалкогольне мохіто - 240 грн. Назви страв  місцеві - лоци, баньки та ін. - але дуже ввічливий офіціянт роз'яснить та підкаже. Порції ВЕЛИКІ. Ми не все подужали, попросили скласти, щоб забрати на вечерю - нам все зробили. (Фото 5)

День 4.  

Виселення, виїзд.

По дорозі завітали у замок Шьонборнів ХІХ ст. (Фото 6) Це не замок-фортеця, як Паланок, а  казковий палац з чудовим ланшафтом, лісовими струмками та парком з віковими деревами. Вхід - 20 грн.

Обід  - знов на перевалі.

Приїхали до Львова о 16:00. В кого дозволяв час та поЇзд був пізно - взяв участь у пішій, безкоштовній екскурсії по місту.

Про Львів  писати марно - тут треба бути!

 

Тур дуже сподобався. Гіду 5/5, водію 5/5,   Акорду 5/5.

Номінації відгука "Знайомство із Закарпаттям"

0
Реклама
Відгуки про інші тури